Links Sitemap Business Linker Sitemap

Noul Consiliul Director al FIC isi numeste conducerea executiva

3624 afisari
Noul Consiliu Director al Foreign Investors Council (FIC) a ales cei patru membri ai conducerii executive, al caror mandat expira in mai 2013.
Presedinte este in continuare Steven van Groningen, Presedinte si CEO, Raiffeisen Bank, vicepresedinti sunt Eric Stab, reprezentantul GDF Suez Energy, si Jean Valvis, Presedinte si Director General, Valvis Holding, in timp ce Daniel Anghel de la PricewaterhouseCoopers Romania este Trezorier.
Activitatea noului Consiliu Director se va concentra pe incurajarea  dialogului cu institutiile interesate la nivel guvernamental si neguvernamental, pe acele propuneri care vor duce la crestere economica sustenabila si la ocuparea fortei de munca, la competitivitate si la reducerea inechitatilor.
Presedintele Steven van Groningen, ales pentru al doilea mandat consecutiv, a reconfirmat angajamentul FIC de a-si continua misiunea de a sprijini îmbunatatirea mediului de afaceri, a dezvoltarii economice si a functionarii mecanismelor unei piete libere în România, în beneficiul comunitatii investitorilor si a societatii în general.   
De asemenea, van Groningen a adresat tuturor membrilor FIC multumiri speciale pentru ca si-au dedicat timpul si cunoștințele unei munci sustinute, in vederea dezvoltarii mediului de afaceri, dovedindu-si astfel angajamentul fata de misiunea Asociatiei.
In mandatul sau precedent, FIC a lansat Cartea Alba 2011 si a actualizat masurile Programului de Crestere Economica, doua documente de referinta care reflecta atat preocuparile comunitatii de afaceri, cat si solutiile acesteia pentru dezvoltarea economica. De asemenea, prin Grupurile sale de Lucru, FIC a formulat în mod constant propuneri de politici economice si programe pentru ca Romania sa devina mai atractiva ca destinatie pentru investitii.
Principalele subiecte propuse de catre dl van Groningen pentru cel de-al doilea mandat al sau la conducerea FIC sunt: continuarea dialogului cu autoritatile si alte persoane interesate cu privire la masurile care s-au dovedit a avea un impact pozitiv in cresterea economica si in sporirea competitivitatii, cresterea ratei de absorbtie a fondurilor UE si a eficientei modului în care acestea sunt utilizate, revitalizarea finantarii economiei prin Pietele de Capital, realizarea de investitii publice si private in acele sectoare cu un mare potential, in vederea sustinerii cresterii economice si stimularea unui mediu de afaceri favorabil stabilizarii macroeconomice.
“România concureaza cu multe alte tari pentru investitii si resurse insuficiente. Acum, mai mult decât oricând, este datoria noastra ca investitori pe termen lung pe piata locala sa ne unim eforturile cu autoritatile pentru ca România sa ocupe o poziție mai buna pe harta investitorilor”,  a declarat Presedintele FIC.

Membrii noului Consiliu sunt:

Daniel Anghel, Partener aspecte de ordin fiscal, PricewaterhouseCoopers Romania
Mihai Bogza, Presedintele Consiliului Director, Bancpost
Radu Enache, Manager de Tara, Hewlett-Packard
Jean-Francois Fallacher, CEO,  Orange Romania
Mariana Gheorghe, CEO, OMV Petrom
Steven van Groningen, Presedinte si CEO, Raiffeisen Bank
Farrukh Khan, Partener Audit, Conducator Industria Energiei si Resurselor, Deloitte Romania
Jerome Olive, Director General - Renault Group Romania, CEO - Automobile Dacia
Claudia Pendred, Director, Romania, EBRD
Pascal Prigent, VP si Director General, GlaxoSmithKline
Veronica Savanciuc, Presedinte si CEO, Lowe & Partners Group
Eric Stab, Presedinte, Manager de Tara, Presedinte si CEO Europa de Est, GDF Suez Energy
Serban Toader, Partener Senior, KPMG Romania
Jean Valvis, Presedinte si Director General, Valvis Holding
Markus Wirth, Presedintele Consiliului de Administratie, Holcim (Romania)
Citeşte mai multe despre: Foreign Investors Council

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza