Links Sitemap Business Linker Sitemap

Marian Craciun

Cluj-Napoca seeks top spot among Thomsons' global offices

Cluj-Napoca seeks top spot among Thomsons' global offices

Andrei Pantelimon was appointed General Manager of the Cluj-Napoca office of Thomsons Online Benefits in July. The creation of the new position at the global benefits management and employee engagement software company follows the expansion of its business and team, which reached the 100-employee mark this summer. And the new General Manager aims high: he plans to turn the Cluj facility into the strongest of the four offices Thomsons operates worldwide.

A talented goalkeeper in his youth, Andrei Sulyok followed the rule of the day and got a job as an unskilled miner at Nistru Mine, while he played football for local club Baia Mare FC. Today he is the head of Lindab Romania, one of the top players in the domestic metal tile roofing market, with a turnover of 20 million Euro in 2013.

At the beginning of her working life, Monica Ene-Pietrosanu felt attracted by an academic career. In the meantime, however, she has had the opportunity to experience the business world and now she heads Intel Romania Software Development Center. When it opened three years ago, the center had 16 engineers, but now it employs nearly 180. Her target: to constantly launch new, interesting and complex research and development projects, representing a major achievement for the entire local software R&D industry.

Aurelia Visinescu is an oenologist and has made wines for over 20 years. She has had the privilege to work in the all wine-making regions of Romania, as well as in countries of the New World such as Australia and South Africa. Step by step she has turned her passion into a business, which fetched a turnover of 1.5 million Euro in 2013.

Valeriu Nistor a devenit Country Director al IBM România în ianuarie 2013, iar în prezent este și președintele AmCham România. Cu 20 de ani de experiență atât în mediul corporate, cât și în antreprenoriat, din care 15 în poziții de director general, Valeriu Nistor este o voce puternică în industria în care activează. Și pentru că, astăzi, cloud-ul reprezintă un motor de creștere pentru mediul de business, schimbând strategia și performanța afacerilor și ajutând, totodată, companiile să se transforme, să inoveze, Valeriu a fost de acord să ne acorde un interviu în care să vorbească fără perdea despre puterea cloud-ului.

Pentru Fashion Designerul Laura Hîncu, decizia de a porni propria afacere s-a concretizat în momentul în care a realizat ca era singura optiune pentru a avea jobul pe care si-l dorea, o îmbinare între pasiunea pentru activitate si posibilitatea nelimitat de a promova, deci de a învata în permanent lucruri noi. Ideea lansării unei afaceri în plină criză economică nu a speriat-o pe Laura Hîncu, dimpotrivă, a văzut această criză ca pe un avantaj, acela de a nu avea posibilitatea raportării la indicatorii "anilor buni", ceea ce a ajutat-o pe tânăra antreprenoare să facă estimări mai aproape de realitate. Anii de criză economică i-au creat posibilitatea de a evalua autentic afacerea și au încurajat calitatea produsului, ceea ce a reprezentat un avantaj în fața concurenței.

Monica Cadogan conduce, astăzi, Vivre, un business de succes cu o echipă de 100 de oameni și o cifră de afaceri de șapte milioane de euro la sfârșitul anului trecut. Pentru 2014, ea își dorește să dubleze această cifră.

Tavi Clinci (32 de ani) își dorea, inițial, să lucreze în turism, poate și datorită faptului că este originar din Sinaia și avea în minte multe proiecte pe care știa că ar putea să le dezvolte. Dar lucrurile nu stau întotdeauna așa cum ni le planificăm noi și pentru că primii bani de buzunar a început să îi câștige încă din liceu, fiind chelner pentru diferite evenimente, a îmbinat utilul cu plăcutul. Așa că a înființat The Caterer împreună cu alți investitori. Succesul nu a întârziat să apară, iar munca i-a fost răsplătită.

Andrei Crețu este Managing Partner '7card' și, în același timp, un bun orator. Vine din zona de audit, iar în prezent, antreprenorul vine cu o îndrăzneală foarte mare pe piața din România, dar și cu multe speranțe.

Kuma este, cronologic, a doua firmă daneză producătoare intrată pe piața românească, după Tuborg, iar Camelia Olesen, directorul executiv al Kuma România, duce mai departe o poveste de succes! În urmă cu 15 ani, compania, unul dintre principalii producători de lavoare pentru băi și blaturi de bucătarii, a făcut primii pași pe piața din România. Astăzi, Kuma deține, deja, o fabrică în România, la Bănești - Prahova, unitate ce a absorbit o investiție de peste două milioane de euro și care are o capacitate anuală de 50.000 de concepte. Printre principalii clienți se numără lanțuri hoteliere de patru și cinci stele, centre comerciale, ansambluri rezidențiale și de birouri și proiecte importante precum Arena Națională, stadionul CFR Cluj, Aeroportul "Henri Coandă" etc. Dar cum a început totul?

We met Damien Perillat, Managing Director, PayPal Central & Eastern Europe (CEE), at the ICEEfest. It was his first visit to Romania. He readily agreed to an exclusive interview with Business Arena, to talk openly about the future of payments and mobile commerce, and about PayPal's vision for the years to come. Sitting relaxed in his chair, Damien admitted that the rapid changes in technology and consumer behaviour generated challenges for PayPal.