Links Sitemap Business Linker Sitemap

Studiu InfoCons evidențiază prezența unui număr mare de aditivi alimentari în componența pastilelor pentru gât

1452 afisari
În perioada 1-10 Martie 2016, InfoCons, Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, a realizat un studiu cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor de tip pastile pentru gât, care sunt utilizate frecvent în perioada de iarna și sunt eliberate fără prescripție medicală.
Potrivit asociației, în cadrul studiului au fost analizate etichetele a patru medicamente tip pastile pentru gât achiziționate în mod aleatoriu de către reprezentanții InfoCons din farmaciile de pe teritoriul țării în perioada Ianuarie – Februarie 2016. Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 4 tipuri de produse analizate acestea variaza intre 2 si 5 E-uri:
- 50% au în componență 2 E-uri
- 25% au în componență 4 E-uri
- 25% au în componență 5 E-uri

50% dintre pastilele pentru gât studiate au în componen
ță zahăr

În baza informațiilor de pe etichetă, 50% din produsele testate au în compozitie zahar și nu sunt recomandate persoanelor cu diabet zaharat.

În cazul produselor care nu conțin zahăr există o creștere semnificativă a numărului de E-uri, precum și apariția de efecte adverse, precum efectul de laxativ.

InfoCons anunță, de asemenea, că produsele testate pot fi accesate printr-o simpla scanare a codului de bare a produsului dorit utilizând aplicatia mobilă InfoCons, aplicație în care se găsesc informatii a peste 16.000 de produse incepând de la produse alimentare, cosmetice, curățenie până la produse electronice și electrocasnice.

 
Citeşte mai multe despre: InfoCons

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza