Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enel Green Power España începe construcția parcului eolian de 21,3 MW în orașele spaniole Blesa și Moyuela

1134 afisari
Enel Green Power España (EGPE), filiala de producere a energiei din surse regenerabile a Endesa, a început construcția unui nou parc eolian de 21,3 MW în orașele Blesa și Moyuela, din provinciile Teruel și Zaragoza. Investiția în acest proiect se ridică la 20 de milioane de euro.

Parcul eolian, care va cuprinde șase turbine eoliene de 3,55 MW fiecare, va genera circa 62 GWh de energie pe an când va intra în funcțiune, cel mai probabil înainte de sfârșitul anului. Atunci când va fi complet operațională, această instalație este gândită să evite emisia a aproximativ 41.000 de tone de CO2 în atmosferă.

În 2019, Enel Green Power España a conectat 13 parcuri eoliene, cu o capacitate totală instalată de 424 MW, situate în provinciile Teruel și Zaragozadin din regiunea Aragón.

Construcția acestei capacități de producere a energiei din surse regenerabile face parte din strategia Endesa de a decarboniza complet mixul de generare până în 2050. Potrivit Planului Strategic al companiei, următoarea etapă este instalarea unei capacități totale de 10,2 GW de energie din surse regenerabile până în 2022, în creștere de la 7,4 GW în 2019, prin investiții totale de aproximativ 3,8 miliarde de euro.

Endesa folosește un model de dezvoltare a proiectului care cuprinde acțiuni de creare de valoare pentru comunitățile din zonele în care sunt construite, așa-numitul model de Creare de Valoare în Comun (CSV). Pentru aceste patru proiecte, acțiunile CSV au prioritizat încorporarea forței de muncă locale, precum și contractarea locală a serviciilor de catering și de cazare a lucrătorilor.

Endesa gestionează în prezent o capacitate de peste 7.176 MW de energie din surse regenerabile în Spania. Din această cifră, 4.701 MW provin din hidroenergie convențională. Restul, mai mult de 2.468 MW, sunt gestionate prin EGPE și provin din energie eoliană (2.036 MW), energie solară (339 MW), mini-hidrocentrale (79 MW) și alte surse de energie regenerabilă (14 MW).
Citeşte mai multe despre: Enel Green Power

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza