Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bentley Motors a anunțat rezultate financiare record pentru 2022

398 afisari
Bentley Motors a dezvăluit rezultate financiare record pentru anul 2022, cu profituri operaționale în creștere cu aproape 1 miliard de euro față de 2018. Cele mai recente cifre anuale arată un profit de 708 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 82% a profitului, în urma unei creșteri de 4% a volumului. Cifra de afaceri a ajuns la 3,38 miliarde de euro, în creștere cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut. Anunțul vine după vânzările record din 2022, când Bentley a livrat 15.174 de mașini extraordinare - prima dată când a vândut cu amănuntul mai mult de 15.000 de mașini într-un an. Această transformare financiară rapidă a companiei stă la baza unui program de investiții viitoare fără egal în sectorul automobilelor de lux, permițând Bentley să se transforme, în decurs de un deceniu, din cel mai mare producător de motoare cu 12 cilindri din lume într-o companie de automobile electrice.
Rentabilitatea vânzărilor a urcat la 20,9% în 2022, o creștere impresionantă de la 13,7% în 2021 și cea mai mare din istoria de 104 ani a Bentley. Creșterea s-a datorat alegerii de către clienți a unor modele derivate cu specificații superioare, unei mai mari absorbții a opțiunilor și vânzării de ediții limitate și de piese de colecție Coachbuilt.
Adrian Hallmark, președinte și director general al Bentley Motors, a comentat:
"De la punctul cel mai scăzut din 2018, întreaga echipă de la Crewe a lucrat intens pentru a restructura modelul de afaceri, în paralel cu lansarea unor modele și caracteristici noi și succesive, lider de segment. Anul trecut a marcat o piatră de hotar în această călătorie.
O redresare a profitului de aproape 1 miliard de euro a fost realizată din 2018, în ciuda unei perioade fără precedent de perturbări și crize, inclusiv Brexit, Covid,aprovizionarea cu semiconductori, Ucraina și instabilitatea economică din Marea Britanie.

Am construit o bază financiară sustenabilă pe termen lung, o structură de costuri competitivă și o poziționare unică pe piață, rezultând o sursă istorică puternică de lichidități, care asigură finanțarea celei mai ambițioase curse către BEV și neutralitatea emisiilor de carbon din sectorul de lux. Baza noastră de comenzi și rata de preluare a comenzilor de până acum în 2023 arată un potențial puternic de a ne susține performanța, deși mediul de afaceri devine mai volatil și factorii de risc sunt în creștere.
Vom continua să ne concentrăm pe valoarea clienților mai degrabă decât pe volumul vânzărilor și vom adapta planul nostru în funcție de situația piețelor emergente, însă succesul nostru bine echilibrat la export, structura disciplinată de gestionare a costurilor și capacitatea de a maximiza personalizarea într-un mod industrializat, conducând la profitabilitate, reprezintă o bază bună pentru a continua acest succes."
Cererea continuă pentru SUV-uri a făcut ca Bentayga să rămână modelul numărul unu al Bentley, vânzându-se mai mult decât oricând în al șaselea an de vânzări, reprezentând 42% din totalul vânzărilor și impunându-se ca cel mai de succes SUV de lux din lume.
Continental GT și Cabriolet au reprezentat aproape o treime din vânzări, iar GT Speed, orientat spre performanță, cea mai dinamică mașină de stradă construită vreodată de Bentley, a realizat aproape 31% din gama de modele. Flying Spur, cel mai rafinat grand-tourer de lux cu patru uși din lume, a obținut 28% din vânzările totale ale Bentley, ajutat de introducerea unui hibrid care protejează mediul înconjurător.
Cele mai recente rezultate financiare ale Bentley susțin strategia Beyond100, prin care compania urmărește să își electrifice întreaga gamă de produse și să atingă statutul de "neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon" până în 2030. Aceasta include un program de investiții de 3 miliarde de euro pe zece ani în viitoarele modele și în fabrica Pyms Lane din Crewe, Anglia, unde sunt construite toate modelele Bentley.
Citeşte mai multe despre: Bentley Motors

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza