Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

BEI continuă să finanţeze IMM-urile, companiile medii şi municipalităţile prin BCR Leasing

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acorda BCR Leasing un împrumut de 30 milioane Euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), a întreprinderilor cu capitalizare medie şi a entităţilor publice din Romania care implementează proiecte în industrie, servicii şi infrastructură.

Ceea ce a dus Banca Transilvania (TLV) pe locul al treilea în clasamentul activelor nete din sistemul bancar a fost o strategie de vânzări lipsită de constrângerile impuse din afara ţării. Banca are acţionariat majoritar românesc şi nu depinde de decizii limitative din altă ţară, din partea unui management care de multe ori nu cunoaşte piaţa locală. "Am ajuns la o cotă de piaţă de aproape 9% şi pe locul al treilea în clasamentul băncilor şi nu ne vom opri aici", ne-a declarat directorul general al Băncii, Omer Tetik.

În urma avansului spectaculos al fondurilor de pensii, acestea pot finanța o bună parte a economiei, spun reprezentanții BCR Pensii. Toate fondurile de pensii au crescut, însumând active de 15,46 miliarde de lei până în prezent și randamente medii anuale de 10-11%. Cel mai mare jucător din piață, BCR Pensii, a anunțat recent că a depășit pragul de un miliard de lei în active nete ale fondurilor de pensii private pe care le administrează, având, totodată, 575.000 de participanți care dețin conturi de pensii administrate privat obligatorii (așa-numitul Pilon II de pensii) sau facultative (Pilonul III).
Radu Crăciun: De cinci luni suntem în deflație

Radu Crăciun: De cinci luni suntem în deflație

Economistul șef al Băncii Comerciale Române (BCR), Radu Crăciun, consideră că începe să aibă din ce în ce mai mult sens o scădere a dobânzii de politică monetară, în condițiile în care "de cinci luni suntem în deflație, ceea ce ar necesita o reacție din partea Băncii Naționale".

While the business environment continues to be challenging in 2014, BRD Groupe Societe Generale has announced improved financial results and expects to grow even further towards the end of the year, the bank's president, Philippe Lhotte, told Business Arena.

CEC Bank lanseaza Microcreditele pentru agricultura

Pentru a sustine fermele de familie si a facilita accesul la finantare al fermierilor, CEC Bank lanseaza Microcreditele pentru agricultura, in baza conventiei incheiate cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru derularea sumelor puse la dispozitie din Fondul pentru microcreditare in agricultura, constituit la dispozitia MADR conform OUG 43/2013.

Lansarea Băncii Române de Credite și Investiții (BRCI) are loc într-un moment dificil pentru piața bancară. Celor de la Banca Feroviară, lansată tot de un om de afaceri român, le-au fost necesari patru ani pentru a depăși punctul de amortizare a investiției. Proiectul demarat de Marinel Burduja, fost vicepreședinte al Raiffeisen Bank, va avea nevoie de multă răbdare din partea acționarului majoritar, Dorinel Umbrărescu. Marinel Burduja susține că acționarul majoritar nu pune presiune pe profitabilitate, ci vrea o organizare extrem de riguroasă a băncii. BRCI a preluat ATE Bank și caută să capitalizeze banca, iar Burduja admite că 2014 va fi martorul unei continuări a procesului de consolidare bancară, care va înteți concurența.

CEC Bank finanteaza IMM-urile prin Programul de Garantare a Creditelor

CEC Bank se numara printre primele institutii care au pus la dispozitia clientilor facilitati in baza Programului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, acordand pana in acest moment finantari in valoare de aproximativ doua milioane lei. Banca isi continua demersurile de sustinere a segmentului IMM, avand in continuare in analiza credite de circa patru milioane lei.

Volumul total al activelor fondurilor oferite de Pioneer Investments în România a crescut în anul 2013 cu 90%. După o creștere a pieței fondurilor de aproape 50% în 2013, e posibil însă ca în acest an să asistăm la o scădere a ritmului de creștere a pieței până la un nivel de 20-30%. Principalele necunoscute ce vor influența semnificativ evoluția pieței sunt nivelul dobânzilor bancare și randamentele pe care le pot furniza piețele de capital, spune Florin Dolea, director executiv Pioneer Asset Management.

Volksbank oferă credite de nevoi personale fără ipotecă cu o dobândă promoțională

Volksbank România a anunțat că în perioada 31 Martie-30 Iunie 2014 oferă credite de nevoi personale fără ipotecă, în lei, cu o dobândă promoțională de 9,69%, fixă pe toată durata contractului. Banca a precizat că nu percepe comisioane de analiză dosar sau administrare a creditului.

Romania offers positive prospects for growth, following a stronger-than-expected hike in GDP, helped by a bumper crop in agriculture last year. Meanwhile, the Eurozone accelerated in the fourth quarter of 2013, its GDP advancing 0.3 per cent from the previous quarter, while the EU's economy rose by 0.4 per cent. In turn, Romania's growth reached 1.7 per cent in Q4 compared to the previous quarter, while against the fourth quarter of 2012 the country's economy gained an impressive 5.2 per cent. On this note, Greg Konieczny, executive vice president of Templeton Emerging Markets Group and Fund Manager at Fondul Proprietatea, said: "Romania's economy had a great year in 2013, exceeding all expectations."

Piaţa creditării se redresează

Kiwi Finance a anunţat că în primele două luni ale anului, peste 1000 de clienţi au solicitat credite prin intermediul companiei în valoare de 12,5 milioane euro, cu 35% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului 2007 şi cu 39% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

Banca Transilvania lansează noi facilităţi pentru IMM-uri

Banca Transilvania anunţă o abordare nouă pentru clienţii IMM, aceştia beneficiind gratuit, începând cu 1 februarie, timp de trei luni, de o serie de produse şi servicii din oferta băncii.

Preşedintele Templeton Emerging Markets spune că banii vor reveni în pieţele emergente

Fluxurile de capital către ţările cu economii în dezvoltare vor reveni în cursul lui 2014, consideră Mark Mobius, preşedintele Templeton Emerging Markets, după un început de an marcat de retrageri masive ca urmare a deciziei Rezervei Federale a SUA de a reduce programul de achiziţii de obligaţiuni.

Raiffeisen Leasing a incheiat preluarea portofoliului ING Lease

Raiffeisen Leasing si ING Lease au anuntat incheierea procesului de preluare a clientilor persoane juridice transferati la Raiffeisen Leasing.

Intesa Sanpaolo Bank încheie noi convenţii cu APIA

Intesa Sanpaolo Bank şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat două noi convenţii pentru continuarea finanţării beneficiarilor programelor derulate prin APIA.

Volksbank lansează Depozitul cu dobânda lunară

Volksbank România a lansat Depozitul cu dobânda lunară în lei și în Euro, pentru a completa gama de produse de economisire destinate persoanelor fizice.

Laszlo Diosi, președintele OTP Bank România și unul dintre cei mai influenți oameni din sectorul bancar, spune că băncile nu pot fi învinovățite că nu finanțează suficient economia: creditarea reprezintă obiectul afacerii lor, clienții noi sunt bine-veniți, însă nu pot fi finanțate firme cu un grad redus de solvabilitate. Astăzi, sistemul financiar-bancar arată complet diferit față de acum cinci ani datorită unui sistem de reglementare și monitorizare mult mai strict, iar toate băncile fac 'new business'. Însă nu prea e loc pe piață pentru 40 de bănci generaliste, spune președintele OTP Bank, admițând că urmărește activ piața locală pentru o posibilă preluare.

Raiffeisen Bank si FEI au semnat un nou acord in cadrul initiativei JEREMIE

Fondul European de Investiții (FEI) si Raiffeisen Bank au anunțat semnarea unui nou acord de finanțare în cadrul inițiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises). In baza noului parteneriat, Raiffeisen Bank va acorda IMM-urilor (conform definiției europene) imprumuturi in lei pe termen mediu si lung, pentru capital de lucru si investitii, in suma totala de 40 milioane de euro, in conditii atractive - dobanda subventionata si cerinte reduse de garanții.
BNR a încheiat cu 2013 cu rezerve valutare în creştere cu 1,3 mld. euro faţă de sfârşitul lui 2012

BNR a încheiat cu 2013 cu rezerve valutare în creştere cu 1,3 mld. euro faţă de sfârşitul lui 2012

BNR a încheiat cu 2013 cu rezerve valutare în sumă de 32,5 mld. euro, în creştere cu 1,3 mld. euro faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul lui 2012, în contextul în care leul a fost anul trecut cea mai stabilă monedă din regiune în raport cu euro.