Links Sitemap Business Linker Sitemap

Orbis păstrează tendința de creștere și continuă dezvoltarea rapidă a portofoliului în 2018

1827 afisari
În primul trimestru al anului 2018, rezultatele operaționale progresive ale Grupului Orbis au fost confirmate de o creștere de 5,8% a indicatorului RevPAR, pentru produse comparabile, până la valoarea de 136 PLN.
Ca și în trimestrele anterioare, acest rezultat a fost determinat, în principal, de o creștere a tarifului mediu per cameră (ARR) PLN 222,7 (în creștere cu 3,8% în T1 2018) și o ușoară creștere a gradului de ocupare, care a avut un având de 1,2 puncte procentuale comparativ cu rezultatele din anul trecut. Indicatorii de funcționare în creștere au fost observați în toate țările din Europa de Est, unde Orbis operează în hoteluri.
"Bucurându-se de o creștere continuă a pieței și de un mediu macroeconomic stabil în întreaga regiune est-europeană, Orbis continuă să obțină rezultate solide. În 2018, ne-am concentrat pe consolidarea veniturilor și pe gestionarea costurilor, având în vedere situația dificilă de pe piața muncii, care afectează majoritatea industriilor. Datorită implicării depline a echipelor noastre, veniturile au crescut cu până la 271,5 milioane PLN, cu +2,1% față de cifrele din anul precedent. EBITDA operațional s-a ridicat la 40,4 milioane PLN, reprezentând o creștere de 5,9% față de anul trecut", a declarat Gilles Clavie, președinte și CEO al Orbis SA.

În primul trimestru, grupul Orbis a fost foarte activ în dezvoltarea rețelei sale. Compania a deschis 5 noi hoteluri prin contracte de franciză și management, adăugând peste 600 de camere noi la rețeaua sa, în 4 țări din regiune (Polonia, Ungaria, Slovenia și Macedonia). În plus, Orbis a semnat 4 acorduri noi de tip franciză și management (n. trad. light assets), pentru hoteluri localizate în Polonia, Ungaria, Lituania și Bosnia și Herțegovina, asigurând 556 de camere, care vor fi adăugate la rețea în viitorul apropiat. În afară de extinderea bazată pe franciză și contracte de management, Grupul intenționează să finalizeze în 2018 două proiecte noi de dezvoltare, respectiv ibis Styles Warszawa (178 camere) și ibis Vilnius (164 camere), care vor intra pe respectivele piețe în a doua jumătate a anului 2018. Orbis pregătește de asemenea un nou proiect de dezvoltare în centrul orașului Cracovia, pe o nouă parcelă care a fost achiziționată în T1 2018.

Profitând de extra sezon, compania a intensificat lucrările de modernizare a unor hoteluri din locații strategice, cum ar fi Sofitel Warsaw Victoria, ibis Warszawa Centrum, Novotel & ibis Poznan Centrum, Mercure Budapest Korona și Mercure Budapest Buda. Un capital total de 40,7 milioane PLN a fost cheltuit pe parcursul trimestrului pentru a finanța toate proiectele de investiții.

"Performanțele operaționale solide, poziția puternică în numerar și previziunile favorabile ale pieței au permis Consiliului de administrație să dea recomandări Consiliului de Supraveghere privind plata dividendelor la 1,6 PLN per acțiune. Orbis este o companie axată pe creștere și pe rentabilitatea totală oferită acționarilor, prin consolidarea a trei piloni principali: Echipă, Portofoliu și Performanță. În 2018, care se preconizează a fi un alt an de creștere puternică atât pentru economia din regiunea Europei de Est, cât și pentru turismul de pe piețele noastre cheie, ne vom concentra pe creșterea încasărilor, împreună cu o gestionare rezonabilă a cheltuielilor noastre",  a precizat Gilles Clavie.
Citeşte mai multe despre: Orbis

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza