Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Google reprezinta o sursa de informatii importanta pentru cei ce doresc achizitionarea unor produse

SEO monitor, unul dintre principalii jucatori de pe piata de promovare pe motoarele de cautare, a realizat recent un studiu privind rolul Google in procesul de cumparare. Studiul a aratat ca 59% dintre cei care au facut cumparaturi online sau offline s-au informat inainte pe Google, dar si ce branduri isi disputa primele locuri in rezultatele motorului de cautare.

Programul de granturi Raiffeisen Comunitati si-a desemnat castigatorii din acest an

Raiffeisen Bank aloca un buget de 100.000 de euro catre cele 15 proiecte care vor fi implementate in comunitatile unde banca isi desfasoara activitatea. Raiffeisen Comunitati este un concurs online de proiecte, care isi propune sa sprijine atat financiar, dar si prin voluntariat si diseminare de cunostinte, organizatiile si institutiile de dimensiuni mici si mijlocii cu cele mai bune si dorite proiecte pentru comunitatile locale.

Raiffeisen takes the pulse of CEE region

While the rate of price increases in the euro area is currently substantially below 1 per cent, Austria registered the highest rate in the euro area with 1.5 per cent (y-o-y) in August. The main factors behind this divergence are the components restaurants and hotels, communication, leisure as well as food and thus mostly services. For 2014 as a whole, inflation in Austria is expected to amount to 1.5 per cent, while inflationary dynamics should only increase modestly in 2015 (1.7 per cent) and 2016 (1.9 per cent).

Retailerii globali privesc spre noul comerț digital

În prezent sunt 2.9 miliarde de utilizatori de Internet în întreaga lume. Deși este un număr impresionant, companiile și autorităţile au ocazia să se dezvolte în această direcție, aducând în mediul online restul de 60% din populația globală. Reușita în susținerea acestor consumatori va depinde de cunoașterea țărilor aflate în topul creşterii digitale.

MasterCard face clasamentul celor mai bune aplicații mobile de cumpărături

La World Retail Congress, MasterCard a anunțat startul unui clasament pan-european unic, denumit MasterCard Mobile Top App Index, care va realiza o hartă a tuturor aplicațiilor mobile de cumpărături, disponibile în Europa.

Companiile din industria tutunului colaborează cu ANAF pentru combaterea pieței negre

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a semnat un Protocol de colaborare cu fiecare dintre marile companii din industria tutunului (British American Tobacco -BAT, Japan Tobacco International -JTI şi Philip Morris International -PMI), în vederea combaterii comerţului ilegal cu ţigarete.
Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu is a new member of Leading Implant Centers

Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu is a new member of Leading Implant Centers

Implantologists who have been verifiably certified to the highest level in their respective scientific association present themselves on this new international platform. The latest member joining the circle of the best is Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu from Bucharest in Romania.

PayPoint România semnează un parteneriat cu Blue Air

PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, îşi extinde portofoliul de parteneri prin semnarea unui parteneriat cu compania aeriană Blue Air, prima companie românească de smart flying. Astfel, ca urmare a acestui acord de colaborare, clienţii companiei aeriene îşi vor putea plăti biletele de avion prin intermediul terminalelor PayPoint instalate în magazinele de proximitate din ţară.

DOMO încheie un parteneriat de susținere a echipei de fotbal Steaua

DOMO anunță un nou parteneriat cu o echipă de fotbal din Liga I, Steaua. În urmă cu o săptămână, DOMO a anunțat încheierea unui parteneriat de susținere a echipei Dinamo. În premieră în România, retailerul electro-IT DOMO devine partenerul oficial a două cluburi de fotbal de LIGA I concurente.

PayPoint România şi Debt Collection Agency anunţă lansarea unui nou parteneriat

PayPoint România, operatorul de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, adaugă un nou partener din domeniul serviciilor financiare: Debt Collection Agency România. Persoanele care au debite administrate de Debt Collection Agency România au de acum oportunitatea de a-și plăti creanţele prin intermediul punctelor de plată PayPoint din întreaga ţară.

Mariana Diaconescu își încheie colaborarea cu ASIROM Vienna Insurance Group

Conducerea Vienna Insurance Group a decis de comun acord cu Mariana Diaconescu ca în urma încheierii mandatului acesteia de președinte ASIROM Vienna Insurance Group acest mandat să nu fie prelungit, doamna Diaconescu dorind a se dedica unei alte provocări profesionale.

Brightway analizează schimbările de pe piaţa de training şi business coaching

Studiul Brightway, companie de training și consultanță de business, a indicat că la începutul anilor 2000 astfel de programe de training/business coaching încă reprezentau o noutate pentru majoritatea managerilor români. Piaţa a ajuns la apogeu în 2007-2009, când trainingul a devenit un serviciu frecvent accesat, mai ales în multinaţionale. Cu toate acestea, daca în perioada de vârf a boom-ului economic se alocau destul de uşor bugete, odată cu venirea crizei lucrurile s-au schimbat.

Romanian International Bank se mută în Hermes Business Campus

Romanian International Bank, bancă recent achizitionata de către grupul financiar polonez Getin Holding, a închiriat 3.500 mp în Hermes Business Campus pentru viitorul sediu central al bancii.

Garanti Leasing primește împrumut pentru finanțarea întreprinderilor micro și mici

Garanti Leasing, parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, a semnat un acord de împrumut pentru suma de sapte milioane euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) pentru facilitarea accesului întreprinderilor micro și mici românești la finanțarea activelor fixe.

MasterCard lanseaza programul de fidelitate MasterCard Elite Biz

La cinci ani dupa introducerea MasterCard Elite, compania lanseaza MasterCard Elite Biz, un nou program cu oferte preferentiale, destinate posesorilor de carduri Business si Corporate.

Înălțare, la JTI

La sediul JTI România din București a avut loc vernisajul sculpturii Înălțare (Higher Together), realizată de artistul Giulian Dumitriu. În deschiderea evenimentului, Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria, a declarat:

Porsche Finance Group facilitează obținerea împuternicirilor de ieșire din țară

Porsche Finance Group a anunțat lansarea unui nou serviciu, prin care clienții de leasing financiar sau operațional pot obține online împuternicirea de ieșire din țară. Începând cu luna mai a acestui an, clienții care și-au făcut cont pe site-ul companiei în cadrul secțiunii Situație Cont Client, obțin împuternicirea de ieșire din țară mult mai rapid, oricând au nevoie de ea, fără a se mai deplasa la sediul companiei și fără formalități suplimentare.

Airbus Helicopters își prezintă portofoliul de produse și servicii

Dezvoltarea serviciilor grupului Airbus Helicopters în România și capacitatea companiei de a îndeplini cerințete pieței autohtone au fost evidențiate în cadrul expoziției Black Sea Defense & Aerospace 2014 (BSDA) în București.

Contrabanda cu tigarete isi continua cresterea

Piata neagra a tigaretelor continua sa creasca, inregistrand un nivel de 15,8% in luna martie, conform datelor companiei de cercetare Novel.

Garanti Leasing se împrumută de la Black Sea Trade and Development Bank pentru finanțarea IMM-urilor

Garanti Leasing, parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, a semnat un acord de împrumut pentru suma de 7,5 milioane euro cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Facilitatea a fost acordată pe o perioadă de cinci ani și va fi folosită pentru a sprijini activitățile Garanti Leasing, care astfel își va diversifica sursele de finanțare pentru creditarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).