Links Sitemap Business Linker Sitemap

Škoda Enyaq în 2024: motorizări mai puternice, încărcare mai rapidă, autonomie și mai mare

354 afisari
Škoda Auto își actualizează familia de modele Enyaq cu optimizări considerabile, implementate începând din anul de fabricație de serie 2024. Pentru prima dată, popularul model 100% electric al producătorului ceh de automobile va fi disponibil și în varianta Laurin & Klement, ce include un set extrem de generos de dotări în echiparea standard.
Noutățile tehnice includ motorizări și mai puternice, timpi de încărcare mai scurți și o autonomie crescută. De asemenea, softul automobilului impresionează acum cu o nouă interfață mai intuitivă pentru utilizator.
Martin Jahn, Membru al Consiliului de Administrație Škoda Auto, responsabil pentru Vânzări și Marketing, a declarat: ”Familia noastră de modele Enyaq ne-a ajutat să intrăm cu stil în universul mobilității electrice. Astfel, deja din primele nouă luni ale anului 2023 am înregistrat un volum de circa 55.000 de unități livrate la nivel mondial, ceea ce reprezintă o creștere de peste 47% față de anul precedent. Desigur că acest succes ne motivează, de asemenea, să optimizăm tot mai mult modelul. Și ca de obicei, ne-am ascultat clienții cu atenție: astfel, pentru noul an de fabricație de serie, introducem noua linie de echipare L&K, precum și motorizări și mai puternice și eficiente, plus noua versiune de soft cu o interfață și mai funcțională și intuitivă pentru sistemul de infotainment.”

Putere mai mare, autonomie extinsă și detalii de design conturate de noul Corporate Identity al mărcii

La automobilele produse în anul de fabricație de serie 2024, variantele de motorizare mai puternice și mai eficiente 85 și 85x înlocuiesc variantele anterioare 80 și 80x. La fel ca modelele sportive RS, și aceste noi motorizări sunt echipate cu un nou sistem de propulsie mai performant, care include un motor electric sincron cu magneți permanenți avansat, ce este montat pe puntea spate și ce poate asigura o viteză maximă de 180 km/h. La Enyaq 85, puterea crește cu 60 kW, la 210 kW, comparativ cu modelul anterior Enyaq 80. Și varianta cu tracțiune integrală Enyaq 85x generează, de asemenea, 210 kW, fiind astfel cu 15 kW mai puternică decât predecesorul. Enyaq RS furnizează acum 250 kW, ceea ce reprezintă o creștere de 30 kW. Bateria optimizată ce dispune acum de un sistem de management termic avansat crește autonomia la peste 560 de kilometri pentru SUV-ul Enyaq 85 și respectiv la 570 de kilometri pentru varianta Coupé. Modelul de intrare în gamă este Enyaq 60 și a rămas neschimbat din punct de vedere tehnic. Înscrisul de pe hayonul modelelor Enyaq ale anului 2024, precum și toate emblemele corespund acum noului Corporate Identity al mărcii. În acest sens se face remarcat și faptul că denumirea nu mai conține acum acronimul iV, cum era cazul până în prezent.

Putere de încărcare mai mare și încărcare mai rapidă pentru versiunile cu tracțiune integrală
Versiunile cu tracțiune integrală Enyaq 85x și Enyaq RS impresionează acum cu performanțe de încărcare și mai bune, cu o putere crescută de încărcare în curent continuu la stațiile de încărcare rapidă de până la 175 kW. Încărcarea bateriei de înaltă tensiune de 82 kWh (77 kWh net) de la 10% la 80% durează acum doar 28 de minute, adică cu 8 minute sau 22% mai puțin. Variantele Enyaq 85 cu tracțiune spate se încarcă și în continuare la maximum 135 kW.

Softul nou extinde funcționalitățile automobilului

Cu noul său soft de bord, familia Enyaq permite acum și funcția de pregătire a bateriei pentru încărcare. Această funcție preîncălzește bateria în vederea încărcării în curent continu, atunci când afară este rece și optimizează viteza de încărcare cu până la 22%. De asemenea, noua interfață se face remarcată cu o structură mai intuitivă a meniului. Astfel, de pildă, cei de la volan pot defini shortcut-uri pentru cele mai frecvent utilizate setări și aplicații. Sistemul de navigație dispune acum de o nouă grafică pentru hărți și de o suprafață mai mare de afișare a hărții. Printre alte caracteristici noi ale softului se numără și funcția Walkaway a sistemului de acces fără cheie KESSY. Aceasta încuie acum ușile automat atunci când proprietarul se îndepărtează de automobil, având cheile asupra sa.

Enyaq L&K oferă o echipare standard extrem de generoasă și luxoasă

Gama Enyaq este completată acum cu versiunea elegantă L&K. Această linie de echipare populară oferă o selecție foarte amplă de dotări standard. Printre acestea se numără farurile LED Matrix și blocurile optice spate cu LED și cu lumini de semnalizare dinamice, precum și grila frontală cromată, ce include luminile distinctive și spectaculoase Crystal Face, compuse din 131 de LED-uri. De asemenea, Enyaq L&K este echipat cu jante din aliaj exclusive, de 20 sau 21 de inchi. Barele, difuzorul și oglinzile exterioare prezintă detalii finisate în nuanța sofisticată Gri Platinum, iar pragurile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei. La interiorul modelului Enyaq L&K atrag atenția scaunele față încălzite, ventilate și controlate electric, ce oferă inclusiv funcție de memorie și funcție de masaj și sunt rafinate cu emblema L&K brodată pe tetiere.


Citeşte mai multe despre: ŠKODA

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza