Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

UniCredit Bank lansează cardul pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic

UniCredit Bank oferă angajatorilor un card pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic, Card Meniu. Banca a definitivat procesul de autorizare ca emitentă de tichete de masă pe suport electronic în luna aprilie.

Romgaz, Fondul Proprietatea și Banca Transilvania, cele mai tranzacționate titluri pe bursă, în aprilie

Cu acțiunile Romgaz au fost realizate 8.584 de tranzacții, în valoare de peste 141,3 milioane lei, cu cele ale Fondului Proprietatea - 1.802 de tranzacții de peste 138,2 milioane de lei, și cu ale Băncii Transilvania - 7.147 de tranzacții de circa 137,1 milioane lei. Locurile 4 și 5 sunt ocupate de OMV Petrom și BRD, cu 66,6 milioane lei, respectiv 58,5 milioane lei.

Alstom a obținut un proiect de refacere a sistemului de semnalizare în Marea Britanie

Alstom a obținut un contract din partea Network Rail pentru refacerea completă a sistemului de semnalizare pe magistrala Great Western Main Line, între stațiile Reading și Paddington din partea de vest a Londrei. Valoarea acestui contract se ridică la peste 100 de milioane de euro. Network Rail și Alstom au lucrat în strânsă colaborare la dezvoltarea unei soluții de centralizare (interlocking) bazate pe gama Smartlock de la Alstom, care va fi gata pentru instalare în sistem ETCS, făcând posibilă funcționarea trenurilor cu capabilități de ETCS pe segmentul respectiv de linie.

UniCredit Leasing mizează pe calitatea relaţiei cu clienţii săi

Aproape 90% dintre clienţii UniCredit Leasing ar cumpăra din nou produsele şi serviciile companiei, în timp ce 93% din clienţi ar recomanda UniCredit Leasing ca furnizor de servicii financiare, potrivit unui studiu recent realizat de compania de cercetare TNS Italia pentru UniCredit Leasing.

Nidec Corporation preia ANA IMEP

ANA IMEP, compania producătoare de motoare electrice cu sediul în Pitesti, cu o istorie de 49 de ani pe piața românească și internațională, anunță schimbarea acționariatului majoritar.

Oresa și antreprenorul Cristian Amza preiau controlul companiei La Fântâna de la Innova Capital

Oresa împreună cu fondatorul La Fântâna, Cristian Amza, au semnat joi, 14 aprilie, un acord pentru preluarea tuturor acțiunilor deținute de fondurile administrate de Innova Capital la grupul La Fântâna. Tranzacția va fi finalizată după obținerea aprobărilor necesare, iar prețul acesteia nu a fost făcut public.

Enterprise Investors cumpără Noriel

olish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumpărare a 100% din acţiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri și jucării din România.

Se lansează o nouă campanie publică de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilicit cu produse din tutun

Astăzi s-a lansat la Biroul Vamal din Piatra Neamț campania publică de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilicit cu produse din tutun Rupe lanțul! Contrabanda cu țigarete este ilegală!.

Valoarea garanțiilor imobiliare pentru creditele acordate în semestrul II 2015 se ridică la peste 10,1 miliarde de Euro

În perioada 1 iulie-31 decembrie 2015, Baza Imobiliară de Garanții (BIG), gestionată de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) prin Institutul Român de Cercetare în Evaluare (IROVAL), a strâns peste 57.000 de rapoarte de evaluare.

EIT Forum Auto anunță prețurile pentru noile Volvo S90 și V90

Noua gamă de modele Volvo S90 și V90 este acum disponibilă și în România, cu prețuri care pornesc de la 50.105 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea sedan și 52.600 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea estate.

kika sleepover, o experiență inedită de testare a saltelelor de Ziua Somnului

Pastel, agenția de comunicare integrată, a semnat evenimentul kika de comunicare a gamei de saltele oferite de retailer, organizat într-un mod inedit de Ziua Internațională a Somnului. kika a devenit, pentru o noapte, locul bloggerilor de testare neconvențională a saltelelor, prin activități creative și un somn confortabil chiar în zona dedicată dormitoarelor în magazin.
Christine Schillings preia conducerea executivă a companiei Ana Hotels

Christine Schillings preia conducerea executivă a companiei Ana Hotels

Christine Schillings, cu o experiență de 30 de ani în industria ospitalității în cadrul Hilton Worldwide, preia conducerea executivă a companiei Ana Hotels. Christine Schillings a petrecut ultimii 16 ani în poziția de Regional Director Hilton Worldwide, unde a avut în coordonare un portofoliu de 46 de hoteluri din Estul Europei, Turcia, Rusia și Israel.

UniCredit Leasing va avea un nou CEO începând cu luna mai

Mircea Cotigă, actual Director Risc-Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank va prelua poziţia de Chief Executive Officer (CEO) al UniCredit Leasing, după ce Antoaneta Curteanu, actualul CEO al companiei, a acceptat o provocare internaţională, fiind promovată în funcţia de director al diviziei Corporate Investment Banking în cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria.

Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al acționarilor IHS în vânzarea către Diaverum

International Healthcare Systems S.A., al doilea cel mai mare operator de centre medicale de dializă și cabinete de nefrologie din România și al treilea cel mai mare furnizor independent din Europa, a fost vândut, la începutul anului 2016, către compania suedeză Diaverum, cel mai mare jucător indepedent din domeniul serviciilor de dializă la nivel global.

Xerox România anunţă promovări la nivel regional şi la nivel local

Alina Zărnescu şi Florina Sereş au fost promovate la nivel de regiune în cadrul Xerox Corporation pe poziţiile de Director, Human Resources, Central & Eastern Europe, Israel & Turkey (CIT) şi, respectiv, General Manager Supplies, CIT. În locul Alinei Zărnescu a fost numită, începând cu data de 1 aprilie 2016, Manuela Son, iar departamentul Channels, condus până acum de Florina Sereş, va intra sub coordonarea Franciscăi Lebrun, care va prelua poziţia de Channels Business Director.

Alstom va furniza 52 de trenuri regionale pentru Abellio în Germania

Alstom a anunțat că va furniza operatorului european de transport Abellio 52 de trenuri regionale Coradia Lint 41, în valoare totală de aproape 170 de milioane de euro. Potrivit companiei, aceasta este cea mai mare comandă de trenuri Coradia Lint 41 plasată până în prezent de un singur client. Trenurile regionale Coradia Lint sunt proiectate, construite și puse în funcțiune la cea mai mare unitate de producție Alstom din lume, din Salzgitter (Germania).

Alstom își dezvăluie strategia și obiectivele pentru 2020

Vizând printre altele o creștere organică a vânzărilor cu 5% pe an până în 2020, Alstom găzduiește astăzi o întâlnire cu investitorii și analiștii financiari la unitatea sa din Villeurbanne (Franța), dedicată activității de semnalizare. Cu această ocazie, Henri Poupart-Lafarge, Președinte și CEO, și Marie-José Donsion, Director Financiar, împreună cu alți directori executivi, prezintă prioritățile strategice, operaționale și financiare stabilite de Alstom pentru 2020.

UniCredit Bank Austria vizează cumpărarea acţiunilor deţinute de acţionarii minoritari ai UniCredit Bank

Începând cu 21 martie 2016 acţionarii minoritari ai UniCredit Bank primesc o ofertă de cumpărare a acţiunilor pe care le deţin la bancă. Oferta este transmisă în mod direct de către UniCredit Bank Austria tuturor acţionarilor minoritari, persoane fizice şi persoane juridice, prin intermediul serviciilor poştale,

MasterCard anunță că numărul celor care fac zilnic plăți cu cardul a crescut cu 45% între martie și decembrie 2015

O persoană din cinci utilizează cardul pentru plata cumpărăturilor cu valori mai mici de 10 lei, arată rezultatele unui studiu MasterCard, care a analizat comportamentul de utilizare a cardurilor în România. Cele mai uzuale plăți cu cardul sunt de valoare mică, trei sferturi dintre participanții la studiu afirmând că, de regulă, utilizează cardul pentru achiziționarea unor cumpărături de până la 75 lei.

Alstom va furniza încă șase trenuri pentru regiunea Trentino, Italia

Alstom a anunțat că va furniza pentru Trenitalia încă șase trenuri regionale Coradia Meridian pentru regiunea Trentino. Această comandă face parte dintr-un contract-cadru încheiat cu Trenitalia în 2012. Noile trenuri au fost prezentate într-o conferință de presă, iar livrarea lor va începe la sfârșitul anului 2016. Trenul Coradia Meridian pentru regiunea Trentino este un tren cu șase vagoane de tip EMU (ramă automotoare electrică) și poate circula la viteza maximă de 160 km/h cu o capacitate de circa 300 de locuri.


Frequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.