Links Sitemap Business Linker Sitemap

Nidec Corporation preia ANA IMEP

1708 afisari
ANA IMEP, compania producătoare de motoare electrice cu sediul în Pitesti, cu o istorie de 49 de ani pe piața românească și internațională, anunță schimbarea acționariatului majoritar.
Astfel, Nidec Corporation, companie producătoare de motoare electrice cu sediul în Japonia și listată la New York Stock Exchange, a preluat aproximativ 94,8% din acțiunile ANA IMEP S.A. de la acționarul majoritar al acesteia. Proprietarii ANA IMEP au precizat că au ales să vândă pachetul majoritar către Nidec Corporation având în vedere calibrul internațional al acesteia, precum și potențialul excepțional de creștere a societății în viitor.
Nidec a avut o evoluție extrem de rapidă în ultimii 43 de ani, compania folosind în prezent cele mai înalte tehnologii de producție și orientându-se către dezvoltarea unor platforme noi de creștere pentru industria auto, a electrocasnicelor și a motoarelor industriale.
Potrivit companiei, în contextul acestei strategii de creștere, ANA IMEP devine un atu foarte important pentru Nidec Corporation, atât din perspectiva creșterii competitivității sale pe piața europeană a motoarelor electrice pentru electrocasnice cât și prin intermediul portofoliului valoros de clienți pe care îl achiziționează. Nidec intenționează să facă investiții substanțiale în vederea creșterii capacității de producție actuale a fabricii. Mai mult decât atât, Nidec intenționează să dezvolte IMEP și ca centru de inginerie și de servicii centralizate. Pe parcursul ultimilor 20 de ani, de la momentul preluării ANA IMEP în 1996, proprietarii au investit peste 10 milioane de euro în dezvoltarea capacității sale de producție și de performanță. În urma acestor investiții, ANA IMEP S.A. a devenit partener de încredere și furnizor pentru actori-cheie din industria electrocasnicelor cum ar fi Indesit, Whirlpool, Vestel și mulți alții.
In legatură cu această tranzacție, eachipa de management a companiei ANA IMEP a făcut următoarea declarație: "Această tranzacție este o recunoaștere a tradiției industriei românești și validează profesionalismul, viziunea pe termen lung și investițiile realizate la ANA IMEP. ANA IMEP este un brand românesc de valoare pe piața motoarelor pentru electrocasnice, un brand care a crescut constant în timp. Suntem mândri de echipa și de performanțele pe care le-am dezvoltat acolo, dar a venit timpul ca ANA IMEP să intre într-o altă etapă și să aibă un impact mai mare la nivel mondial. Nidec este cu siguranță cea mai bună alegere în acest sens. Această tranzacție va avea un impact enorm asupra economiei și a comunității locale, contribuind la crearea mai multor locuri de muncă și la o creștere semnificativă a producției fabricii. După 20 de ani, suntem mândri de ceea ce am realizat acolo și deosebit de fericiți că am asigurat un viitor și mai frumos pentru companie."
Citeşte mai multe despre: Nidec Corporation, ANA IMEP

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza