Links Sitemap Business Linker Sitemap

3330 afisari
Marian Craciun
A început să lucreze în cadrul Symmetrica încă din anul 2004, prima sarcină fiind aceea de a organiza departamentul de execuție și de montaj pavele. Nu a trecut mult timp, iar Sebastian Bobu a preluat funcția de director tehnic. Seriozitatea și lucrurile bine făcute în pozițiile ocupate anterior în firmă l-au recomandat pentru locul de director executiv, funcție pe care o ocupă încă din 2007.
 
La sosirea în companie, Sebastian Bobu a preluat un departament ce avea 10-12 muncitori bine pregătiți, dar neorganizați. A trecut ceva vreme până ce el a reușit cu adevărat să facă oamenii să înțeleagă că doar lucrul bine făcut are valoare și că pentru orice greșeală trebuie un efort dublu pentru a corecta. Apoi, împreună cu câțiva oameni cu experiență pe care i-a convins să se implice în acest proiect, Bobu a format departamente noi ce au stat la baza dezvoltării firmei în anii următori. “Cunoșteam compania înainte de a ajunge să lucrez în cadrul ei deoarece am avut relații de business cu Symmetrica din poziția ocupată anterior la o firmă de construcții din Suceava. Pentru mine a fost un avantaj”, recunoaște managerul în cadru interviului pentru “Business Arena”.

Consideră că printre principalele și, totodată, cele mai importante trăsături pe care trebuie să le dețină un manager se numără asumarea responsabilității și capacitatea de a lua decizii. În același timp, succesul unui manager este strâns legat de abilitatea de a lucra cu oamenii și de a-i motiva apreciindu-le reușitele. Iar Sebastian Bobu a fost și rămâne omul potrivit la momentul potrivit. Managerul a reușit să treacă Symmetrica, o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri și rigole vibropresate pietonale și carosabile, de o perioadă destul de grea și a luat decizii importante. Vorbim despre decizii legate de dezvoltarea și extinderea firmei în ani de criză, atunci când alții încercau să se pună “la adăpost”, iar Symmetrica a hotărât să continue investițiile.

Înființată în 1994, compania numără astăzi 72 de angajați în cele 5 fabrici și un total de 235 de angajați. În acest moment, Symmetrica deține cinci unități de producție: prima fabrică a fost inaugurată în 1999 la Verești (Suceava), urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, Iași (2010) și Bolintin Vale, în apropiere de București (2011). Anul trecut, compania a deschis două noi unități de producție, la Prejmer, în Brașov, și la Șintereag, în județul Bistrița-Năsăud. În acest moment, în cele cinci fabrici, producția zilnică poate ajunge până la 15.000 metri de produse – pavele, borduri, rigole. În total, investițiile în cele cinci fabrici s-au ridicat la peste 18,5 milioane de euro. Tot anul trecut, compania și-a majorat cifra de afaceri cu 10% și a ajuns la un business de 14,6 milioane de euro. “Această creștere a fost susținută cu precădere de majorarea producției prin inaugurarea a două noi fabrici. De asemenea, anul trecut am înregistrat și o majorare a cotei de piață, la 22%, față de 18% în 2011”, spune Bobu.

To read the full version, see the print edition of  Business Arena.
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza