Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Bucureștiul înregisterază creșteri ale numărului de vizitatori, potrivit Mastercard Global Destinations Cities Index 2016

București se află pe locul 81 în topul Mastercard Global Destinations Cities Index 2016, cu peste un milion de vizitatori estimaţi pentru anul acesta. Potrivit Indexului, chetuiala totală înregistrată de vizitatori în București, în 2016, se ridică la circa 270 milioane euro. La nivel european, capitala României ocupă locul 8 în rândul destinațiilor cu cea mai mare rată de creștere în ultimii 7 ani, depășind în această privință orașe precum Barcelona, Dublin, Paris, Praga sau Roma.

JTI solicită transpunerea Directivei Tutunului în legislația românească

Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova și Bulgaria, face apel la Camera Deputaților pentru transpunerea Directivei Tutunului în legislația românească.

Luxoft a achiziționat Pelagicore AB

Luxoft Holding, Inc, unul dintre furnizorii de top de soluții de dezvoltare software și soluții IT inovatoare către clienți globali, a achiziționat Pelagicore AB, lider pe piața de platforme software open source și servicii pentru in-vehicle infotainment (IVI) și pentru dezvoltarea în domeniul human machine interface (HMI). Orientarea Pelagicore către crearea unor sisteme de înaltă calitate este complementară modelului de business al Luxoft, mai ales în sectorul auto. Pelagicore are o relație strânsă cu cei mai buni producători și furnizori de piese auto și silicon.
Banca Transilvania se înnoiește

Banca Transilvania se înnoiește

Banca Transilvania are o nouă identitate de brand, care exprimă ideea de România, modernitate, respect şi energie, valori cu care BT se identifică. Este al doilea rebranding din istoria băncii, după cel din 2003: sigla a fost redesenată, iar paleta cromatică - galben, roşu şi albastru - reprezintă noul limbaj vizual al Băncii Transilvania. BT a păstrat în cadrul identității de brand elementele care i-au adus şi până acum vizibilitate, favorabilitate şi simpatie, dar care sunt şi uşor de recunoscut:

METRO Cash & Carry aniversează 20 de ani pe piața din România

Anul acesta, METRO Cash & Carry România sărbătorește 20 ani de la deschiderea oficială a primului magazin în România. Începută în 1996, odată cu deschiderea primului magazin, povestea METRO în România se desfășoară prin prezenţa celor 30 magazine, cei 190.000 metri pătrați dedicați vânzării, cei circa 800.000 clienți profesionişti.

Relevanţa băncilor în România este de 73,4%, potrivit unui studiu EY

Industria bancară se confruntă la nivel global cu noi provocări generate de alternativele bancare disruptive. Odată cu apariția noilor competitori care oferă produse ușor de accesat și personalizate, legătura băncilor tradiționale cu clienții lor devine fragilă.

Enel investește în modernizarea stației de transformare Mircea Vodă din județul Călărași

Enel Distribuţie Dobrogea desfășoară o serie de lucrări de modernizare a staţiei de transformare (înaltă/medie tensiune) Mircea Vodă din județul Călărași ca urmare a unei investiții de aproximativ 8 milioane de lei. Potrivit companiei, staţia de transformare 110/20 kV Mircea Vodă a fost pusă în funcţiune în anul 1979 și au fost realizate de atunci doar lucrări de mentenanță.

SNCF și Alstom lansează parteneriatul pentru inovare

SNCF şi Alstom au anunțat lansarea primului parteneriat pentru inovare pentru a crea următoarea generaţie de trenuri de mare viteză (TGV), ce vor răspunde noilor provocări la nivel economic şi de mediu ale transportului de mare viteză. Miercuri 7 septembrie 2016, la Paris, Rachel Picard,

Elis Pavaje a livrat produse în valoare de 950.000 lei pentru centrul comercial ParkLake

Elis Pavaje a contribuit la amenajarea exterioară a celui mai nou mall din capitală, ParkLake, construit în zona Dristor - Titan, inaugurat pe 1 septembrie. Contractul, în valoare de 950.000 lei (TVA inclus), a constat în furnizarea de pavele, dale tactile pentru persoanele cu deficienţe de vedere, precum şi blocuri de zid, elemente de gard şi elemente pentru trepte. Toate acestea acoperă o suprafaţă totală de circa 18.000 mp. Potrivit companiei, produsele livrate au fost utilizate pentru delimitări ale spaţiilor verzi, realizarea zonelor pietonale şi amenajarea spaţiului de legătură dintre centrul comercial ParkLake şi Parcul Titan.

eJobs lansează o nouă aplicație de joburi pentru dispozitive mobile

Noua aplicaţie lansată de eJobs ajută utilizatorii să rămână conectaţi la cele mai noi oferte de muncă direct de pe mobil sau tabletă. Potrivit companiei, peste 34.000 de joburi sunt disponibile în aplicaţia mobilă, atât pe Android cât şi pe iOS, sincronizate în timp real cu platforma eJobs.ro.

Copiii din Ferentari contribuie la transformarea cartierului lor în cadrul proiectului City of Energy

Proiectul City of Energy, lansat în anul 2011 de către Enel România pentru a da culoare oraşului cu ajutorul artiştilor urbani, a sărbătorit al şaselea an de existență printr-un eveniment special, desfăşurat în cartierul Ferentari din București.

The European House - Ambrosetti și Enel fac recomandări pentru revigorarea investițiilor

Claritate în strategiile de investiții, o viziune cuprinzătoare a obiectivelor de dezvoltare pe termen mediu și lung, coerență între nivelurile de intervenție european și național, cooperare între sectorul public și cel privat și flexibilitatea soluțiilor bazate pe nevoile statelor membre sunt ceea ce Europa are nevoie, împreună cu un model de creștere determinată de investiții prin implicarea pozitivă a sectorului privat și stimularea sectoarelor cu potențial ridicat, care pot acționa drept pârghie pentru economie.

Alstom anunță intrarea în operare a primului centru modern de control al traficului din România

Alstom a anunțat finalizarea și punerea în funcțiune a centrului de control al traficului feroviar - Iconis - la Arad, pentru Compania Națională de Căi Ferate (CFR). Potrivit companiei, acest centru de control al traficului de ultimă generație devine astăzi operațional, făcând din stația Arad una dintre cele mai mari și mai performante stații feroviare din sud-estul Europei. Cu peste 140 de macazuri, Arad este un centru feroviar foarte important pe culoarul Rin-Dunăre (Coridorul IV pan-european).

Alstom va furniza noua sa generație de trenuri de mare viteză companiei americane Amtrak

Alstom și Amtrak au anunțat semnarea contractului în cadrul căruia Alstom va proiecta, construi și întreține 28 de trenuri de mare viteză noi, care vor circula pe Coridorul nord-est (NEC), între Boston și Washington D.C. Valoarea contractului este de 1,8 miliarde de euro (2 miliarde USD).

Promenada mall deschide primul punct de încărcare a mașinilor electrice

Mall Promenada a lansat, în parteneriat cu Renovatio e-charge, două stații de încărcare gratuită pentru mașini electrice. Stațiile instalate au o putere de încărcare de 22kW și se află în parcarea subterană, la nivelul -3 al centrului comercial din Calea Floreasca.

Enel Distributie Banat modernizează rețelele electrice de joasă tensiune în Timişoara

Enel Distribuție Banat a anunțat demararea unui amplu program de modernizare a rețelelor de joasă tensiune în mai multe zone din Timişoara.

Nissan, Enel și Nuvve operează primul hub V2G complet comercial din Danemarca

Primul hub vehicle-to-grid (V2G) complet comercial din lume este acum operațional în Danemarca, datorită colaborării dintre producătorul de automobile Nissan, compania energetică multinațională Enel și Nuvve, cu sediul în California, un important furnizor de servicii V2G.

BADSI trece pe profit

La puțin peste trei ani de la înaintarea cererii de insolvență și intrarea în procedură voluntară de reorganizare, BADSI, dealer-ul Nissan, anunță reintrarea pe profit și estimează o creștere a vânzărilor pentru anul în curs cu 40% față de 2015.

Gold Plast marchează 10 ani de creștere în România

Producătorul de veselă de unică folosință Gold Plast a investit aproximativ 30 de milioane de euro, ajungând în decursul a 10 ani la o capacitate de producție de circa 800 milioane de piese/an. Unitatea de producție a fost înființată la Topoloveni în anul 2006, când și-a început activitatea cu 10 utilaje și 35 de muncitori, în prezent, numărul angajaților ajungând la aproape 600.

Mastercard a pregătit surprize în complicitate cu Electric Castle

'Pe domeniul Bánffy, Mastercard, în complicitate cu Electric Castle, a pregătit cea mai nouă 'Surpriză de Nepreţuit' din România. Astfel, în acorduri rock, unul dintre cei mai mari fani ai trupei Alternosfera și-a cunoscut artiștii preferați, în calitate de 'colegi de cameră', experimentând la cote maxime promisiunea platformei Priceless Surprises: 'Dacă ai un card Mastercard, nici nu bănuieşti ce surprize te-ar putea aştepta'.