Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

World Class One Cotroceni și-a deschis oficial porțile

World Class, liderul industriei de fitness și wellness, anunță deschiderea celui mai modern club de fitness din România. Rețeaua marchează un moment important în evoluția de peste 23 de ani pe piața de sănătate și fitness, numărând în acest moment 45 de cluburi în toată țara, dintre care 23 cu piscine semi-olimpice.

Raiffeisen Bank lansează o nouă ediție a programului Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate

Raiffeisen Bank România anunță lansarea ediției de anul acesta a programului Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate cu granturi totale de 1 milion de euro, proiect dezvoltat împreună cu Asociația pentru Relații Comunitare. Raiffeisen Bank România își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea comunităților locale prin lansarea ediției de anul acesta a acceleratorului de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunități, care urmărește să susțină și să stimuleze proiecte locale inovatoare, sustenabile și cu impact real.

Schneider Electric dezvoltă primul plan de optimizare a centrelor de date pentru valorificarea inteligenței artificiale

Schneider Electric a anunțat lansarea unui ghid complex, primul din industrie, pentru abordarea noilor provocări în ceea ce privește proiectarea infrastructurii fizice pentru centrele de date, pentru a sprijini schimbarea sarcinilor de lucru bazate pe inteligența artificială (AI), stabilind standardul de bază în proiectarea centrelor de date optimizate prin intermediul inteligenței artificiale.

Transilvania Investments anunță profit în creștere cu 176% pentru sfârșitul trimestrului III 2023

Transilvania Investments încheie primele 9 luni ale acestui an cu un profit net de 151,99 milioane de lei, cu 176% mai mare decât profitul înregistrat în trimestrul III al anului 2022. Rezultatele financiare pentru primele trei trimestre sunt direct influențate de creșterea performanței companiilor în care fondul de investiții este acționar majoritar. În ultimele 9 luni, Transilvania Investments a finalizat o serie de proiecte cheie în acord cu strategia de dezvoltare a activelor din portofoliu.

Alstom construiește un depou modern în București pentru mentenanța noilor trenuri electrice de călători Coradia Stream

Alstom investește peste 50 de milioane de euro pentru înființarea unui depou de ultimă generație în București, pentru mentenanța noilor trenuri electrice de călători Coradia Stream. Pentru început, Alstom a contractat achiziționarea a 30.000 de metri pătrați care includ mai multe clădiri pe Calea Grivitei, cu acces direct la magistrala feroviară. Tranzacția a fost încheiată cu Atelierele Grivița, companie din București specializată în reparații de material rulant. Proiectul va include lucrări semnificative de modernizare a facilităților existente și construirea altora noi pentru crearea unui depou modern și complet echipat pentru mentenanța celor 37 de trenuri de pasageri Coradia Stream achiziționate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

'Legea e bună', nouă campanie anticontrabandă în România și Republica Moldova

Astăzi, la Centrul Vămii Române pentru Formarea Echipelor Canine din Pantelimon, a fost lansată campania publică anticontrabandă cu mesajul "Legea e bună", derulată în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română, Poliția de Frontieră Română, Poliția Română, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova și Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit ACTIV, cu sprijinul JTI.

Schneider Electric continuă acțiunile sustenabile în industria centrelor de date cu un cadru actualizat de raportare a parametrilor

Stimulată de cerințele tot mai mari de procesare a informațiilor ce au la bază inteligența artificială și învățarea automată, industria centrelor de date trebuie să gestioneze o creștere rapidă pentru a sprijini aceste noi progrese tehnologice, reducând în același timp impactul său asupra mediului până la net-zero, pentru a îndeplini angajamentele climatice globale.

Banca Transilvania și Fondul European de Investiții, acord pentru susținerea IMM-urilor

Banca Transilvania (BT) și Fondul European de Investiții (FEI) au semnat un acord de garantare prin care BT va acorda IMM-urilor credite cu garanții de portofoliu în valoare de 1,5 miliarde lei. Companiile vor putea accesa prin intermediul Băncii Transilvania credite de până la 7,5 milioane de euro atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții, cu garanții de maxim 70% din valoarea facilităților de credit.

Restaurantul The Artist, desemnat a treia oară consecutiv Best Restaurant in Romania, la World Culinary Awards

World Culinary Awards, inițiativa globală de recunoaștere și recompensare a excelenței în industria culinară, și-a anunțat câștigătorii competiției din 2023 într-un eveniment care a avut loc în Dubai, la Atlantis The Royal. Competiția desemnează câștigători la nivel continental și pentru fiecare țară participantă. În România, pentru a treia oară consecutiv, Restaurantul The Artist, condus de Chef Paul Oppenkamp a obținut distincția Best Restaurant.

Contrabanda cu țigarete nu scade; Bulgaria, o nouă sursă pentru piața neagră

Piața neagră a țigaretelor se situează în septembrie 2023 la 8,3% din totalul consumului, nivel relativ constant față de lunile anterioare, dar mai ridicat decât media anuală de 7,1% din 2022, conform studiului realizat de compania de cercetare Novel.

Schneider Electric România a furnizat soluția de distribuție electrică pentru centrul logistic eMag de la Budapesta

Continuând colaborarea cu eMAG - începută la cel mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei al retailerului, situat lângă București - Schneider Electric a furnizat soluția de distribuție electrică pentru noul centru logistic al companiei, de la Budapesta. Pentru acest proiect, Schneider Electric Romania a lucrat în parteneriat cu Baupartner HU kft, cu care a colaborat, de altfel, și în România, pentru ambele depozite logistice construite de eMag în apropierea Bucureștiului. Schneider Electric Romania a echipat tablourile electrice de joasă tensiune ale depozitului eMAG din Ungaria folosind integral soluții digitale de ultimă generație.

Adunarea Generală a ARB a votat noua componență a Consiliului Director

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință pe 13 octombrie 2023 a votat componența Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru. Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de dl. Bogdan Neacșu, Președinte al Consiliului Director, dna. Gabriela Nistor, Vicepreședinte, dna. Mihaela Bitu, dl. Ion Stan, dl. Mircea Busuioceanu, dl. Cornel Stănescu și dl. Cristian Agalopol, al cărui mandat a fost reînnoit.

Studiul realizat de Schneider Electric și Universitatea Boston arată că peste două milioane de noi locuri de muncă pot fi create în timpul tranziției la clădirile Net-Zero

Schneider Electric, împreună cu Universitatea din Boston, anunță un nou studiu care constată că peste două milioane de noi locuri de muncă și până la 141 de milioane de ani de muncă în plus se pot crea în Europa și în Statele Unite prin adoptarea de tehnologii de energie curată în clădirile noi și modernizate. Rezultatele provin dintr-o cercetare comună realizată de Boston University Institute for Global Sustainability (IGS) și Schneider ElectricTM Sustainability Research Institute (SRI).

Garanti BBVA va ajunge la 20 de ani de prezență în YUNITY Park odată cu noua extindere a contractului de închiriere

Genesis Property anunță că Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își prelungește contractul de închiriere pentru încă 5 ani, menținând spațiul de 7.200 de metri pătrați al sediului central din YUNITY Park. Garanti BBVA ajunge, astfel, la 20 de ani de prezență constantă în același campus de afaceri.

Grupul VELUX numește un nou Vicepreședinte Executiv de Marketing Global

Grupul VELUX o numește pe Aliëtte van de Wal - van Dijk în noua funcție de Vicepreședinte Executiv pentru Marketing Global VELUX, începând cu 1 decembrie. Având în vedere noua funcție în cadrul companiei, Aliëtte se va alătura Grupului Executiv de Management al VELUX.

Škoda Auto a dezvăluit schițele exteriorului noului Kodiaq

Cu o săptămână înaintea premierii, Škoda Auto a publicat schițele exteriorului noii generații a modelului Škoda Kodiaq, ce se face remarcat prin designul marcat de forță și emoție. Printre elementele speciale distinctive de la exterior se numără designul sculptural frontal, pasajele angulare ale roților, jantele cu dimensiuni între 17 și 20 de inchi, bara de protecție spate cu structură solidă și a doua generație a farurilor TOP Matrix LED, accentuate prin elemente cristaline de design.

JTI lansează Ploom X în România

JTI România lansează Ploom X, un produs de ultimă generație, cel mai nou din portofoliul JT Group, care va fi disponibil pentru început într-o serie de magazine din București, precum și pe www.ploom.ro. JT Group plănuiește ca, în perioada 2023 - 2025, să investească peste 300 miliarde yeni (circa 2 miliarde euro) în produsele cu potențial de risc redus la nivel global, mai ales în categoria tutunului încălzit, pentru a-și susține expansiunea geografică ambițioasă. România este a zecea țară în care JTI lansează Ploom, după Japonia, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Cehia, Lituania, Elveția, Polonia și Ungaria.

Garanti BBVA acordă un împrumut de 10,7 mil. de euro UKS Stamping pentru construcția unei fabrici în Pitești

Garanti BBVA a acordat companiei UKS Stamping, o subsidiară a grupului Ucler Kelepce, un credit de investiții în valoare de 10,7 milioane euro pentru a susține dezvoltarea unei fabrici de piese și accesorii auto la Pitești. Compania UKS Stamping va inaugura oficial anul acesta prima fabrică din România, la Pitești, pe o suprafață de 4.800 metri pătrați, cu o echipă de aproximativ 80 de angajați profesioniști. În unitatea din România, UKS Stamping va produce printre altele scaune auto și componente de caroserie.

Business community makes its voice heard

Amid uncertainties regarding Romania's expected fiscal corrective measures to bring the public deficit in line with targets, the business community recommends that all the changes should provide medium and long-term sustainability. On this note, the Foreign Investors Council (FIC) has expressed support for fiscal system reforms, but it emphasized that the Government should have consultations on this topic with the business environment.

Noua cercetare realizată de Schneider Electric arată că soluțiile digitale și electrice pot reduce emisiile de carbon din clădirile de birouri cu până la 70%

Modernizarea clădirilor folosind o abordare digital-first este cea mai bună cale către decarbonizare, potrivit unei noi cercetări de la Schneider Electric.Clădirile reprezintă aproximativ 37% din emisiile globale de carbon și, deoarece aproximativ jumătate din clădirile de astăzi cel mai probabil vor fi încă utilizate și în 2050, sectorul trebuie să reducă urgent emisiile operaționale de carbon, făcând clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic.