Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Alexandru Crăciun se alătură echipei Sfera Business

Sfera Business are începând de astăzi în echipa sa un profesionist cu o activitate de peste 10 ani în funcţii de conducere în cadrul Administraţiei Porturilor Maritime şi cu experienţă relevantă în învăţământul superior, dar şi în organizaţii non-guvernamentale din domeniul transporturilor. Alexandru Crăciun, Director Comercial al Administraţiei Porturilor Constanța, se alătură Sfera Business în calitate de Senior Consultant Logistică și Operațiuni.
Jeff Jacobson va fi noul CEO al Xerox Corporation

Jeff Jacobson va fi noul CEO al Xerox Corporation

Xerox a anunțat că Jeff Jacobson a fost numit de consiliul de administrație noul CEO al Xerox Corporation, după finalizarea procesului de separare în două companii independente listate la bursă.
Manuel Costescu: România este destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație

Manuel Costescu: România este destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație

România s-a transformat dintr-o țară căutată de investitori pentru forța de muncă ieftină într-o destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație în diferite domenii, iar în prezent are nevoie de inovație în IT și în medicină, susține secretarul de stat Manuel Costescu, șeful Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat - InvestRomania.

Primul hotel ibis Styles din România se va deschide la Arad

Orbis Hotel Group, cea mai mare rețea hotelieră din Europa de Est și unicul licențiator în regiune pentru toate brandurile AccorHotels, operator hotelier lider la nivel global, împreună cu partenerul său de dezvoltare FAB Industry, anunță începerea lucrărilor de construcție la primul hotel ibis Styles din țară, la Arad. Hotelul va întâmpina primii oaspeți în trimestrul al doilea al anului 2017.
Florin Cosmoiu: Noua Lege a securității cibernetice nu are un caracter intruziv

Florin Cosmoiu: Noua Lege a securității cibernetice nu are un caracter intruziv

Noua Lege a securității cibernetice nu are un caracter intruziv, cum s-a insistat la un moment dat în dezbaterile publice pe marginea proiectului legislativ, a declarat, marți, Florin Cosmoiu, director al Centrului Național Cyberint din Serviciul Român de Informații (SRI). În esență, legea va aduce o serie de câștiguri în ceea ce privește creșterea nivelului de securitate cibernetică la nivel de infrastructuri.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de părere că incluziunea financiară va susţine dezvoltarea economiei, potrivit MasterCard

Doar jumătate dintre români sunt de părere că nivelul incluziunii financiare din ţara noastră este ridicat, procent similar cu cel înregistrat la nivel european, arată un nou studiu MasterCard, derulat cu scopul de a analiza percepția asupra gradului de incluziune la nivel european.

Banca Transilvania lansează platforma online Bucureștiul Întreprinzător

Banca Transilvania lansează Bucureștiul Întreprinzător, un proiect prin care sunt prezentate poveștile oamenilor şi ideilor care au transformat capitala în cel mai întreprinzător oraș din România. Programul începe cu prezentarea, pe platforma online www.bucurestiulintreprinzator.ro, a două afaceri 100% românești, Pegas și Radio Guerrilla.

Peste 130.000 de rapoarte de evaluare pentru impozitarea clădirilor au fost realizate în primele cinci luni

Baza de Informații Fiscale (BIF), a Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, administrată de institutul de cercetare IROVAL, a strâns de la 1 ianuarie și până la 31 mai, termenul limită extins prevăzut de Ministerul Finanțelor Publice, 132.502 de rapoarte de evaluare, reprezentând 245.283 clădiri cu destinație rezidențială, nerezidențială și mixtă din întreaga țară.

Sistemul integrat de transport cu tramvaiul furnizat de Alstom intră în operare la Rio de Janeiro

Alstom a sărbătorit, alături de consorțiul concesionar VLT Carioca și orașul Rio de Janeiro, începutul operării primei sale linii de tramvai, în timp util pentru Jocurile Olimpice de vară.

Valentin Bancu preia un rol regional și, în același timp, se alătură Sfera Business

Sfera Business își extinde echipa de experți cu un coleg tânăr dar cu un parcurs profesional excepțional și extrem de valoros. Valentin Bancu este Nordics Region Head of Trade Marketing la Reckitt Benckiser, funcție pe care a preluat-o cu numai câteva zile în urmă.

Veneto Banca oferă noi posibilități de creditare pentru companii

Veneto Banca lansează o campanie promoţională de finanţare adresată persoanelor juridice. Până la 31 iulie 2016, întreprinderile mici şi mijlocii, operatorii din sectorul agricol și persoanele fizice autorizate pot obține credite pe termen scurt şi mediu,

Accesul la finantare s-a imbunatatit in 2015

Accesul la finatare s-a imbunatatit considerabil, spun anteprenorii romani, potrivit barometrului realizat an de an de EY Romania. Procentul antreprenorilor care spun ca accesul la finantare s-a imbunatatit in anul 2015 s-a dublat fata de anul 2014. Daca in 2014 el se situa la 16% si in 2015 la 30%, in 2016 a devenit majoritar, cu 62% dintre raspunsuri. Aceasta tendința indica o imbunatatire treptata in ultimii ani a finantarilor afacerilor.

Alstom câștigă un contract de întreținere pentru trenuri aparținând operatorului TransPennine Express

TransPennine Express, operatorul feroviar intercity din nordul Angliei și Scoția, a atribuit Alstom un contract în valoare de 40 de milioane EUR pentru întreținerea celor două parcuri de 25 de trenuri noi, cu cinci vagoane, de la intrarea în exploatare comercială, în 2019, și până în 2024, cu posibilitatea de extindere a contractului pentru încă doi ani.

Clienții Gaz Sud, Grup Dezvoltare Retele și Premier Energy își pot achita facturile la terminalele ZebraPay

Clienții Gaz Sud, Grup Dezvoltare Retele si Premier Energy își pot achita facturile la terminalele ZebraPay, rețeaua de terminale de plată self-service. Terminalele de plată ZebraPay se găsesc în marile reţele de retail, în universităţi, centre comerciale, pieţe, benzinării şi magazine de proximitate.

Enterprise Investors analizează opţiunile strategice pentru Profi

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunţat astăzi că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, companie ce activează pe segmentul de supermarketuri din România. Managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum și scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei.

Studiu MasterCard arată că unu din doi suporteri români postează pe social media în timpul meciurilor televizate

Pe măsură ce Europa își îndreaptă atenția către Milano, unde pe 28 mai va avea loc finala UEFA Champions League 2016, între Real Madrid și Atletico Madrid, un nou studiu MasterCard a conturat tendințele de comportament ale suporterilor sportului-rege la nivel european, inclusiv în România.

Alstom va furniza sisteme de tracțiune și va moderniza garniturile de tren pentru linia 5 de metrou din Shanghai

Shanghai Shentong a atribuit companiei Alstom un contract în valoare de 64 milioane de euro pentru modernizarea a 68 de vagoane de metrou în exploatare pe linia 5 de metrou din Shanghai, precum și pentru furnizarea de sisteme de tracțiune și de management și control al trenurilor pentru 198 de vagoane noi, care urmează să circule pe linia existentă și pe extinderea acesteia, a cărei deschidere este planificată la sfârșitul lui 2017.

Alstom raportează rezultate solide pentru anul fiscal 2015/16

Între 1 aprilie 2015 și 31 martie 2016, Alstom a obținut performanțe comerciale record, cu comenzi primite și în derulare în valoare de 10,6 miliarde euro și, respectiv, 30,4 miliarde euro. În aceeași perioadă, vânzările au crescut cu 12% (cu 7% creștere organică), cifrându-se la 6,9 miliarde euro. EBIT ajustat a crescut la 366 milioane euro, cu 23% peste valoarea de anul trecut, ceea ce a condus la o valoare de 5,3% a marjei EBIT ajustate.

Peste 4.000 de elevi au participat la a treia ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri

MasterCard a susținut cea de-a treia ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri, la care au participat peste 4.000 de elevi din toată ţara, oferind un premiu special pentru Cel mai inovator proiect educațional, în cadrul ceremoniei de premiere ce a avut loc vineri, 6 mai.

Enel investește 22 milioane de lei în două linii subterane de 110 kV în București

Enel Distribuţie Muntenia realizează două noi linii subterane de înaltă tensiune care vor asigura legături mai sigure între stația Fundeni, aflată în gestiunea Transelectrica, și stațiile Enel 110/20 kV Obor și Nord.


Frequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.