Links Sitemap Business Linker Sitemap

Serviciul de facturare electronică se extinde pe piața de leasing prin parteneriatul TRANSFOND - BT Leasing

1462 afisari
BT Leasing, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, emite electronic toate facturile, cu ajutorul serviciului de facturare electronică e-Factur@, oferit de TRANSFOND, prin intermediul Băncii Transilvania.

Colaborarea dintre Banca Transilvania și TRANSFOND marchează astfel o a doua direcție de dezvoltare în domeniul serviciilor financiare bazate pe infrastructura tehnologică, pe lângă serviciile de plăți interbancare. Referitor la facturarea electronică, Banca Transilvania și TRANSFOND continuă demersurile de extindere e-Factur@ la nivelul sectorului financiar, punând la dispoziția emitenților de facturi un serviciu complet, performant, urmând tendințele europene manifestate din ce în ce mai pregnant în ultima perioadă. Beneficiile imediate ale implementării e-Factur@ sunt reprezentate atât de diminuarea costurilor operaţionale interne, conexe emiterii şi arhivării facturilor pe suport hartie, cât și de optimizarea proceselor din companie, ca urmare a utilizării infrastructurii tehnologice performante a furnizorului de servicii care procesează deja un număr ridicat de facturi.

“BT Leasing este cel de-al treilea partener al TRANSFOND în piața leasingului, serviciul de facturare electronică dovedindu-şi deja utilitatea şi eficienţa în industria furnizorilor de servicii financiare. Ne exprimăm convingerea că e-Factur@ va sprijini activitatea BT Leasing din prima zi de funcţionare, generând reduceri de costuri, de timp, permițând astfel concentrarea eforturilor companiei către „core business-ul” propriu, fără grija proceselor auxiliare”, a declarat Sabin Carantină, director general al TRANSFOND.

”Facturarea electronică face parte dintr-un amplu proces de optimizare a fluxurilor operaționale, pentru o experiență cât mai bună a clienților în relația cu compania noastră . Dorim ca prin acest serviciu să asiguram confort, siguranță şi rapiditate la livrarea facturilor lunare”, a declarat Ionuț Morar, director general, BT Leasing.

Serviciul e-Factur@, lansat de TRANSFOND în anul 2009, este bazat pe o aplicaţie unică, securizată, la care se pot conecta atât emitenţii de facturi, cât şi destinatarii acestora. Prin intermediul e-Factur@ se asigură atât emiterea și livrarea facturilor, cât și arhivarea electronică a acestora. Facturile arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere juridic, nefiind necesară tipărirea şi păstrarea acestora pe suport hârtie. Serviciul de facturare electronică asigură astfel economii semnificative de timp și costuri de procesare, precum și de spațiu fizic pentru păstrarea documentelor. La nivel operațional, în organizațiile emitente, serviciul conduce la îmbunătățirea proceselor de monitorizare, fluidizare şi control al fluxurilor de numerar.

Serviciul e-Factur@ aduce, în acelaşi timp, importante beneficii clienților plătitori. La fiecare factură emisă clientul plătitor este notificat prin e-mail. În consecinţă, acesta poate vizualiza facil și rapid factura, de oriunde s-ar afla, 24/7, dacă are acces la internet. Astfel, dispare riscul de pierdere sau deteriorare a facturii. În acelaşi timp, clientul plătitor beneficiază și de posibilitatea de a accesa factura în aplicaţie, în contul propriu, timp de 90 de zile de la data emiterii acesteia. Prin utilizarea serviciului, plătitorul are la dispoziţie o factură semnată electronic, cu valoare juridică, iar emitentul de facturi are garanția că nu a fost alterat în vreun fel conținutul facturii care ajunge la client. Facturile electronice emise prin intermediul e-Factur@ au un format standard, structurat, ce poate fi importat de către clienții plătitori direct în interfețele programelor de contabilitate, eficientizând astfel activitatea de procesare a acestora. Deși circulă într-un format structurat (XML semnat), clientul plătitor poate să vizualizeze factura într-un format ușor lizibil (PDF) printr-un singur click. Pentru a beneficia de serviciu, clienților plătitori le este suficient să se înroleze în e-Factur@, în felul acesta exprimându-şi şi acordul de recepţionare a facturilor prin mijloace electronice solicitat de legislația fiscală română și europeană.

 
Citeşte mai multe despre: TRANSFOND, BT Leasing

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza