Links Sitemap Business Linker Sitemap

Metroul Route 2020 din Dubai începe operarea comercială

1396 afisari
Alstom felicită Autoritatea pentru Transport și Drumuri din Dubai (RTA) cu ocazia inaugurării Metroului Route 2020 din Dubai și a începerii operării comerciale, furnizând la cheie un proiect important de metrou automatizat, fără mecanic, incluzând o extindere complet interoperabilă și îmbunătățirea performanțelor sistemului de transport existent. Proiectul pentru noua linie, început în iulie 2016 și executat de Consorțiul ExpoLink condus de compania Alstom, din care fac parte și firmele ACCIONA și Gülermak, cuprinde o linie de 15 km, formată dintr-o parte terestră de 11,8 km și una subterană de 3,2 km, și un interschimb pe Linia Roșie.
Extinderea metroului are șapte stații, inclusiv Jabal Ali Station și emblematica stație de la zona expozițională a World Expo. Proiectul are o valoare totală de 2,6 miliarde de Euro.

Ca parte a Consorțiului, Alstom a răspuns de integrarea întregului sistem de metrou, incluzând 50 de garnituri de tren tip MetropolisTM, produse la fabrica Alstom din Katowice (Polonia), sisteme de alimentare, comunicare, control al traficului, control automat al biletelor, lucrări de cale, uși de securitate pentru peroane şi o garanția de trei ani pentru
întregul sistem, precum şi îmbunătățirea liniei de metrou existente, prin lucrări de modernizare la alimentarea cu energie, sistemele de control al traficului și de comunicații și la calea de rulare. Garniturile au o lungime de 85,5 m, sunt formate din cinci vagoane și au o capacitate de 696 de pasageri fiecare.

"Mă bucur să văd că trenurile noastre intră în operare comercială. La Alstom, misiunea noastră este să sprijinim tranziția către sisteme globale de transport durabil, care sunt incluzive, ecologice, sigure și eficiente, în același timp punând în practică soluții de transport responsabile din punct de vedere social. Inaugurarea Metroului Route 2020 din Dubai reflectă hotărârea Dubai-ului și a RTA de a oferi un transport durabil și prietenos cu mediul, așteptările fiind ca acest proiect să reducă cu aproximativ 15-20% congestionarea traficului în zonele deservite și să micșoreze cu 120.000 de tone cantitatea de emisii de carbon, până în anul 2025”, declară Mama Sougoufara, Director General Alstom pentru Orientul Mijlociu. 

Trenul oferă o experiență superioară de călătorie pasagerilor, datorită culoarelor generoase, ușilor și ferestrelor largi și celor trei zone specifice pentru clasele „Silver”, „Femei și Copii” și „Gold”. Prietenos cu mediul, trenul este echipat cu un sistem de frânare complet electric, iluminat cu LED și alte inovații ce conduc la reducerea consumului de energie, inclusiv optimizorul pentru economisirea de energie Harmonic Energy Saver Optimizer (HESOP™) de la Alstom, care recuperează energia electrică generată de trenuri în timpul frânării.

Alstom este un partener dedicat și de lungă durată pentru dezvoltarea sistemelor de transport în Dubai. Alstom a furnizat tramvaiul din Dubai, primul sistem de tramvai complet integrat din Orientul Mijlociu și prima linie 100% fără catenară din întreaga lume, care a fost inaugurată în noiembrie 2014. De asemenea, Alstom răspunde de întreținerea tramvaielor din Dubai pentru o perioadă de 13 ani.  
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza