Links Sitemap Business Linker Sitemap

Oresa și antreprenorul Cristian Amza preiau controlul companiei La Fântâna de la Innova Capital

1459 afisari
Oresa împreună cu fondatorul La Fântâna, Cristian Amza, au semnat joi, 14 aprilie, un acord pentru preluarea tuturor acțiunilor deținute de fondurile administrate de Innova Capital la grupul La Fântâna. Tranzacția va fi finalizată după obținerea aprobărilor necesare, iar prețul acesteia nu a fost făcut public.
La Fântâna este lider pe piaţa soluţiilor de vânzare şi livrare a apei pentru consumatori și companii în Sud-Estul Europei și al doilea mare furnizor de astfel de servicii din Europa Centrală și de Est. În 2015, grupul La Fântâna a înregistrat venituri consolidate de peste 42 milioane euro și a furnizat servicii pentru peste 50.000 de clienți.
Grupul condus de Cristian Amza a stabilit practic reperele pentru piețele de servicii de aprovizionare cu apă din România și Serbia și oferă în prezent servicii integrate cu acoperire națională pe ambele piețe, acoperind întregul lanț, de la captarea apei la facilități de producție/îmbuteliere, și mai departe, la distribuția de apă și cafea prin rețeaua proprie și logistică pentru livrarea la locația clientului.
“La Fântâna a crescut considerabil în ultimii 17 ani alături de Innova Capital și Oresa. Am împărtășit aceeași viziune întro echipă care a funcționat foarte bine. Le mulțumesc investitorilor care cred în La Fântâna și echipei de management pe care o conduc. Personal, mă bucur foarte mult să mă alătur din nou Oresa în calitate de partener. Mergem mai departe împreună, cu obiectivul de a consolida creșterea și performanța La Fântâna și de a dezvolta în continuare un furnizor de servicii care contează pentru clienți, angajați, acționari și industrie”, a declarat Cristian Amza, CEO și fondator al grupului La Fântâna.
La rândul său, Cornel Marian, Managing Director, Oresa, a declarat: “Este o oportunitate extraordinară să fim din nou alături de Cristian Amza și să investim în La Fântâna. Am fost alături de companie de la început și am luat parte la dezvoltarea ei în primii șapte ani. Am fost atât de impresionați de evoluția acesteia și am urmărit-o atât de îndeaproape încât s-ar putea spune că nu am plecat niciodată, ci doar am luat o scurtă pauză. La Fântâna a devenit un jucător mai mare și mai puternic pe segmentul «watercooler» și a dezvoltat cu succes noua linie de business de aprovizionare cu cafea, un segment unde considerăm că există oportunități interesante. Ambiția noastră este de a continua să creștem afacerea și de a demonstra că investitorul potrivit și un antreprenor extraordinar pot face echipă pentru a construi afaceri remarcabile”.
“Suntem foarte mulțumiți de ce am reușit să realizăm împreună cu managementul La Fântâna pe perioada cât am fost acționari. De la intrarea în acționariat în 2007, compania și-a majorat profitul EBITDA de aproape patru ori și și-a creat o poziție puternică în piață pe segmente noi, precum distribuția de cafea pentru birouri și purificatoare POU. Suntem încrezători că aceste performanțe vor fi continuate de echipa de management și în noua structură a acționariatului”, a
adăugat Sebastian Teter, Managing Director Innova Capital.
Oresa a fost asistată în această tranzacție de societatea de avocatură David și Baias, afiliată PWC. Innova a fost sprijinită de Clifford Chance Badea, iar Cristian Amza de Popovici Nițu Stoica & Asociații.
Citeşte mai multe despre: La Fântâna, Oresa, Innova Capital

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza