Links Sitemap Business Linker Sitemap

Liviu Nistoran: Obiectivele Romgaz cele mai importante sunt continuarea programului de investiţii pe explorare-exploatare

317 afisari
Compania Romgaz este foarte stabilă din punct de vedere al funcţionării, iar obiectivul fundamental este creşterea volumului de investiţii, pentru 2018 acesta fiind de 1,6 miliarde lei, dublu faţă de 2017, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, Liviu Nistoran.
"Compania este foarte stabilă din punct de vedere al funcţionării ei. Obiectivele noastre cele mai importante sunt continuarea programului de investiţii pe explorare-exploatare, o dată. Al doilea este creşterea capacităţii de înmagazinare, în aşa fel încât să fim capabili să devenim complet independenţi de importuri în perioada de iarnă într-un orizont de câţiva ani. Al treilea obiectiv este întărirea rolului de furnizor de energie electrică pe piaţa din România - şi avem investiţia de la Iernut, dar şi alte obiective. Al patrulea este prospectarea zonei de gaz natural comprimat şi crearea unor parteneriate pentru exploatarea acestei pieţe. Obiectivul fundamental al nostru este creşterea volumului de investiţii. Şi anul acesta avem un volum prognozat de investiţii de 1,6 miliarde de lei, dublu faţă de anul trecut", a explicat Nistoran.

Potrivit acestuia, compania nu este afectată, în acest an, de distribuirea unor dividende mai mari, banii de investiţii urmând a fi luaţi din rezervele companiei şi din cash-flow.

"Banii de investiţii îi luăm din rezervele pe care le avem şi din cash-flow. Avem un cash-flow de aproximativ un miliard de euro. Acestea sunt veniturile noastre anuale, iar investiţiile se derulează pe o perioadă multianuală în general. Faptul că am dat acest dividend (mai mare) chiar nu ne afectează investiţiile, aşa cum sunt ele puse acum în programul de investiţii", a precizat preşedintele CA Romgaz.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza