Links Sitemap Business Linker Sitemap

Peste 15.500 de tineri români au obținut un loc de muncă prin intermediul programului Alliance for YOUth, lansat de Nestlé

1315 afisari
Alliance for YOUth, program inițiat de compania Nestlé din dorința de a contribui la ameliorarea situației privind șomajul la nivel european, le-a oferit tinerilor români sub 30 de ani accesul la 15.558 de locuri de muncă permanente, 644 de stagii de practică plătită și 227 de evenimente de dezvoltare.
Inițiativa europeană “Alliance for YOUth” a fost lansată în România în 2014 și este un parteneriat curajos între Nestlé și partenerii săi de afaceri, care vizează combaterea șomajului în rândul tinerilor sub 30 de ani. Această inițiativă vine ca un răspuns la statisticile îngrijorătoare privind rata șomajului în rândul tinerilor, la nivel european, problema fiind una uriaşă pentru Uniunea Europeană, în special în oraşele mari din sudul Europei, unde rata de şomaj în rândul tineretului poate ajunge chiar și până la 50%. În cei doi ani de la lansarea în România, “Alliance for YOUth” le-a facilitat tinerilor români accesul la 15.558 de joburi permanente, 644 de stagii de practică plătită cu o durată de 3-12 luni și 227 de evenimente de dezvoltare, la nivel național. Dincolo de aceste cifre obținute în România, atât locurile de muncă, cât și stagiile de practică plătită au oferit tinerilor sub 30 de ani ocazia de specializare în toate domeniile în care activează partenerii din Alianță: marketing, finanțe, vânzări, publicitate, logistică, resurse umane, IT etc.

În cadrul evenimentelor de dezvoltare susținute de profesioniștii din cadrul Alianței, tinerii au avut ocazia să participe la cursuri din trei zone de interes: dezvoltare personală, dezvoltarea carierei și dezvoltare profesională. Printre cursurile puse la dispoziția acestora pot fi amintite cursuri de inteligență emoțională, leadership, gestionarea timpului și consiliere personală, ateliere pe teme de carieră dezvoltate și folosite la nivel european de toți partenerii din Alianță, de la “Cum să compui un CV perfect” la “Cum să te prezinți la interviu”, ateliere de marketing, finanțe, resurse umane etc. 

“Ne bucură mult succesul acestui proiect și interesul acordat de tinerii români cursurilor. Pentru perioada 2017-2020, atât la nivel de companie, cât și la nivel de Alianță, vom continua să ne concentrăm eforturile pe cei trei piloni care și-au dovedit succesul în perioada 2014-2016 - Angajare, Calificare, Dezvoltare. Ne propunem să facem cel puțin la fel de multe lucruri pentru tinerii din România, fie că este vorba despre oferirea de locuri de muncă temporare sau permanente, stagii de practică plătită sau investirea de resure în evenimente de dezvoltare.”, declară Hervé de Froment, Country Manager Nestlé România. 

Obiective la nivel european

La nivel european, începând cu anul 2014 până în prezent, companiile membre “Alliance for YOUth” au oferit instruire şi locuri de muncă pentru 115.000 de tineri europeni. Mai mult, până în 2020, membrii Alianței își propun să ofere alte 230.000 de noi oportunități, potrivit obiectivelor asumate în cadrul celei mai recente întâlniri din Parlamentului European, la care au luat parte și Comisarul European pentru ocuparea forţei de muncă, Marianne Thyssen, membrii ai Parlamentului European, organizaţii de tineret și companii din sectorul educaţiei.

În prezent, programul “Alliance for YOUth” reuneşte peste 200 de companii mari şi mici la nivel european, ce au înfiinţat peste 600 de sisteme de învăţare duale în întreaga Europă și au organizat 10.000 de ateliere, în vederea pregătirii tinerilor absolvenți pentru interviurile de job sau în vederea susținerii lor pentru a intra pe piaţa locurilor de muncă. Schemele educaționale duale, ce se află pe lista de priorități a membrilor Alianței, combină diploma obținută din învăţământul superior cu formarea profesională şi sunt deja deplin integrate în programa şcolară în țări precum Germania sau Austria. Scopul Alianţei este de a extinde această practică pentru restul Europei.

Citeşte mai multe despre: Nestle

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza