Links Sitemap Business Linker Sitemap

Ducati Diavel for Bentley: exclusivitate, performanță și meșteșug

410 afisari
Ducati și Bentley anunță o nouă motocicletă, în ediție limitată, o celebrare a celor două mărci emblematice: Ducati Diavel for Bentley. Născut din colaborarea între cei doi producători, proiectul leagă Ducati și Bentley de viziunea de performanță, măiestrie și exclusivitate. Rezultatul este o sinteză spectaculoasă de tehnologie, stil și performanță capabilă să-i facă pe pasionați să viseze. Motocicleta a fost dezvăluită publicului în cadrul unui eveniment "fuorisalone" la Art Basel din Miami, ediția de peste ocean a celui mai prestigios târg european de artă contemporană.

Ducati a integrat pe baza tehnică sofisticată de înaltă performanță și confort a Diavel V4 elemente caracteristice ale modelului Bentley Batur – realizat manual, în doar 18 exemplare, de către Bentley – pentru a crea o motocicletă unică în ceea ce privește eleganța și designul. Diavel for Bentley va fi creat într-o serie numerotată limitată la 500 de exemplare, plus alte 50 motociclete și mai speciale „Ducati Diavel for Bentley Mulliner”. Acestea din urmă sunt rezervate clienților Bentley și includ personalizarea și individualitatea intrinsecă a modelului Batur pe care se bazează.
Inspirația – Bentley Batur
Batur este cea mai puternică mașină de serie Bentley de până acum, cu un motor W12 twin-turbo de 740 CP. Mai mult decât atât, Batur combină măiestria tradițională Bentley cu o caroserie sculptată și musculară, care definește un nou ADN de design pentru Bentley și care se constituie într-o avanpremieră a noii direcții de design pentru marcă. Mesajul vizual comunică putere și eleganță, fără ostentație sau exces. Cele 18 exemplare de Batur sunt realizate manual individual de Mulliner, cel mai vechi constructor de caroserii din lume și divizie internă de personalizare a Bentley.

Diavel for Bentley
Centro Stile Ducati, în colaborare cu designerii Bentley, a creat un nou design pentru această motocicletă specială, inspirându-se din Batur, de la care preia liniile siluetei laterale. Culoarea Scarab Green, sofisticată, rafinată și bogată în nuanțe metalice, provine din paleta Bentley Mulliner și este utilizată pe toată caroseria. Liniile clare și agresive ale Diavel V4 au fost, de asemenea, revizuite profund prin componente tehnice: multe dintre trăsăturile caracteristice ale Batur sunt preluate în diferite părți ale motocicletei. Jantele forjate, concepute și create pentru această motocicletă, amintesc de formele mașinii și sunt vopsite în Dark Titanium Satin, lăsând la vedere unele suprafețe prelucrate.
Prizele de aer laterale reflectă grila frontală în două tonuri, unul dintre cele mai recunoscute elemente ale Batur. Extractoarele triunghiulare din spate se referă la elementele corespunzătoare ale mașinii. Apărătorul de noroi din față, carenajul și partea superioară a rezervorului amintesc de nervurile de pe capota din față, în timp ce partea din spate a șeii, pentru un singur loc, care poate fi înlocuită cu un scaun pentru pasager, ia multe indicii de stil din spatele modelului Batur. Componentele caroseriei sunt realizate din fibră de carbon de înaltă calitate (aripi, capac far, capac motor, capace de evacuare și radiator, carcase radiator, panouri laterale, piesa de coadă). Scaunul pilotului, din Alcantara neagră, este inspirat de interiorul mașinii, cu manoperă de precizie care dezvăluie țesătura roșie de dedesubt, aceeași cu cea a scaunelor Batur, și logo-ul Bentley brodat pe suportul pentru spate. Evacuarea dublă, împreună cu carcasa sa, au fost reproiectate pentru a se armoniza cu liniile rafinate ale motocicletei.

Diavel for Bentley Mulliner
Pe lângă cele 500 de exemplare de Diavel for Bentley, Ducati oferă și o serie de doar 50 de motociclete, sub numele de Diavel for Bentley Mulliner. Motocicletele Diavel for Bentley Mulliner vor fi disponibile exclusiv clienților Mulliner, care prin colaborare directă cu designerii Centro Stile Ducati, își vor putea configura Diavel for Bentley Mulliner cu diferite culori pentru șa, etriere de frână față, fibră de carbon, piese și jante. De asemenea, ei vor putea alege aceeași culoare ca a mașinii lor pentru componentele caroseriei sau una dintre culorile dintr-o paletă exclusivă selectată de designerul Mulliner pentru această serie specială și extrem de exclusivistă.

Diavel for Bentley, ca toate Ducati-urile de colecție, este livrat cu un certificat de autenticitate, scaun pentru pasager și husă pentru motocicletă. Denumirea modelului și numărul de producție al unității sunt afișate pe o plăcuță inclusă în capacul din fibră de carbon al ghidonului, în partea dreaptă a motocicletei. Atât planșa de bord, echipată standard cu navigator, cât și matricea LED a grupului de lumini din spate oferă o animație specială la apăsarea butonului de start, ceea ce face Diavel for Bentley și mai inconfundabil. Fiecare Diavel for Bentley va fi livrat într-o cutie de lemn personalizată, exclusivă.

Colaborarea dintre cei doi producători a dus și la crearea unei Capsule Collection, rezervată pentru proprietarii de Diavel for Bentley, care permite clienților să-și completeze look-ul cu o cască jet și o jachetă tehnică (disponibile atât în varianta bărbătească cât și în varianta feminină) într-o ediție limitată, caracterizată printr-o schemă de culori care o reflectă pe cea a motocicletei.

Diavel for Bentley adoptă motorul V4 Granturismo de 1.158 cmc, un element central al designului său și, în același timp, o alegere tehnică extrem de rafinată. Puternic (168 CP), bogat în cuplu dar și extrem de ușor și compact, motorul este în același timp fluid și utilizabil chiar de la cele mai mici turații. Ordinea de ardere Twin Pulse, împreună cu sistemul de evacuare dedicat, creează inconfundabilul timbru al eșapamentului.
Colaborarea dintre Ducati și Bentley a fost facilitată de participarea celor două mărci la „Progressive Brand Group” al Grupului Volkswagen, care include și Audi și Lamborghini.
Citeşte mai multe despre: Ducati, Bentley

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza