Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

BCR a vandut peste 10.000 de carduri Zambet BCR

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat atingerea unui volum de vanzari de 10.000 de carduri de debit contactless Zambet BCR in primele trei luni de la lansare.

EU Gateway program looks at Japanese opportunities

The EU Gateway program continues with a new session dedicated to companies in the energy and environmental technologies fields, which are interested in entering the Japanese market. The application deadline is September 23 and the mission will take place on February 6-10, 2012.

Signal Iduna se muta in casa noua

Signal Iduna, compania germana ce activeaza pe piata de asigurari de viata, sanatate si accident, are un nou sediu, incepand cu luna august a acestui an.

IMM-urile romanesti mizeaza pe efectul de multiplicare al Rosiei Montane

Demararea proiectului minier de la Rosia Montana ar putea insemna comenzi pentru peste 1000 de intreprinderi mici si mijlocii din Romania, care mizeaza in acelasi timp si pe efectul multiplicator al exploatarii zacamantului aurifer din Apuseni.

Pregatirile pentru deschiderea Maritimo Shopping Center se apropie de final

Programat sa isi deschida portile pe 28 octombrie, la Maritimo Shopping Center din Constanta companiile de constructie fac ultimele retusuri. Investitia ce depaseste 100 milioane de euro este asteptata sa creeze peste 1.200 de noi locuri de munca in oras. Proiectul include magazinul Auchan, care nu va fi chirias, ci va achizitiona spatiul pentru hipermarket.

Baumix considera ca piata reabilitarilor nu este suficient stimulata de cadrul legal

Producatorul de materiale de constructii Baumix estimeaza ca piata lucrarilor de reabilitare termica a locuintelor stagneaza in prezent din cauza faptului ca modificarile aduse legislatiei nu raspund nevoilor populatiei.
Platinum Asigurari lanseaza portalul pentru asigurarea locuintelor

Platinum Asigurari lanseaza portalul pentru asigurarea locuintelor

Asigurarea obligatorie a locuintelor (PAD) este acum disponibila si online, odata cu lansarea unui portal dedicat cumpararii online a asigurarii obligatorii a locuintelor. Potrivit oficialilor, portalul este dedicat proprietarilor de locuinte care vor sa isi incheie rapid si sigur aceasta asigurare, fiind lansat de Platinum Asigurari pentru a face mai accesibila achizitionarea politei obligatorii de asigurare a locuintelor in contextul in care, pe data de 5 august, expira ultimul termen limita pentru incheierea acesteia, conform ultimelor reglementari legale.
Bank Leumi ofera serviciul Direct Debit pentru plata facturilor Vodafone

Bank Leumi ofera serviciul Direct Debit pentru plata facturilor Vodafone

Bank Leumi Romania a anuntat lansarea serviciului de Direct Debit pentru plata facturilor catre Vodafone Romania. Potrivit bancii, clientii Leumi, persoane fizice, care vor incheia pana la data de 31 decembrie 2011 un contract de Direct Debit pentru achitarea facturii Vodafone Romania, vor primi un bonus constand in 50 de minute de convorbiri gratuite/luna in reteaua Vodafone timp de sase luni.

Generali Asigurari raporteaza cresteri pe segmentul asigurarilor de viata

Generali Asigurari a anuntat o crestere de 8% pe segmentul de asigurari de viata in 2010, ajungand la un volum de prime brute subscrise de 91 milioane lei. Potrivit companiei, cea mai buna evolutie (+19%) a inregistrat-o segmentul unit-linked, urmat de asigurarile individuale traditionale (+7%) si cele de grup (+3,5%).

Littlewoods Europe delivers to 21 additional countries

Littlewoods Europe, part of the Shop Direct Group and the second largest online clothing retailer in the UK, has announced that the products on its website are now available for purchase and delivery in 21 additional countries in Europe.

Un grup de experti monitorizeaza patrimoniul cultural de la Rosia Montana

Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Rosia Montana (GIMPRM) si-a anuntat recent infiintarea.
Creste valoarea dividendelor pentru actionarii NEPI

Creste valoarea dividendelor pentru actionarii NEPI

Dupa ce si-a dublat portofoliul de proprietati imobiliare in urma a trei achizitii, ajungand la 314 milioane Euro la sfarsitul anului 2010, New Europe Property Investments plc (NEPI) a anuntat cea de-a doua transa de dividende pentru anul 2010, in valoare de 9,26 Euro centi pe actiune.

Rezultate bune pentru POS-urile Bank Leumi Romania

La doar cateva luni de la lansarea serviciului, Bank Leumi Romania a anuntat depasirea valorii de patru milioane lei la tranzactiile prin intermediul POS-urilor proprii.

Millennium Bank isi consolideaza pozitia pe piata

Millennium Bank Romania a anuntat ca rezultatele sale financiare la finalul anului 2010 indica consolidarea constanta a pozitiei companiei pe piata locala.
Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala are un nou presedinte

Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala are un nou presedinte

Ileana Florea, avocat asociat si coordonator al diviziei de consultanta in proprietate intelectuala a firmei de avocatura Chiuariu & Asociatii, a fost aleasa presedinte al Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania.

Innova Capital preia Provus si RomCard

Fondul de private equity Innova Capital a anuntat incheierea cu succes a achizitiei unui pachet de 96% din actiunile Provus Services Provider si ale subsidiarei sale detinute integral RomCard de la Turkven Private Equity si un consortiu de investitori turci.

Carrefour isi extinde reteaua de hipermarketuri

Carrefour Romania a anuntat ca va deschide in septembrie un nou magazin in Bucuresti, reprezentand cel de-al 24 hipermarket al grupului in Romania si cel de-al optulea in Bucuresti.

BCR ofera reduceri pentru pachetul de semnatura electronica

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat reducerea cu 23% a pretului anual standard al pachetului de semnatura electronica destinat tuturor persoanelor juridice.

Magazinele SPAR mizeaza pe Socrate+

Retail Foods Comp SRL Brasov, detinatorul retelei de supermarketuri SPAR din Brasov si Sfantu Gheorghe, a decis, la sfarsitul anului 2010, implementarea solutiei ERP de la BITSoftware pentru planificarea resurselor strategice ale firmei si gestionarea întregii activitati din cadrul celor patru magazine.

Asociatia Environ extinde campania de colectare DEEE la nivel national

Asociatia Environ, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurii, lanseaza campania nationala Alunga fantomele electronicelor vechi.