Links Sitemap Business Linker Sitemap

Voestalpine inaugurează centrul de procesare a oțelului la Giurgiu

4964 afisari
voestalpine Steel Service Center Romania, parte a grupului austriac voestalpine și cel mai nou membru al Diviziei Oțel voestalpine, a anunțat inaugurarea centrului de procesare a oţelului de la Giurgiu, în urma unei investiții de aproximativ 20 de milioane de euro.
Construcția centrului a fost începută în anul 2010 și a fost finanțată de Fondul pentru Dezvoltare Europeană Regională (FDER) și de Guvernul României prin Programul Operațional Sectorial pentru Creșterea Competitivității Economice, intitulat “Extinderea durabilă și pe termen lung a voestalpine Steel Service Center în Europa de Sud-Est”.
Cu o suprafață utilă de 9.500 mp, unitatea dispune de o linie de tăiere longitudinală conectată la o linie de ambalare pentru producerea de fâşii de oțel de înaltă precizie, precum și o linie de tăiere transversală multiplă pentru furnizarea de foi de tablă.
Potrivit companiei, fabrica are o capacitate anuală de producție de 130.000 de tone de tablă din oțel procesat, cu posibilitatea dublării acesteia pe măsură ce piața se va dezvolta. Materia primă va fi adusă de la oţelăria voestalpine din Linz (Austria), unde se află și sediul central al voestalpine, și va fi folosită pentru producerea de tablă din oțel de cea mai bună calitate pentru parteneri la nivel european din industria auto, de electrocasnice și energie. Fabrica a devenit operațională din octombrie 2012. De asemenea, fabrica generează în prima fază în jur de 50 de locuri de muncă noi, cu posibilitatea ca acesta să crească în momentul în care va funcționa conform planului de afaceri și volumelor reale de pe piață.
“Reprezentând cel mai nou membru al Diviziei Oțel voestalpine, suntem mândri să inaugurăm astăzi la Giurgiu voestapline Steel Service Center Romania SRL, cel mai eficient centru de procesare a oțelului în vederea obținerii tablei din oțel de cea mai înaltă calitate din sud-estul Europei. Prin inaugurarea voestalpine Steel Service Center Romania, deschidem un nou capitol în ceea ce privește serviciile de procesare și distribuție a oțelului de cea mai mare calitate, orientate către consumatori. Această locație este una strategică pentru  planurile noastre de a ajunge cât mai rapid și mai eficient la piețele din România și din Sud-Estul Europei, datorită accesului direct al fabricii la căile ferate, șosele și căile navigabile”, a declarat  Stefan Einfalt, Manager de Proiect și Membru al Consiliului de Administraţie al voestalpine Steel Service Center România SRL.
“voestalpine Steel Service Center, co-finanțat prin fonduri structurale prin Programul Operațional Sectorial pentru Creșterea Competitivității Economice, are la bază un sistem de producție inovator, automatizat și eficient, și este echipat cu facilități de producție de ultimă generație”, a adăugat Stefan Einfalt.
“În încercarea de a fi alături de clienții existenți, dar și ca răspuns la potențialele piețe promițătoare din Europa de Sud-Est, am ales România datorită poziției sale unice, aflându-se chiar în centrul piețelor noastre cheie. Ne propunem să dezvoltăm în mod constant parteneriate strânse și de durată cu clienții, să atragem noi clienți și să exploatăm posibilele segmente de piață care sunt relevante pentru industria noastră”, a precizat și Gernot Schwarzhuber, Membru al Consiliului de Administraţie al voestalpine Steel Service Center România SRL.
Citeşte mai multe despre: voestalpine Steel Service Center

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza