Links Sitemap Business Linker Sitemap

SIF Banat - Crișana preia platfoma IMGB

1010 afisari
Tranzacția prin care SIF Banat - Crișana cumpără acțiunile deținute de Doosan Heavy Industries & Construction în Doosan IMGB a fost autorizată și aprobată de Consiliul Concurenței. Terenul, cu o suprafață de 540.000 de mp, este cea mai mare suprafață de teren tranzacționată în Capitală și a fost intermediată de Crosspoint Real Estate.
Tranzacția, începută și finalizată în timpul crizei sanitare, cu negocieri închise în mai puțin de două luni, va genera unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din România. “Deși suntem mai selectivi cu investițiile în piața imobiliară, această oportunitate ne-a atras atenția imediat. Am analizat temeinic oferta și am ajuns, la fel de repede, la concluzia că se încadrează în criteriile investiționale pe care le căutăm într-o tranzacție, un plus fiind și contribuția pe care ne-a aducem la redefinirea unei zone importante și cu istorie din București. Este un proiect complex, mai ales din perspectiva suprafeței, dar avem încrederea că acesta va deveni, în timp, unul dintre proiectele de referință de care se va bucura Capitala. De asemenea, le mulțumim celor de la Doosan pentru un proces al tranzacției transparent și profesionist”, a declarat Bogdan Drăgoi, Președintele SIF Banat - Crișana.

Proprietatea tranzacționată devine cea mai mare suprafață tranzacționată în ultimii zece ani pe piața de real estate din Capitală - o dovadă incontestabilă că încrederea acordată de către investitori și dezvoltatori în capacitatea de evoluție a pieței a crescut, mai ales în contextul economic actual. 

“Această tranzacție confirmă interesul unor investitori pentru active unice, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă dificilă, afectată de pandemie și se discută – în general - despre contracții de prețuri, crize sau alte semnale negative. Este un exemplu de încredere acordat pieței locale de real estate din partea SIF Banat – Crișana, un investitor cu un apetit moderat pentru această industrie, dar care validează situația că în timpuri mai tulburi apar oportunități și implicit tranzacții de referință”, declară Codrin Matei, Managing Partner Crosspoint Real Estate. Compania este lider pe segmentul tranzacțiilor de terenuri pe piața locală. “În totți acești 15 ani de când activăm în domeniu am fost implicați în multe și diverse tranzacții, dar pot să spun ca până acum nu ne-am confruntat cu o trazacție atât de rapidă, cu decizii ferme, adaptabilitate , comunicare și angajament în întregul proces. Chiar putem spune că a fost tranzacția perfectă, încă un semn de soliditate al industriei noastre”, mai spune Matei.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza