Links Sitemap Business Linker Sitemap

Schimbare de actionariat la MKB Romexterra Bank

3684 afisari
MKB Bank a semnat cu un consortiu de investitori sustinut de PineBridge Investments un acord privind vanzarea MKB Romexterra Bank, filiala romana a MKB Bank.
MKB Romexterra Bank a fost infiintata in anul 1993, avand o activitate orientata catre piata din Romania. Cu 47 de sucursale si mai mult de 600 de angajati, banca are astazi mai mult de 82.000 de clienti, persoane fizice si companii.
In 2010, banca a adoptat o noua strategie de business, transformand organizatia intr-o institutie dinamica si moderna, capabila sa ofere servicii bancare eficiente, inclusiv acces securizat la distanta pentru clienti.
Pierre Mellinger, Presedintele Private Equity Europa Centrala si de Est al PineBridge Investments, a declarat in numele consortiului: “Obiectivul este sa cream un grup bancar de succes, lider de piata in Europa de Sud-Est, prin achizitia si consolidarea unor banci de marime medie din regiune. Cum majoritatea bancilor din Romania si-au redus drastic activitatea de creditare, credem ca extinderea imprumuturilor catre un grup de companii mici si mijlocii poate fi o solutie de succes”.
Termenii acordului nu au fost facuti publici, acestia cuprinzand conditii standard de finalizare a tranzactiei, inclusiv aprobarea acesteia de catre Banca Nationala a Romaniei si Consiliul Concurentei din Romania. 
“Cu un capital de baza solid, un management cu experienta si o puternica sustinere financiara din partea actionarilor, Romexterra se afla intr-o pozitie unica pentru sprijinirea economiei romanesti si pentru a actiona ca un catalizator al cresterii economice”, a adaugat Pierre Mellinger.
PineBridge Investments administra active in valoare de 67,3 miliarde de dolari la sfarsitul lui 2011, pentru clienti institutionali si persoane fizice, printr-o gama extinsa de investitii in companii listate, instrumente financiare cu venit fix, fonduri private de investitii (private equity) si fonduri de tip hedge fund.
Citeşte mai multe despre: MKB Romexterra Bank, PineBridge Investments

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza