Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

EY prognozează îmbunătățirea condiţiilor economice din Zona Euro

Condiţiile economice din Zona Euro continuă să se îmbunătățească, stimulate inițial de consumul din 2014 și 2015 și de investiţiile de capital din Zona Euro, care vor sta la baza unei redresări constante pe termen mediu, se arată în ediţia din decembrie 2015 a prognozei EY Eurozone Forecast (EEF).

Faurecia investește 12 milioane de euro într-o nouă fabrică la Râmnicu Vâlcea

Producătorul francez de echipamente auto Faurecia urmează să deschidă o nouă fabrică de tapițerii pentru industria auto la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiții totale de 12 milioane de euro. Forța de muncă angajată a companiei, care s-a dublat din ianuarie 2015, va continua să crească odată cu crearea a 600 de noi locuri de muncă până în martie 2016.

SEAT își prezintă strategia până în anul 2025

La întâlnirea ce a avut loc vineri, 30 octombrie, la care au participat 550 de directori și directori executivi din piețele unde SEAT activează, Președintele Consiliului Director al SEAT, Dr. Francisco Javier García Sanz, împreună cu noul Președinte al Comitetului Executiv al mărcii SEAT, Luca de Meo, au anunțat strategia mărcii pentru următorii 10 ani în vederea atingerii obiectivului propus, și anume acela de a obține profit pe cale sustenabilă.

Alstom își concentrează activitatea pe segmentul de transport feroviar

Alstom a anunțat încheierea vânzării activităților din domeniul energetic (diviziile Power si Grid) către General Electric pentru suma de aproximativ 12,4 miliarde de euro. Ca urmare, Grupul este de astăzi concentrat în exclusivitate asupra activităților de transport feroviar.

Companiile aeriene trebuie să îmbunătățească procesele financiare pentru creșterea performanțelor

Fluidizarea proceselor financiare este esențială pentru companiile aeriene, reliefează studiul realizat Frost & Sullivan și comandat de Amadeus. Lecțiile învățate în alte industrii (cum ar fi de comerțul sau serviciile bancare) pot fi aplicate și aduce îmbunătățiri substanțiale ale proceselor financiare ale companiilor aeriene.

EY estimează creşterea pieţei de fuziuni şi achiziţii din România cu 250% în prima jumătate a anului

Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii a înregistrat cea mai dinamică evoluţie în rândul celor 11 ţări din regiunea Europei Centrale şi de Sud-est (CSE), cu o creştere de 250% a valorii totale estimate a tranzacţiilor, de la 0,6 miliarde USD în primul semestru 2014 la 2,1 miliarde USD în primul semestru 2015.

Proiectele de investiții publice susțin afacerile companiei Symmetrica

Producătorul de pavele şi borduri vibropresate Symmetrica se îndreaptă către finalul anului cu estimarea unui business de circa 77 milioane de lei, în timp ce unele dintre cele mai importante lucrări au fost reprezentante de investiții publice.
Reprezentantul FMI Andrea Schaechter: reducerile de taxe şi creşterile de salarii din 2016 vor înrăutăţi situaţia finanţelor României

Reprezentantul FMI Andrea Schaechter: reducerile de taxe şi creşterile de salarii din 2016 vor înrăutăţi situaţia finanţelor României

Fondul Monetar Internaţional avertizează că deficitul fiscal al României se va apropia de 3% anul viitor şi va depăşi acest nivel în 2017, pe fondul reducerilor masive de taxe şi impozite şi al majorărilor salariale, dacă Guvernul nu identifică măsuri compensatorii, recomandând o ţintă de 1,5%.

O treime din afacerile românești de familie au realizat succesiunea la a doua generaţie de antreprenori

Un procent de 29% dintre afacerile românești de familie cu venituri de peste 1 milion de euro au realizat cu succes trecerea la a doua generație de antreprenori, în timp ce 67% dintre acestea continuă să fie conduse de fondatori și se pregătesc pentru succesiune, conform studiului EY Barometrul afacerilor de familie din România-2015. "Barometrul afacerilor de familie din România" este primul studiul EY România dedicat afacerilor locale de familie. 699 oameni de afaceri au răspuns în perioada 17 septembrie-1 octombrie 2015 chestionarului online,

Cosmetic Plant şi-a majorat cifra de afaceri cu 20% în primele nouă luni

Cosmetic Plant, unul dintre principalii producători locali de cosmetice, anunţă finalizarea unei noi investiţii în linia de producţie de la Cluj-Napoca, dar şi majorarea business-ului şi a exporturilor în primele trei trimestre ale anului în curs.

UniCredit analizeaza vanzarea unor active ale Bank Austria, pentru 800 mil. euro

UniCredit analizeaza vanzarea operatiunilor de retail si de finantare a companiilor mici si mijlocii ale diviziei Bank Austria, pentru circa 800 de milioane de euro, potrivit unor surse apropiate situatiei. "Este una dintre optiunile avute in vedere", a spus una dintre surse. Surse citate de publicatia austriaca Der Standard au spus ca banca italiana poarta discutii la nivel inalt cu fondul american

Raiffeisen Bank realizeaza un barometru al mediului antreprenorial

Raiffeisen Bank a organizat in aceasta vara evenimente pentru antreprenorii din cinci mari orase din Romania (Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta), dedicate discutiilor interactive pe teme precum modalitati si oportunitati de finantare, reglementari fiscale, perceptia asupra crizei economice, mediul antreprenorial romanesc, dar si despre reusite si dificultati in afaceri.

Transport Urban Sinaia anunță creșterea profitului și continuarea investițiilor strategice pentru dezvoltarea turistică a zonei

Transport Urban Sinaia, compania care administrează serviciile turistice de interes public din Sinaia, raportează pentru primul semestru al acestui an performanțe financiare net superioare celor din aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit companiei, ca urmare a unor condiții meteorologice foarte favorabile și a prelungirii sezonului de ski până în luna mai pe domeniul schiabil de mare altitudine din Sinaia, s-a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 68% în prima jumătate a anului acestuia față de primul semestru din 2014, de la 2.037.959 de lei la 3.423.787 de lei.

DHL Express Romania este Partener Logistic Oficial al Festivalului Internaţional George Enescu

Compania DHL împreună cu organizatoriul Festivalului Internaţional George Enescu anunţă încheierea unui parteneriat prin care sprijină financiar organizarea festivalului şi în acelasi timp oferă suportul logistic necesar desfasurarii acestuia, în perioada 30 august - 20 septembrie 2015.

Enel Distribuție Muntenia lansează un program de modernizare în Ilfov

Enel Distribuție Muntenia a demarat un amplu program de modernizare a rețelei electrice de distribuție de joasă tensiune în județul Ilfov, urmând să înlocuiască 90 km de rețea.

RESERVED deschide un nou magazin în România

Cunoscutul brand de modă RESERVED continuă expansiunea în Estul și Centrul Europei. Brandul își extinde rețeaua de peste 500 de magazine din regiune, expansiune ce va include și deschiderea unui nou magazin în România, în Brașov.

Symmetrica inaugurează o nouă linie de producţie

Symmetrica, producătorul autohton de pavele şi borduri vibropresate, inaugurează începând cu luna august o noua linie de producţie în cadrul fabricii din Ciociu, Bistriţa-Năsăud, în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro.

Enel Distribuție Dobrogea realizează acțiuni de control în județul Constanța

Enel Distribuţie Dobrogea a realizat în perioada 1-9 august acțiuni de control în județul Constanța, pentru depistarea branșamentelor ilegale la rețeaua de electricitate, cu sprijinul Poliției Române.

IMMOFINANZ raportează îmbunătățiri ale rezultatelor operaționale, însă profitul net este afectat de efectele evaluării

IMMOFINANZ a generat rezultate din operațiuni în valoare de 316,5 milioane de euro în anul financiar 2014/15, în creștere cu 17% comparativ cu anul financiar anterior.

NEPI îl numește pe Alex Morar în funcția de CEO

Fondul de investiții sud-african NEPI (New Europe Property Investments) îl numește pe Alex Morar în funcția de CEO. Morar va coordona operațiunile fondului începând cu data de 7 august, alături de Mirela Covasa, Director Financiar și Tiberiu Smaranda, Director Executiv.