Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Studiu MasterCard arată că unu din doi suporteri români postează pe social media în timpul meciurilor televizate

Pe măsură ce Europa își îndreaptă atenția către Milano, unde pe 28 mai va avea loc finala UEFA Champions League 2016, între Real Madrid și Atletico Madrid, un nou studiu MasterCard a conturat tendințele de comportament ale suporterilor sportului-rege la nivel european, inclusiv în România.

Alstom va furniza sisteme de tracțiune și va moderniza garniturile de tren pentru linia 5 de metrou din Shanghai

Shanghai Shentong a atribuit companiei Alstom un contract în valoare de 64 milioane de euro pentru modernizarea a 68 de vagoane de metrou în exploatare pe linia 5 de metrou din Shanghai, precum și pentru furnizarea de sisteme de tracțiune și de management și control al trenurilor pentru 198 de vagoane noi, care urmează să circule pe linia existentă și pe extinderea acesteia, a cărei deschidere este planificată la sfârșitul lui 2017.

Alstom raportează rezultate solide pentru anul fiscal 2015/16

Între 1 aprilie 2015 și 31 martie 2016, Alstom a obținut performanțe comerciale record, cu comenzi primite și în derulare în valoare de 10,6 miliarde euro și, respectiv, 30,4 miliarde euro. În aceeași perioadă, vânzările au crescut cu 12% (cu 7% creștere organică), cifrându-se la 6,9 miliarde euro. EBIT ajustat a crescut la 366 milioane euro, cu 23% peste valoarea de anul trecut, ceea ce a condus la o valoare de 5,3% a marjei EBIT ajustate.

Peste 4.000 de elevi au participat la a treia ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri

MasterCard a susținut cea de-a treia ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri, la care au participat peste 4.000 de elevi din toată ţara, oferind un premiu special pentru Cel mai inovator proiect educațional, în cadrul ceremoniei de premiere ce a avut loc vineri, 6 mai.

Enel investește 22 milioane de lei în două linii subterane de 110 kV în București

Enel Distribuţie Muntenia realizează două noi linii subterane de înaltă tensiune care vor asigura legături mai sigure între stația Fundeni, aflată în gestiunea Transelectrica, și stațiile Enel 110/20 kV Obor și Nord.

UniCredit Bank lansează cardul pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic

UniCredit Bank oferă angajatorilor un card pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic, Card Meniu. Banca a definitivat procesul de autorizare ca emitentă de tichete de masă pe suport electronic în luna aprilie.

Romgaz, Fondul Proprietatea și Banca Transilvania, cele mai tranzacționate titluri pe bursă, în aprilie

Cu acțiunile Romgaz au fost realizate 8.584 de tranzacții, în valoare de peste 141,3 milioane lei, cu cele ale Fondului Proprietatea - 1.802 de tranzacții de peste 138,2 milioane de lei, și cu ale Băncii Transilvania - 7.147 de tranzacții de circa 137,1 milioane lei. Locurile 4 și 5 sunt ocupate de OMV Petrom și BRD, cu 66,6 milioane lei, respectiv 58,5 milioane lei.

Alstom a obținut un proiect de refacere a sistemului de semnalizare în Marea Britanie

Alstom a obținut un contract din partea Network Rail pentru refacerea completă a sistemului de semnalizare pe magistrala Great Western Main Line, între stațiile Reading și Paddington din partea de vest a Londrei. Valoarea acestui contract se ridică la peste 100 de milioane de euro. Network Rail și Alstom au lucrat în strânsă colaborare la dezvoltarea unei soluții de centralizare (interlocking) bazate pe gama Smartlock de la Alstom, care va fi gata pentru instalare în sistem ETCS, făcând posibilă funcționarea trenurilor cu capabilități de ETCS pe segmentul respectiv de linie.

UniCredit Leasing mizează pe calitatea relaţiei cu clienţii săi

Aproape 90% dintre clienţii UniCredit Leasing ar cumpăra din nou produsele şi serviciile companiei, în timp ce 93% din clienţi ar recomanda UniCredit Leasing ca furnizor de servicii financiare, potrivit unui studiu recent realizat de compania de cercetare TNS Italia pentru UniCredit Leasing.

Nidec Corporation preia ANA IMEP

ANA IMEP, compania producătoare de motoare electrice cu sediul în Pitesti, cu o istorie de 49 de ani pe piața românească și internațională, anunță schimbarea acționariatului majoritar.

Oresa și antreprenorul Cristian Amza preiau controlul companiei La Fântâna de la Innova Capital

Oresa împreună cu fondatorul La Fântâna, Cristian Amza, au semnat joi, 14 aprilie, un acord pentru preluarea tuturor acțiunilor deținute de fondurile administrate de Innova Capital la grupul La Fântâna. Tranzacția va fi finalizată după obținerea aprobărilor necesare, iar prețul acesteia nu a fost făcut public.

Enterprise Investors cumpără Noriel

olish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumpărare a 100% din acţiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri și jucării din România.

Se lansează o nouă campanie publică de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilicit cu produse din tutun

Astăzi s-a lansat la Biroul Vamal din Piatra Neamț campania publică de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilicit cu produse din tutun Rupe lanțul! Contrabanda cu țigarete este ilegală!.

Valoarea garanțiilor imobiliare pentru creditele acordate în semestrul II 2015 se ridică la peste 10,1 miliarde de Euro

În perioada 1 iulie-31 decembrie 2015, Baza Imobiliară de Garanții (BIG), gestionată de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) prin Institutul Român de Cercetare în Evaluare (IROVAL), a strâns peste 57.000 de rapoarte de evaluare.

EIT Forum Auto anunță prețurile pentru noile Volvo S90 și V90

Noua gamă de modele Volvo S90 și V90 este acum disponibilă și în România, cu prețuri care pornesc de la 50.105 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea sedan și 52.600 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea estate.

kika sleepover, o experiență inedită de testare a saltelelor de Ziua Somnului

Pastel, agenția de comunicare integrată, a semnat evenimentul kika de comunicare a gamei de saltele oferite de retailer, organizat într-un mod inedit de Ziua Internațională a Somnului. kika a devenit, pentru o noapte, locul bloggerilor de testare neconvențională a saltelelor, prin activități creative și un somn confortabil chiar în zona dedicată dormitoarelor în magazin.
Christine Schillings preia conducerea executivă a companiei Ana Hotels

Christine Schillings preia conducerea executivă a companiei Ana Hotels

Christine Schillings, cu o experiență de 30 de ani în industria ospitalității în cadrul Hilton Worldwide, preia conducerea executivă a companiei Ana Hotels. Christine Schillings a petrecut ultimii 16 ani în poziția de Regional Director Hilton Worldwide, unde a avut în coordonare un portofoliu de 46 de hoteluri din Estul Europei, Turcia, Rusia și Israel.

UniCredit Leasing va avea un nou CEO începând cu luna mai

Mircea Cotigă, actual Director Risc-Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank va prelua poziţia de Chief Executive Officer (CEO) al UniCredit Leasing, după ce Antoaneta Curteanu, actualul CEO al companiei, a acceptat o provocare internaţională, fiind promovată în funcţia de director al diviziei Corporate Investment Banking în cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria.

Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al acționarilor IHS în vânzarea către Diaverum

International Healthcare Systems S.A., al doilea cel mai mare operator de centre medicale de dializă și cabinete de nefrologie din România și al treilea cel mai mare furnizor independent din Europa, a fost vândut, la începutul anului 2016, către compania suedeză Diaverum, cel mai mare jucător indepedent din domeniul serviciilor de dializă la nivel global.

Xerox România anunţă promovări la nivel regional şi la nivel local

Alina Zărnescu şi Florina Sereş au fost promovate la nivel de regiune în cadrul Xerox Corporation pe poziţiile de Director, Human Resources, Central & Eastern Europe, Israel & Turkey (CIT) şi, respectiv, General Manager Supplies, CIT. În locul Alinei Zărnescu a fost numită, începând cu data de 1 aprilie 2016, Manuela Son, iar departamentul Channels, condus până acum de Florina Sereş, va intra sub coordonarea Franciscăi Lebrun, care va prelua poziţia de Channels Business Director.