Links Sitemap Business Linker Sitemap

Aston Martin vrea să demareze o operaţiune de cotare publică iniţială la bursa London Stock Exchange

1131 afisari
Producătorul britanic de automobile de lux Aston Martin a anunţat că intenţionea-ză să demareze o operaţiune de cotare publică iniţială la bursa London Stock Exchange, după ce creşterea volumului vânzărilor şi a modelelor i-a permis să revină pe profit, potrivit Reuters.
Dacă operaţiunea va reuşi, compania va deveni primul constructor de automobile britanic listat la bursa de la Londra în ultimii ani, după vânzare unor mărci renumite de automobilea britanice, precum Jaguar, Bentley şi Rolls-Royce, unor proprietari străini.
     Oferta publică iniţială, care va urma paşii Ferrari, ar putea evalua Aston Martin la cinci miliarde de lire sterline (6,38 miliarde de dolari), după cum au declarat anterior surse pentru Reuters.
     Aston Martin a transmis printr-un comunicat de presă că va depune un document de înregistrare la Autoritatea pentru Conduita Financiară din Marea Britanie (FCA), care reprezintă o cerinţă pentru firmele care au în vedere o ofertă publică iniţială (IPO), şi în funcţie de o decizie finală un pros-pect va fi publicat în jurul datei de 20 septembrie.
     Andy Palmer, CEO-ul companiei, a declarat pentru Reuters că speră ca listarea să fie finalizată până la sfârşitul anului, ceea ce ar coincide cu momentul în care Marea Britanie speră să aibă o înţelegere cu Uniunea Europeană în privinţa Brexitului.
     Planul prevede vânzarea unei părţi din acţiunile deţinute de actualii acţionari, în principal fonduri de inves-tiţii din Kuweit şi Italia, cu o flotare liberă de cel puţin 25%.
     Anul trecut, Aston Martin a înregis-trat primul său profit de după 2010, iar miercuri a raportat un profit semes-trial înainte de taxe în valoare de 42 milioane lire sterline în condiţiile în care veniturile au crescut cu 8% până la 445 milioane lire sterline, graţie cererii solide pentru modelele DB11 coupe şi Volante.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza