Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Symmetrica anunta creşterea cu 5% a cifrei de afaceri în primul semestru

Symmetrica, producător de pavele şi borduri vibropresate, a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, o creştere a cifrei de afaceri cu 5%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi, astfel, îşi menţine previziunile privind evoluţia afacerilor în 2015.

Sephora se redeschide cu promoții speciale la București Mall

Sephora își așteaptă din nou clienții în București Mall, cu mii de produse de înfrumusețare, unele în exclusivitate în România, începând cu 24 iulie.

CESAROM lansează noua identitate de brand

Cesarom, membru al grupului Lasselsberger și principalul producător local de plăci ceramice, anunță finalizarea procesului de rebranding și dezvăluie noua sa identitate care promovează flexibilitatea, creativitatea și profesionalismul ca elemente definitorii pentru activitatea companiei.

Media Galaxy reamenajează magazinul din complexul comercial Tom din Constanța

Media Galaxy a investit peste 250.000 de euro în noul concept al magazinului sau din complexul comercial Tom din Constanța. Potrivit companiei, acesta se remarcă prin spații de demo generoase, în care clienții se pot bucura de cele mai noi tehnologii.

Enel Distribuție Muntenia începe modernizarea stației de transformare Nord din București

Enel Distribuție Muntenia începe lucrările de modernizare pentru stația de transformare (înaltă/medie tensiune) Nord ce deservește zona de nord a capitalei, dar și anumite părți din zona centrală. Potrivit companiei, în urma lucrărilor de modernizare și consolidare, ce vor necesita o investiție estimativă de 54 milioane lei, cei aproximativ 100.000 de clienți deserviți de stație vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică.

Oro Toro ofera noi beneficii clientilor sai

Lantul de restaurante Oro Toro a anuntat ca localul din Centrul Vechi, proaspat redecorat, are acum doua terase, oferindu-le clientilor sai atat experienta inconfundabila a centrului istoric al Bucurestului, cat si linistea si privelistea frumoasa a Splaiului Independentei.

Swarovski redeschide magazinul de la București Mall

Bijuteriile şi accesoriile din cristale Swarovski pot fi achiziţionate din nou în București Mall începând din 20 iulie, odată cu redeschiderea magazinului celebrului brand.
În primele cinci luni din acest an balanța de plăți a României a înregistrat un deficit de 312 milioane euro.

În primele cinci luni din acest an balanța de plăți a României a înregistrat un deficit de 312 milioane euro.

Balanța de plăți a României a înregistrat, în perioada ianuarie - mai 2015, un deficit de 312 milioane de euro, în scădere cu 26,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, informează, Banca Națională a României. Această evoluție a avut loc pe fondul majorării excedentului balanței veniturilor secundare cu 431 milioane euro și al excedentului balanței serviciilor cu 52 milioane euro.

Philip Morris Romania celebrates four years without work-related accidents

At the end of March 2015, Philip Morris Romania celebrated four years and 5.5 million working hours without work-related incidents or accidents, an important record both at national level and within the Philip Morris Group.

JTI Romania obține din nou certificarea Top Employer

Pentru al doilea an la rând, JTI Romania a obținut certificarea Top Employer (Angajator de Top). Institutul Top Employers a evaluat politicile de angajare ale JTI Romania, pe baza unor criterii cum ar fi strategia privind talentele existente în cadrul organizației, planificarea forței de muncă, cursurile și dezvoltarea profesională, gestionarea performanței, dezvoltarea abilităților de leadership, dezvoltarea carierei, compensațiile și beneficiile, cultura organizațională.

JTI distruge țigarete și tutun de contrabandă

JTI România a distrus în perioada 23-27 februarie circa 660.000 pachete de țigarete de contrabandă și peste 75 kg tutun confiscat. Țigaretele și tutunul vrac capturate au o valoare de aproape două milioane euro, din care aproximativ 80% înseamnă taxe neîncasate de statul român. Procentul de 80% reprezintă ponderea taxelor plătite la buget, din prețul total al unui pachet de țigarete vândut legal.

Bărbații cheltuiesc cel mai mult pe micile cadouri spontane

Este ianuarie, iar în depresia specifică lunii, mulți dintre noi vor ceda tentației de a-și cumpăra un mic cadou spontan pentru a se înveseli. De fapt, cel de-al doilea Treat Index anual realizat de MasterCard relevă faptul că am devenit mai dornici să investim în recompensa perfectă: anul acesta, 42% dintre noi spun că își cumpără mici cadouri pentru a se înveseli, comparativ cu 33% care declarau acest lucru anul trecut.

Comisia Europeană previzionează creșterea valorii adăugate din IMM-uri

Comisia Europeană previzionează că anul 2015 va marca creșterea valorii adăugate din IMM-uri cu mai mult de 3 procente și crearea a peste 600.000 de locuri de muncă până la final de an, relevă un studiu realizat de Fundația Post-Privatizare.

Saint-Gobain aniversează 350 de ani de la înfiinţare

În acest an sărbătoreşte cea de-a 350-a aniversare. Este un moment pe care Grupul îl marchează promovându-şi istoria, cu privirea îndreptată spre Saint-Gobainviitor, spre 2015, an care va fi încărcat cu evenimente importante. Aniversarea a început pe data de 9 ianuarie în Shanghai (China) şi se va încheia în luna octombrie în Paris.

McGregor & Partners oferă asistenţă Camerei de Comerţ Româno-Britanice pentru obţinerea acreditării oficiale

După opt luni de activitate şi o serie de inspecţii stricte de conformitate desfășurate în perioada noiembrie - decembrie 2014, Camera de Comerţ Româno-Britanică (BRCC) a obţinut acreditarea oficială ca membru al Reţelei Globale Acreditate ale Camerelor de Comerţ Britanice. BRCC este camera bilaterală de comerţ care îşi desfăşoară activitatea în România şi în Regatul Unit.

Eurocopter România a modernizat elicoptere aparținând Forțelor Aeriene Regale Britanice

Eurocopter România și Forțele Aeriene Regale Britanice au încheiat cu succes parteneriatul prin care au fost modernizate 20 de elicoptere Puma. Acest moment a fost marcat printr-un eveniment organizat la Sediul Eurocopter România de la Ghimbav.

Contrabanda cu țigarete este în ușoară scădere

Piața neagră a țigaretelor a scăzut ușor în septembrie 2014, situându-se la 15,4%, față de 17% în luna iulie, conform datelor companiei de cercetare Novel Research. Nivelul contrabandei înregistrat în septembrie este cel mai scăzut din anul 2014. Piața neagră se află însă la cote mai ridicate decât media anuală, de circa 13%, in anii 2012-2013.

Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare au finalizat procedurile legale de fuziune

Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare (Domenia Credit IFN SA) au finalizat procedurile privind fuziunea celor două companii în România, în urma îndeplinirii tuturor formalităților legale. Aceasta este prima fuziune din piața locală dintre o bancă și o instituție financiară nebancară.
Hotelul Mercure Bucharest City Center își deschide porțile în centrul Capitalei

Hotelul Mercure Bucharest City Center își deschide porțile în centrul Capitalei

Mercure Bucharest City Center este primul hotel al brandului Mercure ce se deschide în România, pe 17 noiembrie 2014. Hotelul este poziționat pe strada George Enescu nr. 15-17-17A.

PayPoint şi UNIQA Asigurări anunţă semnarea unui parteneriat

PayPoint România, operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunţă semnarea unui nou parteneriat în domeniul serviciilor financiare. Astfel, începând de acum, clienţii UNIQA Asigurări pot plăti sumele aferente poliţelor de asigurări în oricare dintre cele peste 8.500 puncte de plată PayPoint din toată România.