Links Sitemap Business Linker Sitemap

CTP a atras peste un miliard de euro în două luni

1213 afisari
CTP, dezvoltator și administrator de parcuri industriale și logistice premium din România și din Europa Centrală și de Est, a anunțat emis cu succes a doua tranșă de obligațiuni verzi în valoare de 400 milioane EUR, după emisiunea inițială din octombrie, care s-a ridicat la valoarea de 650 milioane EUR. Potrivit companiei, fondurile strânse în urma celor două emisiuni de obligațiuni vor fi folosite pentru a finanța un portofoliu de Active Verzi Eligibile.
CTP își menține astfel angajamentul ferm pentru sustenabilitate și vizează operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până la finalul anului 2021. 

CTP B.V. a emis cu succes a doua tranșă de obligațiuni verzi, în valoare de 400 milioane EUR, în data de 27 noiembrie 2020. Obligațiunile, cu data de scadență la 3 ani și o rată a cuponului de 0,625%, au fost primite cu interes de către investitori, oferta fiind supra-subscrisă de câteva ori și înregistrând un vârf de 1 miliard EUR în registrul de ordine. Prima tranșă de obligațiuni verzi, emisă de CTP la 1 octombrie 2020, a atras 650 milioane EUR din surse de finanțare noi, devenind cea mai mare emisiune de debut a unei companii din piața imobiliară din Europa Centrală și de Est. CTP a decis să emită obligațiuni verzi în urma angajamentului său din 2019 de a obține certificarea BREEAM, de la standardul Foarte Bine în sus, pentru întregul său portofoliu de logistică și proiecte industriale.

Richard Wilkinson, Director Financiar, CTP, a declarat: "CTP s-a aflat în locul potrivit la momentul potrivit pentru a executa cu succes a doua sa emisiune de obligațiuni verzi. Poziția robustă a CTP în ceea ce privește creditele se reflectă în rezultatele noastre pentru T3/2020, care ne-au permis să mobilizăm o cerere ridicată nu doar din partea investitorilor instituționali curenți, ci și din partea unora noi. Având în vedere strategia noastră de a migra finanțarea creanțelor către o platformă de finanțare care nu oferă garanții, am identificat oportunitatea de a emite obligațiuni cu termenul la 3 ani. Astfel, am modificat curba randamentului, menținându-ne în același timp profilul nostru solid ca debitor, întrucât vom folosi o parte dintre fondurile atrase pentru a achita în avans împrumuturi bancare cu termen mai scurt. Sunt mulțumit mai ales de rata cuponului, de 0,625%, pe un termen de trei ani. Proprietățile logistice continuă să beneficieze de fundamente solide, mai ales în zona ECE, care găzduiește una dintre cele mai promițătoare piețe din Europa.”

Noua emisiune de obligațiuni a avut o distribuție instituțională largă, atrăgând preponderent adminstratori de active (66%), o mare parte din cerere venind dinspre Regatul Unit/Irlanda (34%), țările BeNeLux (22%), Austria, Germania și Elveția (18%), Franța (14%) și Peninsula Iberică/Italia (9%). 

Jan Evert Post, Director Relațiile cu Investitorii, CTP, a adăugat: "Pentru a doua oară consecutiv, suntem foarte mulțumiți de amplitudinea susținerii pentru obligațiunea CTP. Cea de-a doua emisiune de obligațiuni va scădea și mai mult costul creanțelor noastre.” Momentul emisiunii s-a dovedit a fi pozitiv, permițând CTP să obțină un preț atractiv și să majoreze emisiunea cu 50 milioane EUR peste obiectivul inițial de 350 milioane EUR. 

Noua obligațiune verde are scadența la 27 noiembrie 2023 și o rată a cuponului fixă, de 0,625%. Obligațiunile CTP B.V. sunt evaluate la ratingul Baa3 (Stabil) de Moody’s și BBB- (Stabil) de S&P Praga.


Citeşte mai multe despre: CTP

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza