Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Volksbank sets its sights on renewed growth

Volksbank sets its sights on renewed growth

While the banking market is gradually readjusting to the new post-recession conditions, Volksbank Romania has started recalibrating its strategies, as it aims to cut provisions and return to profit in 2011. In an interview with Business Arena Magazine, Johann Lurf, President, Volksbank Romania, shared his views, objectives and plans for 2011.

Gama produselor de creditare continua sa se diversifice

Anul 2011 a continuat tendinta de la sfarsitul anului trecut de largire a paletei produselor de creditare, a ofertelor de refinantare si de aliniere a dobanzilor pe un palier accesibil atat pentru creditele de nevoi personale, cat si pentru cele de achizitii.
Anul 2011 aduce schimbari de strategie pe piata bancara

Anul 2011 aduce schimbari de strategie pe piata bancara

Observand tendinta bancilor de a se concentra mai mult pe relatia pe termen lung cu clientii decat pe profitabilitatea produselor, Steven van Groningen, presedinte si CEO la Raiffeisen Bank Romania, are motive de satisfactie. in ciuda unui an dificil din punct de vedere economic, banca a raportat cresterea profitului net cu 12%, pana la un nivel de 83 de milioane de euro in 2010. Rezultatele pozitive de anul trecut sunt considerate a fi in mare parte rezultatul injumatatirii cheltuielilor cu provizioanele, de la 88 de milioane de euro in 2009 la 48 de milioane de euro in 2010.
Generali Asigurari si Ardaf intentioneaza sa fuzioneze

Generali Asigurari si Ardaf intentioneaza sa fuzioneze

Reprezentantii Generali Group în România au anuntat intentia Grupului de a uni cele doua companii detinute pe piata locala, Generali Asigurari si Ardaf. Generali România este numele vizat pentru noua entitate, care va functiona pe piata cu doua marci independente, Generali si Ardaf. Potrivit oficialilor, fuziunea va consolida pozitia Grupului Generali în România si va conferi noii entitati avantaje competitive superioare.

Clientii BCR Leasing sunt scutiti de plata taxei de poluare

BCR Leasing IFN a anuntat ca clientii sai sunt scutiti pana la 1 iunie de plata taxei de poluare la achizitia in leasing de automobile dotate cu motoare Euro 5 cu o capacitate cilindrica de pana la 2,5 litri.

Millennium Bank promoveaza Contul de Salariu

Millennium Bank a anuntat lansarea Millennium Treasure, un concurs interactiv neconventional, cu premii semnificative, menit sa promoveze Contul de Salariu. Potrivit bancii, clientii care colecteaza monedele Millennium Treasure pot castiga salariul mediu net pe economie pentru un an sau unul dintre celelalte sapte premii.

Erste Group Immorent to provide one-stop-shop to clients

The newly created Erste Group Immorent (EGI) is an umbrella organisation for all of the real estate services of Immorent AG, Erste Group Bank AG and their respective subsidiaries in CEE/SEE, officials have announced.
Citibank opens its first smart banking branch in Romania

Citibank opens its first smart banking branch in Romania

Following the recent launch of its smart banking branches in New York, Tokyo, Singapore and Hong Kong, Citibank has opened the first digitized bank branch in Romania.

BCR reduce comisioanele pentru investitorii Fondului Proprietatea

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca ofera detinatorilor de actiuni ale Fondului Proprietatea, precum si celor care doresc sa investeasca in aceste titluri, o reducere la jumatate a comisionului de tranzactionare la Bursa, acesta fiind acum de doar 0,25%, minim 10 lei/tranzactie.

Asteptându-l pe Mark Mobius... si Fondul Proprietatea

Eveniment aniversar la Bursa de Valori Bucuresti, joi, 25 noiembrie 2010. Una dintre institutiile financiare cu cea mai îndelungata istorie din România, cel putin daca tinem cont de data nasterii (1 decembrie 1882), sarbatorea 15 ani de la reluarea activitatii dupa 45 de ani de întrerupere impusa de regimul comunist. Un eveniment punctat prin prezenta unor înalti demnitari ai statului în frunte cu presedintele tarii, Traian Basescu, alaturi de guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si reprezentantii de marca ai pietei de capital.
To grow is not an impossible mission

To grow is not an impossible mission

With only a few weeks remaining before passing to the new year, one considers his next steps, drafts his plans and sets his level of ambition for the forthcoming period. This is what we do as well at Bancpost these days: aim high and plan to get things done. A pivotal input in this process is our assumptions and expectations for the speed and vividness of the economic recovery.
Intesa Sanpaolo Bank ofera noi burse de studiu

Intesa Sanpaolo Bank ofera noi burse de studiu

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo, a anuntat continuarea pentru al patrulea an consecutiv a programului de burse de studiu in Italia adresat elevilor de liceu din Romania.

OTP Bank Romania gets loan to promote energy efficiency

The EBRD is continuing to support private industrial companies in Romania in their drive to improve energy efficiency with a new 10 million Euro loan to OTP Bank Romania to finance sustainable energy projects undertaken by local businesses.

BCR BpL transfera prima de la stat in conturile clientilor

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a anuntat ca a inceput sa alimenteze conturile clientilor sai cu transa finala a primei de stat aferenta anului 2009.

Perioada de gratie extinsa pentru CardAvantaj

Credit Europe Bank a anuntat ca tranzactiile efectuate pana in data de 15 ianuarie de posesorii produsului CardAvantaj beneficiaza de perioada de gratie de pana la doua luni.

Patria Credit lands financing for on-lending to MSEs

Patria Credit IFN SA has secured the equivalent of a ten million Euro EBRD financing for on-lending to micro and small enterprises (MSEs). According to the EBRD, out of the total loan, three million Euro will be extended in lei, reflecting the bank's focus on increasing local currency lending in its countries of operations.
Curajos, fara limite, ambitios si rebel - CLAR!

Curajos, fara limite, ambitios si rebel - CLAR!

La doar 30 de ani, Ionut Negoi conduce o afacere la fel de tanara, dar care a ajuns anul acesta la o cifra de afaceri de un milion de euro. O suma cu semnificatie de bun augur in afaceri, se pare ca va creste odata cu dezvoltarea businessului la nivel national. si ca sa fie clar, numele grupului este acronimul de la credite, leasing, asigurari, refinantari (CLAR).

Intesa Sanpaolo Bank Romania lanseaza Debit Direct

Intesa Sanpaolo Bank Romania oferă clientilor sai gratuit serviciul Direct Debit ce faciliteaza plata facturilor din contul curent, in mod automat, la data scadentei.

BCR proceseaza primele facturi electronice

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat procesarea primelor facturi in format electronic din Romania, emise de furnizorul de servicii preplatite Edenred, dupa ce banca lansase impreuna cu TRANSFOND serviciile de facturare electronica.

BCR diversifica oferta pentru microintreprinderi si PFA

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat punerea la dispozitia clientilor sai microintreprinderi sau Persoane Fizice Autorizate a unor noi functionalitati prin intermediul Serviciului de efectuare operatiuni prin Canale Alternative BCR - Alo 24 Banking BCR si Click 24 Banking BCR.