Links Sitemap Business Linker Sitemap

3103 afisari
Marian Craciun
A absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații din București, promoția 1997, iar la vârsta de 25 de ani a decis că este momentul oportun să devină antreprenor. Ciprian Oprea conduce, astăzi, MCA Grup, o companie cu o experiență de 15 ani pe piață și deține, în prezent, cea mai mare fabrică de profil din Europa de Sud-Est. Următorii pași în business: fortificarea poziției în zona Balcanilor și a Europei de Vest, precum și dezvoltarea unui nou concept de vânzarea produselor.

Fără a avea prea multe experiențe relevante ca angajat, Ciprian Oprea povestește cu emoție echipei “Business Arena” că un experiment din care a avut de învățat a fost atunci când era agent imobiliar în propria agenție. Tânărul antreprenor nu a reușit din prima în afaceri, iar lucrurile nu i-au ieșit așa cum își propusese inițial. A dat faliment în circa trei luni, dar a continuat totuși să lupte cu antreprenoriatul. I-au plăcut vânzările, iar astăzi a ajuns să conducă un business cu uși de garaj de peste opt milioane de euro. Susține mândru că MCA exportă regulat în Belgia, Franța, Austria, Serbia, Bulgaria, Moldova și Italia, iar în 2012 a livrat punctual și în Nigeria, Suedia și Elveția.

“Cum am pornit acest business? Cred că m-au fascinat produsele în primul rând! După care am observat o oportunitate la acel moment pentru acest produs (sigur, existau și alte oportunități). Eram angajat la o companie pentru care am introdus acest produs în portofoliu. Lucrurile s-au legat, dar nu pot să spun că era neapărat ca urmare a faptului că știam ce trebuie făcut, ci era vorba mai mult de o lipsă a ofertei pe această piață. Am construit totul de la zero. Am fost meșter, om de vânzări, om de marketing, dar și manager. Am învățat pe parcurs ceea ar fi trebuit să fac, plătind greșelile generate de lipsa de cunoștințe în domeniul afacerilor. Aș spune cu mult mai scump decât orice curs de MBA”, ne spune proprietarul MCA Grup.

To read the full version, see the print edition of  Business Arena.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza