Links Sitemap Business Linker Sitemap

Industria eoliană contribuie la siguranța alimentării cu energie electrică

1414 afisari
În contextul ultimelor zile, când s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute la scara întregii țări, iar consumul de energie electrică a înregistrat sporuri considerabile, industria eoliană a demonstrat din nou că este un participant cheie pe piața de electricitate din România, potrivit Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA).
În perioada 6-15 ianuarie 2017, când autoritățile au emis coduri galbene și portocalii pe scară largă din cauza vremii rele, în Romania s-au produs 2,15 TWh, din care 1,91 TWh au reprezentat consumul brut de electricitate. În aceeași perioadă industria eoliană a generat 0,30 TWh, ceea ce face ca proporția acestei tehnologii sa fie de 13,83% din întreaga producție de electricitate și de 15,5% în cazul consumului brut de electricitate. În acest interval industria eoliană a înregistrat variații, cu vârfuri în 6, 7 și 14 ianuarie când peste o cincime din producția de electricitate a României a fost furnizată de această tehnologie.
Într-o perioadă cu costuri mari asociate consumului de combustibil fosil, energia eoliană participă la reducerea semnificativă a acestui consum, respectiv a costurilor asociate, oferind sistemului energetic o energie curată, fără emisii de gaze cu efect de seră.
Conform datelor furnizate de platforma Electricity Map, care oferă în timp real date referitoare la mixul de producție a electricității și a emisiilor de dioxid de carbon asociate, se poate constata că România este comparabilă cu Germania, Marea Britanie și alte țări cu ambiții foarte mari in procesul de decarbonizare.
Astfel, cu politici adecvate și concrete de susținere, considerăm ca România ar putea atinge un mix energetic mai curat și mai ieftin, investiția in surse regenerabile de producție dovedindu-se incă odată o investiție strategică pentru siguranța și buna funcționare a sistemului energetic.
RWEA este o asociaţie profesională care funcţionează ca o organizaţie non-guvernamentală şi care a fost fondată în Bucureşti, România, în conformitate cu legea română. Asociația este o entitate voluntară de participanți din industria energiei eoliene din România. Aceasta există pentru a promova rolul cuvenit al energiei eoliene în mixul energetic din România și, în consecință, pentru a promova o energie curată, sigură și eficientă pentru România.
Citeşte mai multe despre: RWEA

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza