Links Sitemap Business Linker Sitemap

Prime Kapital atrage fonduri pentru dezvoltari imobiliare in Europa centrala si de est

1783 afisari
Martin Slabbert si Victor Semionov, fondatorii si fosta echipa de management NEPI, pornesc o noua companie privata de investitii si dezvoltare imobiliara, PRIME KAPITAL. Aceasta a strans la inceputul lunii martie capital de peste 260 milioane de euro si urmareste oportunitati pentru investitii si dezvoltari imobiliare in segmentele de retail, office, industrial si rezidential in Europa centrala si de est.
“In ultimii noua ani, am reusit sa construim cu succes o afacere de investitii si dezvoltare imobiliara de proportii, axata in special pe segmentul de retail. Exista insa oportunitati vaste pe intregul spectru al dezvoltarilor si investitiilor imobiliare, astfel ca am hotarat impreuna cu Victor sa le dam curs intr-o noua structura: o companie cu actionariat privat gestionata de o echipa puternica de parteneri” declara Martin Slabbert.

Pe langa Slabbert si Semionov, din echipa de management PRIME KAPITAL fac parte si alti parteneri executivi care contribuie cu o vasta expertiza si experienta in dezvoltarea imobiliara, impreuna formand echipa de management cu cea mai larga experienta in domeniul  dezvoltarii si investitiilor imobiliare din Romania.

“Combinatia data de mandatul nostru flexibil, detinerea controlului de catre echipa de management, structura privata a actionariatului si capitalul substantial pe care PRIME KAPITAL il are la dispozitie, ne permite sa luam deciziile de investitii bazandu-ne in special pe perspectiva de a construi valoare pe termen lung. Absenta unor obiective pe termen scurt, sub presiunea carora se afla multe companii listate pe bursa, ne deschide optiuni care nu ne-au fost disponibile in structura anterioara " declara Victor Semionov.

La nivel operational managementul companiei este sustinut de o echipa de analisti, care au rolul de a asista cu identificarea, analizarea si evaluarea oportunitatilor de investitii, precum si cu implementarea tranzactiilor. Avand in vedere proximitatea primelor tranzactii si proiecte, compania va recruta in perioada urmatoare alti specialisti cu experienta in design, project management, leasing precum si alte functii conexe dezvoltarii imobiliare.

Noua companie isi propune sa abordeze intr-un mod creativ oportunitatile de dezvoltare pentru a realiza proiecte. In acest sens, aceasta nu exclude oportunitatea de a intra in structuri de tip joint venture cu proprietarii de terenuri sau cu alti dezvoltatori, echipa de management avand experienta semnificativa in crearea si implementarea cu succes a structurilor de acest gen.

PRIME KAPITAL are deja o lista de oportunitati de investitii in analiza si este foarte probabil sa anunte in viitorul apropiat un numar de tranzactii.

Pe termen mediu, luand in calcul capitalul disponibil in prezent, PRIME KAPITAL tinteste investitii la un cost de peste 500 milioane euro. Cu toate acestea, compania precizeaza ca nu este supusa presiunii de a investi capitalul intr-un termen prestabilit si se va concentra pe investitii in proiecte unde poate sa contribuie la crearea de valoare.
Citeşte mai multe despre: PRIME KAPITAL, NEPI

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza