Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Valentin Bancu preia un rol regional și, în același timp, se alătură Sfera Business

Sfera Business își extinde echipa de experți cu un coleg tânăr dar cu un parcurs profesional excepțional și extrem de valoros. Valentin Bancu este Nordics Region Head of Trade Marketing la Reckitt Benckiser, funcție pe care a preluat-o cu numai câteva zile în urmă.

Veneto Banca oferă noi posibilități de creditare pentru companii

Veneto Banca lansează o campanie promoţională de finanţare adresată persoanelor juridice. Până la 31 iulie 2016, întreprinderile mici şi mijlocii, operatorii din sectorul agricol și persoanele fizice autorizate pot obține credite pe termen scurt şi mediu,

Accesul la finantare s-a imbunatatit in 2015

Accesul la finatare s-a imbunatatit considerabil, spun anteprenorii romani, potrivit barometrului realizat an de an de EY Romania. Procentul antreprenorilor care spun ca accesul la finantare s-a imbunatatit in anul 2015 s-a dublat fata de anul 2014. Daca in 2014 el se situa la 16% si in 2015 la 30%, in 2016 a devenit majoritar, cu 62% dintre raspunsuri. Aceasta tendința indica o imbunatatire treptata in ultimii ani a finantarilor afacerilor.

Alstom câștigă un contract de întreținere pentru trenuri aparținând operatorului TransPennine Express

TransPennine Express, operatorul feroviar intercity din nordul Angliei și Scoția, a atribuit Alstom un contract în valoare de 40 de milioane EUR pentru întreținerea celor două parcuri de 25 de trenuri noi, cu cinci vagoane, de la intrarea în exploatare comercială, în 2019, și până în 2024, cu posibilitatea de extindere a contractului pentru încă doi ani.

Clienții Gaz Sud, Grup Dezvoltare Retele și Premier Energy își pot achita facturile la terminalele ZebraPay

Clienții Gaz Sud, Grup Dezvoltare Retele si Premier Energy își pot achita facturile la terminalele ZebraPay, rețeaua de terminale de plată self-service. Terminalele de plată ZebraPay se găsesc în marile reţele de retail, în universităţi, centre comerciale, pieţe, benzinării şi magazine de proximitate.

Enterprise Investors analizează opţiunile strategice pentru Profi

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunţat astăzi că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, companie ce activează pe segmentul de supermarketuri din România. Managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum și scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei.

Studiu MasterCard arată că unu din doi suporteri români postează pe social media în timpul meciurilor televizate

Pe măsură ce Europa își îndreaptă atenția către Milano, unde pe 28 mai va avea loc finala UEFA Champions League 2016, între Real Madrid și Atletico Madrid, un nou studiu MasterCard a conturat tendințele de comportament ale suporterilor sportului-rege la nivel european, inclusiv în România.

Alstom va furniza sisteme de tracțiune și va moderniza garniturile de tren pentru linia 5 de metrou din Shanghai

Shanghai Shentong a atribuit companiei Alstom un contract în valoare de 64 milioane de euro pentru modernizarea a 68 de vagoane de metrou în exploatare pe linia 5 de metrou din Shanghai, precum și pentru furnizarea de sisteme de tracțiune și de management și control al trenurilor pentru 198 de vagoane noi, care urmează să circule pe linia existentă și pe extinderea acesteia, a cărei deschidere este planificată la sfârșitul lui 2017.

Alstom raportează rezultate solide pentru anul fiscal 2015/16

Între 1 aprilie 2015 și 31 martie 2016, Alstom a obținut performanțe comerciale record, cu comenzi primite și în derulare în valoare de 10,6 miliarde euro și, respectiv, 30,4 miliarde euro. În aceeași perioadă, vânzările au crescut cu 12% (cu 7% creștere organică), cifrându-se la 6,9 miliarde euro. EBIT ajustat a crescut la 366 milioane euro, cu 23% peste valoarea de anul trecut, ceea ce a condus la o valoare de 5,3% a marjei EBIT ajustate.

Peste 4.000 de elevi au participat la a treia ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri

MasterCard a susținut cea de-a treia ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri, la care au participat peste 4.000 de elevi din toată ţara, oferind un premiu special pentru Cel mai inovator proiect educațional, în cadrul ceremoniei de premiere ce a avut loc vineri, 6 mai.

Enel investește 22 milioane de lei în două linii subterane de 110 kV în București

Enel Distribuţie Muntenia realizează două noi linii subterane de înaltă tensiune care vor asigura legături mai sigure între stația Fundeni, aflată în gestiunea Transelectrica, și stațiile Enel 110/20 kV Obor și Nord.

UniCredit Bank lansează cardul pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic

UniCredit Bank oferă angajatorilor un card pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic, Card Meniu. Banca a definitivat procesul de autorizare ca emitentă de tichete de masă pe suport electronic în luna aprilie.

Romgaz, Fondul Proprietatea și Banca Transilvania, cele mai tranzacționate titluri pe bursă, în aprilie

Cu acțiunile Romgaz au fost realizate 8.584 de tranzacții, în valoare de peste 141,3 milioane lei, cu cele ale Fondului Proprietatea - 1.802 de tranzacții de peste 138,2 milioane de lei, și cu ale Băncii Transilvania - 7.147 de tranzacții de circa 137,1 milioane lei. Locurile 4 și 5 sunt ocupate de OMV Petrom și BRD, cu 66,6 milioane lei, respectiv 58,5 milioane lei.

Alstom a obținut un proiect de refacere a sistemului de semnalizare în Marea Britanie

Alstom a obținut un contract din partea Network Rail pentru refacerea completă a sistemului de semnalizare pe magistrala Great Western Main Line, între stațiile Reading și Paddington din partea de vest a Londrei. Valoarea acestui contract se ridică la peste 100 de milioane de euro. Network Rail și Alstom au lucrat în strânsă colaborare la dezvoltarea unei soluții de centralizare (interlocking) bazate pe gama Smartlock de la Alstom, care va fi gata pentru instalare în sistem ETCS, făcând posibilă funcționarea trenurilor cu capabilități de ETCS pe segmentul respectiv de linie.

UniCredit Leasing mizează pe calitatea relaţiei cu clienţii săi

Aproape 90% dintre clienţii UniCredit Leasing ar cumpăra din nou produsele şi serviciile companiei, în timp ce 93% din clienţi ar recomanda UniCredit Leasing ca furnizor de servicii financiare, potrivit unui studiu recent realizat de compania de cercetare TNS Italia pentru UniCredit Leasing.

Nidec Corporation preia ANA IMEP

ANA IMEP, compania producătoare de motoare electrice cu sediul în Pitesti, cu o istorie de 49 de ani pe piața românească și internațională, anunță schimbarea acționariatului majoritar.

Oresa și antreprenorul Cristian Amza preiau controlul companiei La Fântâna de la Innova Capital

Oresa împreună cu fondatorul La Fântâna, Cristian Amza, au semnat joi, 14 aprilie, un acord pentru preluarea tuturor acțiunilor deținute de fondurile administrate de Innova Capital la grupul La Fântâna. Tranzacția va fi finalizată după obținerea aprobărilor necesare, iar prețul acesteia nu a fost făcut public.

Enterprise Investors cumpără Noriel

olish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumpărare a 100% din acţiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri și jucării din România.

Se lansează o nouă campanie publică de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilicit cu produse din tutun

Astăzi s-a lansat la Biroul Vamal din Piatra Neamț campania publică de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilicit cu produse din tutun Rupe lanțul! Contrabanda cu țigarete este ilegală!.

Valoarea garanțiilor imobiliare pentru creditele acordate în semestrul II 2015 se ridică la peste 10,1 miliarde de Euro

În perioada 1 iulie-31 decembrie 2015, Baza Imobiliară de Garanții (BIG), gestionată de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) prin Institutul Român de Cercetare în Evaluare (IROVAL), a strâns peste 57.000 de rapoarte de evaluare.


Frequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.