Links Sitemap Business Linker Sitemap

Veniturile Medicover au crescut cu 18% în prima jumătate a anului

1512 afisari
Medicover prezintă primul raport financiar interimar ca entitate listată la bursă și raportează o creștere a veniturilor consolidate de 17,8% în prima jumătate a lui 2017 față de aceeași perioadă a anului anterior, la 283,5 milioane de euro.

"Sunt foarte mulțumit de primul raport interimar al Medicover ca entitate listată. Am înregistrat o creștere semnificativă a veniturilor, de 14,5%, iar EBITDA a crescut cu 17,3% în al doilea trimestru. De asemenea, divizia de Servicii Medicale (Healthcare Services) a raportat o creștere importantă, sprijinită de evoluția favorabilă a piețelor din Polonia și România”, a spus Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

În prima jumătate a anului, divizia de Servicii Medicale a grupului (reprezentată în România de clinicile și spitalul Medicover România) a înregistrat o creștere a veniturilor de 15,1%, până la 137,8 milioane de euro. Condițiile favorabile de pe piața muncii, împreună cu dezvoltarea economică importantă susțin dezvoltarea la nivel regional și veniturile din serviciile medicale achiziționate de angajatori, care reprezintă aproximativ două treimi din creșterea înregistrată. Business-ul de servicii achiziționate de persoane fizice din Polonia și România se dezvoltă mai rapid, dar pornind de la o bază mai redusă, și a generat o treime din creștere.
 
De asemenea, în prima jumătate a anului, divizia de Servicii de Diagnostic (reprezentată în România de Synevo) a înregistrat venituri mai mari cu 20,6%, de 150,6 milioane de euro. Volumul testelor de laborator a crescut cu 12,5%, la 63 milioane. Și în acest caz, situația economică a sprijinit creșterea, iar liniile de business s-au dezvoltat în toate piețele, inclusiv prin activitatea de laborator din Germania.

În România, în perioada ianuarie – iunie 2017, grupul Medicover (reprezentat de Medicover România și Synevo România) a înregistrat o creștere a veniturilor de 18%, până la 36 milioane de euro (față de 30,5 milioane de euro în prima jumătate a lui 2016).

"Până în prezent, 2017 s-a dovedit un an dinamic pentru noi, în care am continuat să ne extindem prezența în România, prin dezvoltarea clinicii din Oregon Park București și achiziția rețelei medicale Iowemed din județul Constanța. Principalul nostru obiectiv pe termen lung rămâne să aducem serviciile medicale de cea mai înaltă calitate mai aproape de cât mai mulți români, iar prima jumătate a anului a fost, cu siguranță, benefică din acest punct de vedere”, a spus Adrian Peake, director general Medicover România.

"Am început anul într-o manieră pozitivă și am continuat să ne dezvoltăm rețeaua națională prin inaugurarea a cinci centre de colectare în primele șase luni din 2017. Ne menținem lider de piață și din punct de vedere al calității în domeniul serviciilor de laborator, cu o prezență națională de 16 laboratoare. Prin diversitatea gamei de teste pe care le oferim, complexitatea echipamentelor și echipa medicală experimentată, vom continua să ne dedicăm resursele pentru a ne sprijini cât mai mult clienții”, a spus Laurențiu Luca, director general Synevo România.
Citeşte mai multe despre: Medicover

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza