Links Sitemap Business Linker Sitemap

Noua Škoda Kodiaq mizează practicalitate, eficiență și sustenabilitate

293 afisari
Škoda Auto a prezentat a doua generație a modelului Kodiaq. Aceasta ridică sustenabilitatea și eficiența la noi standarde și introduce un nou concept pentru interior. Noul Kodiaq dispune de un ecran de infotainment de 13 inch, de butoanele inovatoare Škoda Smart Dials cu comenzi tactile și de o structură nouă pentru oferta de dotări, ce include și pachetele Design Selection.
Cele cinci motorizări care oferă puteri între 110 kW (150 CP) și 150 kW (204 CP) includ acum și o versiune hibridă plug-in, care reprezintă o premieră pentru Kodiaq și asigură o autonomie electrică de peste 100 de kilometri. Cele două cele mai puternice motoare sunt combinate cu tracțiunea integrală ca dotare standard. Totodată, cu această ocazie, sunt lansate cele mai noi generații ale farurilor Matrix LED și ale sistemului de control dinamic al șasiului DCC. Până în prezent, au fost produse 841.900 de exemplare ale modelului Kodiaq de primă generație, pentru clienți din peste 60 de țări din întreaga lume. De asemenea, gama a câștigat peste 40 de premii internaționale din 2016 și până în prezent.

Klaus Zellmer, Președintele Consiliului de Administrație Škoda Auto, a declarat: "Noul nostru SUV emblematic are tot ce-i trebuie pentru a fi un succesor demn al primei Škoda Kodiaq. Noul Kodiaq ridică acum calitățile specifice mărcii Škoda, pe care clienții noștri le apreciază atât de mult, la următorul nivel, cu mai mult spațiu, mai multe dotări și eficiență mai mare. Cu inovații precum noile Smart Dials, cu materiale elegante pentru interior, alături de noile elemente din limbajul nostru de design Modern&Solid și cu sisteme de siguranță și asistență actualizate, noua generație Kodiaq face ca viața de zi cu zi și explorările cotidiene să devină mai plăcute. De asemenea, ne-am extins și gama motorizărilor noastre foarte eficiente, introducând un hibrid plug-in cu o autonomie electrică de peste 100 km, continuând astfel angajamentul nostru de a oferi mobilitate sustenabilă. De la lansarea sa din 2016, Kodiaq a jucat un rol esențial în creșterea mărcii Škoda, fiind foarte popular în rândurile clienților noștri. Iar noul Kodiaq este perfect poziționat pentru a continua această poveste de succes.”

A doua generație oferă un design nou, sustenabilitate mai avansată și noi tehnologii
La exterior, atrag imediat atenția farurile TOP LED Matrix, în timp ce la interior, materialele textile din materii prime reciclate și pielea tăbăcită prin procese ecologice reflectă în mod evident atenția pe care marca o acordă sustenabilității. Alături de structura nouă pentru oferta de dotări, ce include pachetele Design Selection specifice, Kodiaq dispune și de un nou concept pentru interior. Ecranul sistemului de infotainment este acum liber poziționat, fără sprijin în partea din spate, putând avea o diagonală de până la 13 inch. Head-up Display-ul este oferit pentru prima dată în gamă și este o dotare opțională. Selectorul transmisiei este acum instalat pe coloana de direcție. Astfel consola centrală beneficiază acum de un look foarte clar și curat. Noile Škoda Smart Dials sunt o premieră pentru întreaga gamă Škoda. Aceste butoane pot fi acționate prin rotire și apăsare și dispun, în plus, și de un display digital de 32 de milimetri, oferind astfel acces intuitiv, facil și personalizabil la numeroase funcții ale automobilului și ale sistemului de infotainment. Noul Phone Box permite încărcarea inductivă a două smartphone-uri simultan, oferind o putere de 15 W, precum și o funcție de răcire a dispozitivelor în timpul procesului de încărcare.



Interiorul: combină designul spațios și comenzile inovatoare cu materialele sustenabile
Noua Škoda Kodiaq dispune de un interior complet reproiectat și de un nou sistem de comenzi. Ecranul de infotainment liber poziționat, fără sprijin în spate, poate avea diametrul de până la 13 inch. Sub ecranul de infotainment se află noile Škoda Smart Dials, care oferă acces rapid la numeroase funcții ale automobilului. În premieră pentru SUV-ul de talie mare al mărcii Škoda, este disponibil un head-up display în completarea afișajului Virtual Cockpit de 10 inchi. Consola centrală are un design mai clar și curat, deoarece levierul schimbătorului de viteze a fost acum mutat pe coloana volanului. Patru porturi USB-C cu o putere de 45 W asigură încărcarea rapidă a smartphone-urilor, tabletelor sau laptop-urilor. De asemenea, în premieră pentru Škoda, este oferit acum un Phone Box care permite încărcarea inductivă a două smartphone-uri la 15 W și care include o funcție de răcire. Scaunele Ergo cu funcție pneumatică de masaj sunt disponibile opțional. Opțiunile Design Selection cu numeroase materiale sustenabile sunt introduse acum și pentru Kodiaq. În plus, noul SUV este întotdeauna on-line, oferind numeroase servicii on-line mobile și aplicații de infotainment.
Peter Olah, Directorul pentru Design Interior al Škoda Auto, a explicat: „Pentru cea de-a doua generație Kodiaq, avem o abordare proaspătă în ceea ce privește designul interior și funcționalitatea. Noile noastre butoane Škoda Smart Dials, cu afișaje integrate, sunt personalizabile și eficientizează utilizarea multor funcții ale automobilului. Virtual Cockpit, combinat cu afișajul opțional head-up și ecranul de infotainment de 13 inch, oferă dintr-o privire toate informațiile de care șoferii au nevoie. În plus, au fost acum implementate opțiunile Design Selection și pentru Kodiaq, subliniind eforturile noastre de utilizare a materialelor sustenabile.”

Sistemele noi de asistență inteligente asigură un nivel și mai ridicat de siguranță și confort
Noile sisteme de asistență ale celei de-a doua generații Kodiaq sporesc siguranța și confortul șoferilor și pasagerilor. Printre aceste dotări se numără asistența la virare, asistența pentru evitarea coliziunilor, asistența în intersecții, avertizarea la ieșirea din autoturism, funcția automatizată de frânare de urgență spate pentru protecția pietonilor și Intelligent Park Assist cu opțiunile adiționale Trained Parking și Remote Parking. În cazul în care se apropie un alt vehicul când tăiați calea traficului din sens opus, asistentul pentru virare răspunde cu o avertizare și, când este nevoie, chiar și cu frânarea automată. Sistemul pentru evitarea coliziunilor optimizează controlul direcției când este necesară o manevră bruscă de evitare. Asistentul pentru intersecții folosește senzorii radar și camera video frontală pentru a avertiza asupra vehiculelor care intersectează traiectoria propriului automobil, precum și a bicicliștilor sau pietonilor atunci când ieșiți pe drumul public de pe căi de acces cu vizibilitate redusă. Dacă este cazul, sistemul declanșează avertizări vizuale și acustice și apoi aplică automat frânele. Sistemul de avertizare la ieșirea din autoturism avertizează vizual prin semnalul de pe oglinda exterioară, precum și cu un semnal sonor de avertizare atunci când deschideți portiera și din spate se apropie alt vehicul. Acest asistent are o rază de 35 metri și acoperă un unghi de 120 de grade.
Citeşte mai multe despre: Škoda Kodiaq

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza