Links Sitemap Business Linker Sitemap

Transport Urban Sinaia anunță creșterea profitului și continuarea investițiilor strategice pentru dezvoltarea turistică a zonei

1959 afisari
Transport Urban Sinaia, compania care administrează serviciile turistice de interes public din Sinaia, raportează pentru primul semestru al acestui an performanțe financiare net superioare celor din aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit companiei, ca urmare a unor condiții meteorologice foarte favorabile și a prelungirii sezonului de ski până în luna mai pe domeniul schiabil de mare altitudine din Sinaia, s-a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 68% în prima jumătate a anului acestuia față de primul semestru din 2014, de la 2.037.959 de lei la 3.423.787 de lei.

“Dacă ne referim exclusiv la sezonul de iarnă (ianuarie-mai 2015), cele trei instalații de transport pe cablu operate de Transport Urban Sinaia (Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui și Babyski Pârtia Nouă) și mașinile de bătut zăpada cu care amenajăm și întreținem toate pârtiile ce compun celebrul domeniu schiabil de mare altitudine din Sinaia au consolidat o creștere de peste 90% a veniturilor față de cifrele din aceleași cinci luni din 2014”, explică Bogdan Fălcescu, Director general Transport Urban Sinaia.

Ritmul accelerat de creștere a încasărilor s-a păstrat și după încheierea sezonului de practicare a sporturilor de iarnă. Gondola Sinaia este cea mai căutată instalație de transport pe cablu în sezonul cald și printre foarte puținele din România care funcționează pe tot parcursul anului. Gondola Sinaia este utilizată de pasionații de mountain biking pentru pistele din cadrul Bike Resort Sinaia și de turiștii care vin sau revin la Sinaia în afara sezonului de ski ca să se bucure de traseele de mers pe jos și să admire peisajul montan la temperaturi mult mai răcoroase decât cele experimentate în marile aglomerări urbane. Ca atare, în prima jumătate din 2015, Gondola Sinaia a adus încasări cu 95% mai mari decât cele înregistrate în primele 6 luni ale anului trecut.

“Dincolo de majorarea veniturilor pe toate liniile de business, creșterea cu 160% a profitabilității pe care a înregistrat-o compania în primul semestru din 2015 față de perioada echivalentă din 2014 se datorează și politicii de eficientizare a investițiilor și control asupra costurilor pe care mi-am asumat-o împreună cu colegii mei. Trecerea de la 420.539 de lei profit net în prima jumătate a anului trecut la 1.094.941 de lei în primele șase luni ale anului acestuia ne va permite continuarea investițiilor strategice pentru dezvoltarea turistică a zonei.” a mai declarat Bogdan Fălcescu.

Primul pas este construirea tronsonului de telegondolă dintre Cota 1.400 și Cota 2.000, proiect care este deja în faza de execuție. În următoarea perioadă, va fi dat în folosință un sistem ultramodern de înzăpezire artificială a pârtiilor de altitudine de pe domeniul schiabil Sinaia care este deja finalizat și se va lucra intens la amenajarea și deschiderea unor pârtii noi.
Citeşte mai multe despre: Transport Urban Sinaia

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza