Links Sitemap Business Linker Sitemap

McGregor & Partners oferă asistenţă Camerei de Comerţ Româno-Britanice pentru obţinerea acreditării oficiale

2080 afisari
După opt luni de activitate şi o serie de inspecţii stricte de conformitate desfășurate în perioada noiembrie - decembrie 2014, Camera de Comerţ Româno-Britanică (BRCC) a obţinut acreditarea oficială ca membru al Reţelei Globale Acreditate ale Camerelor de Comerţ Britanice. BRCC este camera bilaterală de comerţ care îşi desfăşoară activitatea în România şi în Regatul Unit.
Acreditarea permite BRCC să primească finanţare publică de la guvernul Regatului Unit pentru a promova comerţul dintre Regatul Unit şi România.  Acest proces oficial recunoște un număr limitat de camere de comerţ britanice din Uniunea Europeană şi restul lumii ca fiind cele care au atins cele mai înalte standarde în guvernarea corporativă şi servicii pentru clienţi, astfel încât îşi pot asuma responsabilitatea pentru munca oficială de promovare a comerţului bilateral cu Regatul Unit. România a fost recunoscută de guvernul britanic ca fiind o economie cu o creştere importantă, cu oportunităţi speciale pentru promovarea comerţului cu Regatul Unit, inclusiv prin organizarea în martie 2015 a unei mega-misiuni de comerţ cu mare vizibilitate, care să acopere sectoarele de petrol şi gaze, cele pentru energia nucleară, dar şi cele referitoare la mediu, ape şi transportul de masă. Finanţarea guvernului britanic va permite BRCC să îşi extindă suportul pe care îl oferă membrilor săi şi altor clienţi prin facilitarea relaţiilor de afaceri dintre firmele române şi britanice.
Pentru a obţine acreditarea oficială a fost necesar ca BRCC să treacă de inspecţii stricte asupra unor aspecte privind guvernarea corporativă, etica, organizarea şi practicile de afaceri. BRCC a avut astfel nevoie de asistenţă juridică externă substanţială, pentru a se pregăti şi pentru a trece cu succes aceste inspecţii. Firma McGregor & Partners a fost aleasă de BRCC în luna mai 2014 să ofere consultanţă atât pe dreptul român, cât şi pe cel britanic, alături de asistenţă juridică practică în cadrul procesului de acreditare.  Aceasta a inclus pregătirea unui nou set de documente constitutive care au fost aprobate în mod unanim de către membrii BRCC în cadrul adunării lor generale din octombrie 2014, precum şi asistenţă în redactarea a numeroase documente pentru inspecţiile oficiale, precum şi reprezentarea BRCC în cadrul acestora.
Echipa McGregor & Partners care a lucrat cu BRCC în cadrul acestui proiect a fost condusă de Neil McGregor şi Simona Lehniuc. McGregor este avocat britanic şi membru al Baroului Bucureşti; managing partner al McGregor & Partners, este specializat în probleme de guvernare corporativă internaţională, etică şi conformitate. Lehniuc este managing associate, având o experienţă vastă în ceea ce priveşte funcţionarea practică a afacerilor în România, în special în cazul societăţilor străine. 
"Procesul de obţinere a acreditării oficiale nu este unul facil, în special din cauza cerinţelor stricte formulate de Marea Britanie ce trebuie coordonate cu anumite aspecte practice privind desfăşurarea afacerilor în România. Sunt încântat că succesul muncii noastre privind structura şi funcţionarea BRCC a fost recunoscută prin obținerea acreditării încă de la prima solicitare”, a declarat Neil McGregor.
"Am colaborat cu Simona şi Neil în trecut şi eram conştient de competenţele lor privind guvernarea corporativă, în special acolo unde există un aspect oficial al situației.  Alături de colegii lor de la McGregor & Partners au furnizat BRCC asistenţă juridică practică, oportună şi eficientă în cadrul acestui proces esenţial de a asigura accesul la finanţarea guvernamentală britanică. Acreditarea reprezintă o marcă a eficienţei prin care BRCC promovează comerţul dintre Regatul Unit şi România şi apreciez oportunitatea de a lucra în continuare cu McGregor & Partners în această privință”, adaugă Ray Breden, Preşedintele executiv al BRCC.
Citeşte mai multe despre: BRCC

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza