Links Sitemap Business Linker Sitemap

3447 afisari
Marian Craciun
Tavi Clinci (32 de ani) își dorea, inițial, să lucreze în turism, poate și datorită faptului că este originar din Sinaia și avea în minte multe proiecte pe care știa că ar putea să le dezvolte. Dar lucrurile nu stau întotdeauna așa cum ni le planificăm noi și pentru că primii bani de buzunar a început să îi câștige încă din liceu, fiind chelner pentru diferite evenimente, a îmbinat utilul cu plăcutul. Așa că a înființat The Caterer împreună cu alți investitori. Succesul nu a întârziat să apară, iar munca i-a fost răsplătită.
“Pentru mine, lucrurile au început să se miște încă din liceu. Am învățat foarte multe lucruri în acea perioadă, apoi, în facultate, mergeam atât la cursuri, dar eram și șef de sală la Class Hotel. Practic, am trecut prin stadiile care înseamnă o parte din activitățile pe care le desfășurăm în companie. M-au ajutat în selectarea și impunerea unor standarde pentru echipa cu care lucrez. În acea perioadă, a “muncii de jos” cum se spune la noi, am făcut și cursuri pentru perfecționare și management în alimentație publică”, își amintește Tavi.

Apoi recunoaște că a avut și o perioadă de tranziție, când lucra la Yacht Club Restaurant. Dar momentul decisiv în cariera sa a fost cel în care a cunoscut-o pe Emma Southwell de la Olive Catering. A fost mentorul său și datorită ei a învățat secretele acestui domeniu. “Este o persoană pe care o admir foarte mult și care mi-a influențat traseul profesional. Astfel, a început și pasiunea mea pentru catering”, adaugă antreprenorul. Primul task la Olive Catering a fost concertul Scorpions din 2004, iar el era Sales & Event Manager. Și mai mult decât atât, era fan și își dorea foarte mult să vadă show-ul. Nu știa exact ce trebuie să facă. Totuși, avea o listă cu cerințe obligatorii de la Tour Managerul lor și voia să iasă totul perfect. Una dintre ele era legată de băuturile pe care le consumau artiștii în timpul concertului, o parte în stânga și altele în dreapta scenei. Și prima întrebare pe care i-a adresat-o Tour Managerului a fost legată de punctul de referință “stânga cum te uiți la scenă sau…?”.

Iar Toby, așa îl chema pe Tour Manager, s-a distrat și i-a dat indicațiile exacte. Totul a decurs ca la carte, iar Tavi Clinci a asistat și la concert. La final, Toby l-a felicitat pentru că i-a plăcut foarte mult cum au decurs lucrurile și nu îi venea să creadă când antreprenorul român i-a spus că era prima dată când făcea acestă treabă.

Și au fost multe evenimente pe care Tavi le-a făcut alături de Emma, apoi  a înființat Salt & Pepper Catering, cu un alt partener, cu care a lucrat câțiva ani. Totuși, simțea că ar putea mai mult. Și lucrurile aveau să se schimbe, încet-încet. “Eu aveam un concept pe care voiam să îl dezvolt, unul care să fie orientat mai mult pe dorințele clientului și să îl surprind plăcut nu doar prin mâncarea bună și băuturile potrivite: încercam să fiu partenerul său de încredere la care apelează când are un eveniment important, luându-i astfel de pe cap orice grijă despre organizare. Așa că am înființat The Caterer împreună cu alți investitori. Pentru că am realizat că majoritatea partenerilor și colaboratorilor aveau salvat numărul meu de telefon cu “Tavi Catering”, am adăugat brandului și “by Tavi” pentru ca cei care mă cunosc să mă asocieze cu această companie”, povestește Tavi.

To read the full version, see the print edition of Business Arena.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza