Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Alpha Bank extinde facilităţile creditului de refinanţare

Alpha Bank a anunţat adăugarea de noi facilităţi creditului de refinanţare Alpha All in 1 garantat cu ipotecă, un produs de refinanţare complet, cu ajutorul căruia clienţii îşi pot consolida împrumuturile deţinute la mai multe instituţii financiare, într-unul singur, reducând cu până la 50% rata lunară.

In anul 2012, CEC Bank a reusit sa isi atinga principalul obiectiv, respectiv cresterea portofoliului de credite acordate persoanelor juridice. Astfel, cresterea la acest indicator a fost de 32% fata de 2011, in timp ce activele bancii au crescut cu 8,5% (fata de 3,4% cresterea activelor pe total sistem bancar).
Excedent de 327 milioane de euro al contului curent al balanţei de plăţi după primele două luni

Excedent de 327 milioane de euro al contului curent al balanţei de plăţi după primele două luni

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un excedent de 327 milioane euro în primele două luni ale acestui an, comparativ cu un deficit de 657 milioane euro în aceeaşi perioadă din anul 2012, potrivit unui comunicat al Băncii Naţionale a României.

Bank of Cyprus a anunţat printr-o notă sucursalele şi filialele din străinătate că decizia de taxare a depozitelor mai mari de 100.000 de euro va fi aplicată numai pentru depozitele constituite în Cipru, arătând că o circulară oficială va fi emisă în cursul acestei zile.

Guvernele naţionale trebuie să cureţe sistemele bancare şi să consolideze activităţile de supraveghere financiară

Guvernele naţionale trebuie să cureţe sistemele bancare şi să consolideze activităţile de supraveghere financiară

Guvernele naţionale trebuie să cureţe sistemele bancare şi să consolideze activităţile de supraveghere financiară, ca să nu pună în pericol recenta redresare a pieţelor globale ale acţiunilor, conform afirmaţiilor lui David Lipton, director general adjunct al Fondului Monetar Internaţional (FMI), citat de presa internaţională.

KIWI Finance anunţă creşterea numărului de clienţi

KIWI Finance anunţă creşterea numărului de clienţi

KIWI Finance, lider pe piaţa de brokeraj bancar din România, a anunţat creşterea cu 33% a numărului de clienţi în 2012 faţă de aceeaşi anul precedent. Cifra de afaceri a depăşit 4,0 milioane lei, iar volumul creditelor intermediate a fost de 42,8 milioane euro. Din acestea, 60% au fost credite cu garanţii imobiliare standard, 14% credite Prima Casă şi 26% credite de nevoi personale.
BEI poate acorda României o finanţare de 700-900 milioane euro

BEI poate acorda României o finanţare de 700-900 milioane euro

Banca Europeană de Investiţii (BEI) poate acorda României, în acest an, finanţări totale de 700-900 milioane euro, dublu faţă de 2012, inclusiv pentru asigurarea confinanţării proiectelor din fonduri europene, a declarat preşedintele băncii, Werner Hoyer, în urma întâlnirii cu premierul Ponta. Începând cu anii "90, BEI a împrumutat România cu circa 9,3 miliarde euro, din care 335 milioane euro anul trecut, a arătat Hoyer.

ING România a obţinut în 2012 un profit brut record, în creştere cu 44%

ING România a obţinut în 2012 un profit brut record, în creştere cu 44%

ING Bank România a înregistrat anul trecut un profit record de 232 milioane lei, în creştere cu 44%, în condiţiile în care bilanţul băncii a avansat cu 15%, la 16,3 miliarde lei, pe fondul majorării cu 2% a portofoliului de credite, la 9,6 miliarde lei, a anunţat miercuri conducerea băncii.
Rezervele valutare la Banca Naţională a României

Rezervele valutare la Banca Naţională a României

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 32 169 milioane euro, la sfârsitul lui februarie, faţă de 31 459 milioane euro la 31 ianuarie 2013.

Credit Europe Bank are noi oferte pentru IMM-uri

Credit Europe Bank a introdus începând cu luna februarie o ofertă destinată IMM-urilor care deschid depozite bancare și a reactivat pachetul Cont Nou (New Account), gândit de asemenea pentru noii clienți din categoria IMM.

Visa Europe a lansat competiţia naţională de plată a taxelor cu cardul

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, organizează în perioada februarie-martie 2013 competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul şi contribuabilii care îşi achită impozitele cu cardul.

BCR lansează serviciul de transfer rapid între conturi deschise la băncile din Grupul Erste

Banca Comercială Română (BCR) a lansat un nou serviciu care permite efectuarea transferurilor rapide în euro între băncile membre ale grupului Erste, cu comisioane de transfer reduse faţă de valorile standard actuale.