Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Alstom va furniza 79 de trenuri Intercity către compania olandeză NS

Alstom va furniza 79 de trenuri Intercity către compania olandeză NS

Alstom a câștigat un contract în valoare de peste 800 milioane de euro, prin care va furniza un număr de 79 de trenuri Intercity de nouă generație către NS, operatorul național feroviar olandez. Potrivit companiei, trenurile vor fi livrate începând din ianuarie 2020 și pot atinge o viteză maximă de 200 km/h. Acestea vor circula pe rețeaua națională a Olandei, pe linia Amsterdam-Rotterdam-Breda și coridorul Haga-Eindhoven.

Alstom își continuă creșterea organică

Alstom a înregistrat vânzări de 1,7 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2016/2017 (1 aprilie-30 iunie 2016), raportând o creștere organică de 7%.

UniCredit emite primul Angajament Bancar de Plată

UniCredit a emis cu succes primul Angajament Bancar de Plată (Bank Payment Obligation, BPO) realizat vreodată pe piaţa din România, pentru decontarea unei operaţiuni comerciale între Adiss SE, una dintre principalele companii locale din domeniul tratării apelor uzate orăşeneşti şi industriale, şi furnizorul său, compania germană Huber SE, unul dintre cei mai importanţi producători de instalaţii industriale pentru tratarea apei, a apelor uzate şi a nămolurilor.

UniCredit Bank îşi consolidează poziţia pe piaţa de investment banking

UniCredit Bank a asistat familia Constantinescu şi Axxess Capital în tranzacţia de vânzare a 100% din acțiunile Noriel Group, principalul retailer de jucării, jocuri şi produse pentru copii din România, către fondul de investiții Enterprise Investors, tranzacţie finalizată pe 29 iunie 2016.

Produsele cu valoare adăugată au adus creștere pentru Danone

Danone România a raportat rezultate pozitive pentru anul trecut. Astfel, veniturile companiei au depășit 484 milioane lei în 2015, în creștere cu 6% față de anul precedent, conform bilanțului depus de companie.

Alexandru Crăciun se alătură echipei Sfera Business

Sfera Business are începând de astăzi în echipa sa un profesionist cu o activitate de peste 10 ani în funcţii de conducere în cadrul Administraţiei Porturilor Maritime şi cu experienţă relevantă în învăţământul superior, dar şi în organizaţii non-guvernamentale din domeniul transporturilor. Alexandru Crăciun, Director Comercial al Administraţiei Porturilor Constanța, se alătură Sfera Business în calitate de Senior Consultant Logistică și Operațiuni.
Jeff Jacobson va fi noul CEO al Xerox Corporation

Jeff Jacobson va fi noul CEO al Xerox Corporation

Xerox a anunțat că Jeff Jacobson a fost numit de consiliul de administrație noul CEO al Xerox Corporation, după finalizarea procesului de separare în două companii independente listate la bursă.
Manuel Costescu: România este destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație

Manuel Costescu: România este destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație

România s-a transformat dintr-o țară căutată de investitori pentru forța de muncă ieftină într-o destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație în diferite domenii, iar în prezent are nevoie de inovație în IT și în medicină, susține secretarul de stat Manuel Costescu, șeful Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat - InvestRomania.

Primul hotel ibis Styles din România se va deschide la Arad

Orbis Hotel Group, cea mai mare rețea hotelieră din Europa de Est și unicul licențiator în regiune pentru toate brandurile AccorHotels, operator hotelier lider la nivel global, împreună cu partenerul său de dezvoltare FAB Industry, anunță începerea lucrărilor de construcție la primul hotel ibis Styles din țară, la Arad. Hotelul va întâmpina primii oaspeți în trimestrul al doilea al anului 2017.
Florin Cosmoiu: Noua Lege a securității cibernetice nu are un caracter intruziv

Florin Cosmoiu: Noua Lege a securității cibernetice nu are un caracter intruziv

Noua Lege a securității cibernetice nu are un caracter intruziv, cum s-a insistat la un moment dat în dezbaterile publice pe marginea proiectului legislativ, a declarat, marți, Florin Cosmoiu, director al Centrului Național Cyberint din Serviciul Român de Informații (SRI). În esență, legea va aduce o serie de câștiguri în ceea ce privește creșterea nivelului de securitate cibernetică la nivel de infrastructuri.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de părere că incluziunea financiară va susţine dezvoltarea economiei, potrivit MasterCard

Doar jumătate dintre români sunt de părere că nivelul incluziunii financiare din ţara noastră este ridicat, procent similar cu cel înregistrat la nivel european, arată un nou studiu MasterCard, derulat cu scopul de a analiza percepția asupra gradului de incluziune la nivel european.

Banca Transilvania lansează platforma online Bucureștiul Întreprinzător

Banca Transilvania lansează Bucureștiul Întreprinzător, un proiect prin care sunt prezentate poveștile oamenilor şi ideilor care au transformat capitala în cel mai întreprinzător oraș din România. Programul începe cu prezentarea, pe platforma online www.bucurestiulintreprinzator.ro, a două afaceri 100% românești, Pegas și Radio Guerrilla.

Peste 130.000 de rapoarte de evaluare pentru impozitarea clădirilor au fost realizate în primele cinci luni

Baza de Informații Fiscale (BIF), a Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, administrată de institutul de cercetare IROVAL, a strâns de la 1 ianuarie și până la 31 mai, termenul limită extins prevăzut de Ministerul Finanțelor Publice, 132.502 de rapoarte de evaluare, reprezentând 245.283 clădiri cu destinație rezidențială, nerezidențială și mixtă din întreaga țară.

Sistemul integrat de transport cu tramvaiul furnizat de Alstom intră în operare la Rio de Janeiro

Alstom a sărbătorit, alături de consorțiul concesionar VLT Carioca și orașul Rio de Janeiro, începutul operării primei sale linii de tramvai, în timp util pentru Jocurile Olimpice de vară.

Valentin Bancu preia un rol regional și, în același timp, se alătură Sfera Business

Sfera Business își extinde echipa de experți cu un coleg tânăr dar cu un parcurs profesional excepțional și extrem de valoros. Valentin Bancu este Nordics Region Head of Trade Marketing la Reckitt Benckiser, funcție pe care a preluat-o cu numai câteva zile în urmă.

Veneto Banca oferă noi posibilități de creditare pentru companii

Veneto Banca lansează o campanie promoţională de finanţare adresată persoanelor juridice. Până la 31 iulie 2016, întreprinderile mici şi mijlocii, operatorii din sectorul agricol și persoanele fizice autorizate pot obține credite pe termen scurt şi mediu,

Accesul la finantare s-a imbunatatit in 2015

Accesul la finatare s-a imbunatatit considerabil, spun anteprenorii romani, potrivit barometrului realizat an de an de EY Romania. Procentul antreprenorilor care spun ca accesul la finantare s-a imbunatatit in anul 2015 s-a dublat fata de anul 2014. Daca in 2014 el se situa la 16% si in 2015 la 30%, in 2016 a devenit majoritar, cu 62% dintre raspunsuri. Aceasta tendința indica o imbunatatire treptata in ultimii ani a finantarilor afacerilor.

Alstom câștigă un contract de întreținere pentru trenuri aparținând operatorului TransPennine Express

TransPennine Express, operatorul feroviar intercity din nordul Angliei și Scoția, a atribuit Alstom un contract în valoare de 40 de milioane EUR pentru întreținerea celor două parcuri de 25 de trenuri noi, cu cinci vagoane, de la intrarea în exploatare comercială, în 2019, și până în 2024, cu posibilitatea de extindere a contractului pentru încă doi ani.

Clienții Gaz Sud, Grup Dezvoltare Retele și Premier Energy își pot achita facturile la terminalele ZebraPay

Clienții Gaz Sud, Grup Dezvoltare Retele si Premier Energy își pot achita facturile la terminalele ZebraPay, rețeaua de terminale de plată self-service. Terminalele de plată ZebraPay se găsesc în marile reţele de retail, în universităţi, centre comerciale, pieţe, benzinării şi magazine de proximitate.

Enterprise Investors analizează opţiunile strategice pentru Profi

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunţat astăzi că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, companie ce activează pe segmentul de supermarketuri din România. Managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum și scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei.