Links Sitemap Business Linker Sitemap

Guvernele naţionale trebuie să cureţe sistemele bancare şi să consolideze activităţile de supraveghere financiară

8616 afisari
Guvernele naţionale trebuie să cureţe sistemele bancare şi să consolideze activităţile de supraveghere financiară, ca să nu pună în pericol recenta redresare a pieţelor globale ale acţiunilor, conform afirmaţiilor lui David Lipton, director general adjunct al Fondului Monetar Internaţional (FMI), citat de presa internaţională.
David Lipton precizează: "În condiţiile în care economia mondială are, încă, o evoluţie slabă, refacerea viitoare a bilanţurilor băncilor este necesară şi aceasta ar putea presupune majorarea de capital în unele cazuri, respectiv închiderea instituţiilor în alte cazuri".
Pe de altă parte, oficialul FMI a făcut apel la reducerea datoriei publice excesive şi a celei private, de către guvernele naţionale.
"Dacă aceste provocări pe termen mediu nu vor fi rezolvate în mod corespunzător, atunci avansul recent al pieţelor globale ale acţiunilor s-ar putea dovedi nesustenabil", a avertizat Lipton, adăugând că încrederea redusă în sistemul bancar şi, la scară mai largă, în cel financiar s-ar putea transforma în teamă, ceea ce ar putea genera un nou "sentiment de criză".
În opinia sa, sistemul financiar mondial nu este sigur încă, chiar dacă se află "într-o formă mai bună" decât în urmă cu cinci ani.
În luna ianuarie, FMI şi-a modificat în sens negativ estimările privind creşterea economiei globale în 2013. Fondul anticipează o expansiune mondială de 3,5% pentru anul curent, după cea de 3,2% din 2012. Anterior (în octombrie 2012), FMI preconiza un avans de 3,6% al economiei globale în 2013.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza