Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank devine semnatar al Angajamentului pentru Mediu de Ziua Sustenabilității în România

585 afisari
Raiffeisen Bank își reafirmă angajamentul pentru banking responsabil și de impact prin semnarea Angajamentului pentru Mediu, o inițiativă prin care sectorul de business din România contribuie la realizarea Acordului de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice. Semnarea angajamentului marchează Ziua Sustenabilității în România, o zi dedicată găsirii soluțiilor pentru încetinire ritmului încălzirii globale, inițiativă a Ambasadei Sustenabilității în România.
Alinierea la obiectivele setate de Angajamentul pentru Mediu înseamnă pentru Raiffeisen Bank accelerarea pașilor pentru implementarea unui sistem formal de inventariere a emisiilor de gaze cu efect de seră și reducerea amprentei de carbon. De altfel, impactul direct al operațiunilor băncii asupra mediului este monitorizat și comunicat anual, începând cu 2009, în Raportul de sustenabilitate, reamintind astfel că Raiffeisen Bank România este pionier pe piața locală în raportare non-financiară.

"Pentru Raiffeisen Bank, semnarea Angajamentului pentru Mediu accentuează încă o dată responsabilitatea pe care ne-o asumăm pentru gestionarea impactului pe care îl generăm, și, totodată, afirmarea publică a angajamentului pe care ni l-am luat pentru promovarea unui viitor mai verde. Astfel, contribuim la o societate și o lume mai responsabilă, construind un viitor mai bun pentru comunitățile pe care le deservim.”, a declarat Cristian Sporiș, Vicepreședinte Corporații, Raiffeisen Bank.  

În ianuarie 2021, Raiffeisen Bank International (RBI) a devenit semnatar al Principiilor ONU pentru Banking Responsabil, un cadru unic pentru o industrie bancară sustenabilă, dezvoltat printr-un parteneriat între băncile din întreaga lume și Inițiativa Financiară a Organizației Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP FI). În primul an după semnare, Raiffeisen Bank România, ca parte din Grupul RBI, a trecut printr-un proces de analiză a impactului portofoliului asupra dezvoltării durabile.

Pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, Raiffeisen Bank România a adoptat deja o serie de măsuri pentru îmbunătățirea proceselor interne.  Un exemplu în acest sens, este faptul că în prima parte a anului 2022 energia electrică utilizată în 88% din agențiile noastre (264 din 300) și în sediile centrale a provenit din surse regenerabile. De asemenea, banca își propune reducerea emisiilor provenite din transportul angajaților cu mașinile din flota proprie: până în 2025, parcul nostru auto va fi 10% electric și 40% hibrid.

Un alt demers prin care Raiffeisen Bank România susține reducerea amprentei de carbon este implicarea în inițiative de ecologie urbană și de mediu. În 2021 am participat la o amplă acțiune de împădurire, în județul Sibiu, unde au fost plantați 5.184 de nuci. Prin proiectul i’Velo, cel mai important proiect de bike-sharing din România lansat încă din 2010, banca susține accesul la variante alternative de transport și contribuie la limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca urmare a utilizării unui mijloc de transport convențional.

Raiffeisen Bank România și-a asumat rolul de facilitator în tranziția către o economie verde și o comunitate sustenabilă

În conformitate cu obiectivul Uniunii Europene de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic până în anul 2050, Raiffeisen Bank a înțeles nevoia de a direcționa și mobiliza capitalul către sectoarele care pot asigura o tranziție rapidă și eficientă către un model economic sustenabil. Facem asta fie prin acordarea de finanțării sustenabile, prin programe dedicate clienților ce le facilitează integrarea principiilor ESG in activitatea lor, sau prin consultanță pe teme de sustenabilitate pentru clienții noștri. De altfel, 14% din portofoliul de credite pentru companii medii și mari reprezintă finanțări pentru proiecte sustenabile și 40% dintre creditele ipotecare acordate au fost pentru imobile eficiente energetic. Raiffeisen Bank a fost, totodată, prima banca din România care a emis obligațiuni verzi, prin care fondurile au fost folosite pentru finanțarea de clădiri verzi, transport ecologic și agricultură sustenabilă. Ca urmare, 1.985 tone CO2 au fost economisite anual prin portofoliul de credite verzi alocate obligațiunilor verzi în 2021.
Citeşte mai multe despre: Raiffeisen Bank România

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza