Links Sitemap Business Linker Sitemap

Lidl România urmărește reducerea cantității de plastic utilizate

1558 afisari
Lidl România continuă acțiunile în direcția sustenabilității, propunându-și să reducă plasticul utilizat cu 20%, până în 2025. Compania are în plan să atingă acest obiectiv prin creșterea cantității de materiale reciclate din ambalajele produselor marcă proprie, care reprezintă aproximativ 80% din întregul sortiment de produse.
În același timp, Lidl anunță că toate ambalajele din plastic pentru mărcile proprii vor fi 100% reciclabile până în 2025, sprijinind astfel strategia europeană privind materialele plastice, prezentată recent de Comisia Europeană.

De la intrarea pe piața locală, Lidl România a urmărit reducerea treptată a cantității de ambalaje, precum și diversificarea modalităților de reciclare a acestora. Una dintre măsurile adoptate a fost de a adapta toate ambalajele la tipul și specificul produselor, pentru a consuma doar strictul necesar de material. De exemplu, compania a creat forme de PET care asigură o mai bună stabilitate, utilizând cât mai puțin plastic. Astfel, Lidl a reușit să reducă de la 42g la 33,8g conținutul de plastic din sticlele PET de 2 litri, pentru articolele Freeway negociate local.

"Suntem conștienți de impactul asupra mediului – de aceea, sustenabilitatea este o parte esențială a modelului de business. Pentru a respecta angajamentul de a fi un business cu adevărat sustenabil, ne-am setat o serie de obiective concrete și măsurabile în ceea ce privește reducerea cantității de plastic pe care o punem în circulație. Numai prin asumarea unor asemenea obiective putem face o diferență în ceea ce privește protejarea mediului", a spus Marco Giudici, Director de Achiziții și Marketing Lidl România. Mai mult, o parte integrantă a activității Lidl este colectarea selectivă a deșeurilor și trimiterea către centrele de reciclare. Lidl România își propune să crească în fiecare an cantitatea de deșeuri colectate selectiv în magazine, depozite, sediile centrale și regionale ale companiei și trimise către reciclare. Ca rezultat, în anul calendaristic 2016, cantitatea totală de plastic și folie trimisă către centrele de reciclare a fost de 23.362,7 tone. Aproape 89% din cantitate a reprezentat hârtie și carton (20.715 tone), 5% a reprezentat plastic și folie (1.106,8 tone), 3% fier (758,2 tone), 3% lemn (750,5 tone), 0,13% baterii (31,288 tone) și 0,003% tuburi fluorescente (0,751 tone).
Citeşte mai multe despre: Lidl

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza