Links Sitemap Business Linker Sitemap

Porsche reduce emisiile de CO2 cu ajutorul unui sistem logistic sustenabil

1763 afisari
Porsche se îmbarcă în "trenul verde", punând bazele activităților sustenabile și responsabile: începând cu 1 ianuarie 2018, toate transporturile feroviare de vehicule finite de la stațiile de încărcare din Kornwestheim și Leipzig sunt alimentate cu energie verde regenerabilă.

Constructorul de mașini sport își transformă sistemul logistic de cale ferată într-un proces complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Ca urmare a acestei abordări, Porsche va reduce cu 3% emisiile anuale de CO2 ale operațiunilor sale logistice, evitând generarea a peste 6000 de tone de dioxid de carbon.

”Utilizarea echilibrată a resurselor și activitățile eficiente energetic, orientate către protejarea mediului, sunt ferm integrate în strategia corporativă a Porsche”, spune Oliver Bronder, Vicepreședinte al Departamentului de Logistică și Controlul Producției în cadrul Porsche AG. ”Trecerea la energie verde pentru transportul feroviar este un pas firesc și încă o bornă atinsă în demersul nostru către producția neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2”. În decursul acestui an, compania plănuiește să-și extindă și mai mult transportul feroviar ecologic. Prin conectarea portului de încărcare din Bremerhaven cu Kornwestheim, proporția vehiculelor transportate pe cale feroviară este așteptată să crească cu aproximativ 45%. Acest lucru înseamnă o reducere suplimentară a poluării provenite de la transportul cu camioane, prevenind generarea altor 650 de tone de CO2 în fiecare an. 

Începând de la 1 ianuarie 2017, constructorul de mașini sport a stocat energie verde din surse eoliene, hidro și solare în toate locațiile sale, reușind să înregistreze, în mod transparent, diferitele surse de energie regenerabilă. Din 2020, compania va produce energia termică de la fabrica sa principală din Zuffenhausen cu ajutorul biogazului, prevenind emisia a până la 5.000 de tone suplimentare de dioxid de carbon pe an.

Porsche asigură, de asemenea, o logistică ecologică între locațiile sale și furnizori. Pe rutele din jurul orașului Stuttgart, producătorul de mașini sport operează, în prezent, trei camioane alimentate cu gaze naturale, reducând emisiile de CO2 din oraș cu aproximativ 119 tone de dioxid de carbon pe an. Emisiile de dioxid de carbon sunt reduse cu până la 20%, particulele în suspensie cu aproximativ 80% și monoxidul de carbon cu 90% în cazul vehiculelor alimentate cu CNG (Gaz Natural Comprimat), în comparație cu camioanele convenționale.

 
Citeşte mai multe despre: Porsche

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza