Links Sitemap Business Linker Sitemap

Schneider Electric o numește pe Gwenaelle Avice-Huet în funcția de Executive Vice-President Europe Operations

361 afisari
Schneider Electric a numit-o pe Gwenaelle Avice-Huet în funcția de Executive Vice President of Europe Operations, începând din septembrie 2023. În noul ei rol, Gwenaelle va fi responsabilă de întregul portofoliu de business al Schneider Electric în operațiunile europene, urmărind contribuția companiei la dezvoltarea agendei UE pentru accelerarea transformării ecologice și digitale a Europei.
Gwenaelle s-a alăturat Schneider Electric în 2021 în calitate de Senior-Vice President Corporate Strategy, înainte de a intra în Comitetul executiv în calitate de Chief Strategy and Sustainability Officer.

Înainte de a se alătura Schneider Electric, Gwenaelle a lucrat la ENGIE (fostă GDF SUEZ) în diferite roluri, de la Senior Vice-President of European and Regulatory affairs, până la conducerea operațiunilor legate de energia din surse regenerabile. În ultimul său rol, ea a făcut parte din Comitetul executiv al ENGIE, fiind Chief Executive Officer al ENGIE America de Nord și responsabilă pentru energiile din surse regenerabile la nivel Mondial.


Gwenaelle și-a început cariera la Centrul Național pentru Cercetare Științifică din Franța și la Comisia pentru Energie Atomică din Franța, înainte de a se alătura Băncii Mondiale la Washington D.C. în funcția de consultant. Ea a lucrat, de asemenea, pentru serviciul prim-ministrului francez în cadrul Secretariatului General pentru Afaceri Europene cu responsabilități asupra problemelor legate de energie și competitivitate, dar a fost și consilier în domeniul energiei și schimbărilor climatice pentru diverși miniștri.

Gwenaelle este în Consiliul de administrație al Air France-KLM din mai 2021. Ea deține o diplomă în fizică și chimie de la Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay, o diplomă postuniversitară în chimie moleculară de la Ecole Polytechnique din Franța și o diplomă de inginerie de la Corps des Ponts et Chaussées. De asemenea, a fost nominalizată în categoria „Young Global Leader” de către Forumul Economic Mondial.

Potrivit companiei, Gwenaelle se va muta din Statele Unite în Europa o data cu numirea ei în noua funcție.
Citeşte mai multe despre: Schneider Electric

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza