Links Sitemap Business Linker Sitemap

UniCredit Leasing Transmaraton 2012 face bilantul

7048 afisari
Campania de fundraising desfasurata pe platforma evenimentului international de alergare UniCredit Leasing Transmaraton 2012 s-a incheiat la sfarsitul lunii septembrie.
Obiectivul principal al campaniei a fost sprijinirea fundatiei Hospice Casa Sperantei, pentru oferirea de ingrijire paliativa gratuita la domiciliu pentru 150 de pacienti (copii si adulti) si familiile lor pentru o perioada de trei luni si a asociatiei ViitorPlus, pentru cresterea Padurii Copiilor, prin plantarea a 10.000 de puieti si ingrijirea lor timp de cinci - sase ani (in functie de specie).
Cei 90 de alergatori participanti la Transmaraton au reusit sa atraga, prin intermediul paginilor personalizate de donatii puse la dispozitie pe site-ul evenimentului (http://transmaraton.org/ro/competitors/), suma totala de 122.688 lei. De mentionat ca numarul total de donatii a fost de 1.241, iar valoarea medie a unei donatii a fost de aproximativ 100 de lei.
Referitor la competitia de alergare, aceasta a avut loc in data de 8 septembrie, pe Transfagarasan, cel mai frumos drum rutier din lume - conform publicatiei americane CarsRoute. La startul celor doua probe – un semi-maraton (21 de kilometri) si un ultramaraton de 70 de kilometri – au luat parte 90 de alergatori (noua la ultramaraton, 81 la semi-maraton), din noua tari (Brazilia, Bulgaria, Israel, Marea Britanie, Olanda, Romania, Turcia, SUA, Ungaria). Procentul de reusita in terminarea celor doua curse a fost de 100% si nu au existat incidente (accidentari, abandonuri), in ciuda altitudinii mari si a dificultatii traseului (diferenta de nivel de peste 1.000 de metri, altitudine maxima de 2.300 de metri). Startul competitiei a fost la Balea Cascada, iar finish-ul la Cabana Capra (proba de semi-maraton), respectiv Barajul Vidraru (proba de 70 de kilometri).
UniCredit Leasing Transmaraton s-a remarcat prin:
- componenta sociala si lansarea, in premiera nationala, a unei platforme de fundraising cu pagini personalizate pentru fiecare participant.
- este singura competitie autohtona de tip “hibrid”, o combinatie intre alergatul pe sosea si maratoanele montane.
- traseul celor doua curse traverseaza cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m).
- locurile la eveniment au fost repartizate exclusiv prin tragere la sorti sau prin asumarea strangerii unei sume minime pentru unul dintre cele doua proiecte propuse de Hospice sau ViitorPlus.
- premiile oferite de sponsori au fost acordate atat pentru castigatorii celor doua competitii cat si pentru principalii 10 fundraiseri.

 “Ne-am propus un mix reusit intre incurajarea culturii de fundraising in Romania, sustinerea a doua cauze sociale in care credem foarte mult, alergarea pe cel mai frumos drum din lume si promovarea Transfagarasanului, care este o zona fantastica. Reactiile si comentariile foarte bune primite de la participanti ne intaresc convingerea ca TransMaraton a fost un eveniment reusit si care merita perpetuat. Deja lucram la editia urmatoare!” a declarat Gabriel Solomon (recordman national la alergare pe banda 24 h), reprezentant Ro Club Maraton (organizator al evenimentului).
La randul sau, Antoaneta Curteanu, CEO, UniCredit Leasing, a declarat: “Suntem incantati ca am putut sprijini un astfel de eveniment, remarcabil prin organizare, locatie si, mai ales, prin scopul sau nobil. Atat organizatorii cat si alergatorii au facut eforturi extraordinare, atat pentru reusita TransMaraton cat si pentru atragerea unui numar impresionant de donatii. Le multumim mult tuturor celor implicati - alergatori, suporteri, parteneri, fundatii, organizatori si donatori - si le suntem recunoscatori!”

Citeşte mai multe despre: UniCredit Leasing Transmaraton 2012

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza