Links Sitemap Business Linker Sitemap

Grupul Lindab raporteaza cresterea vanzarilor in 2011

2863 afisari
Grupul Lindab a inregistrat in anul 2011 o crestere a vanzarilor de 5%, pana la aproximativ 761,5 milioane euro, in timp ce profitul a evoluat cu 17%, pana la circa 45,06 milioane euro.
Vanzarile din zona Europei Centrale si de Est (ECE) / Comunitatea Statelor Independente (CSI) au ajuns pana la valoarea de circa 171,9 milioane euro, inregistrand o crestere anuala de 9% si reprezentand 23% din totalul vanzarilor Grupului.
“Vanzarile punctuale strategice au condus la cresterea cotelor de piata in multe tari, in ciuda conditiilor economice dificile. Aceasta situatie a contribuit la obtinerea unei cresteri a vanzarilor cu 5%, in pofida stagnarii pietei. Pretul otelului a inceput sa creasca in luna decembrie si cel mai probabil isi va pastra trendul in urmatoarele luni. In consecinta, vom demara un proces de ajustare a preturilor, pentru a compensa aceasta evolutie a materiei prime,” a declarat David Brodetsky, Presedinte si CEO, Lindab. Acesta a adaugat: “La inceputul lunii ianuarie am anuntat un noua tinta de EBIT pe termen scurt, de 10%, cu obiectivul clar de a atinge acest nivel de profitabilitate previzionata pana la finalul anului 2012 si de a-l pastra pana pe parcursul anului 2014. Totodata, am anuntat un program de reducere a costurilor cu 150 milioane SEK (circa 17 milioane euro), care se va aplica mai ales in cazul tarilor mai putin performante, fapt care va sprijini practic indeplinirea tintei de EBIT pe termen scurt.” Referitor la cererea din trimestrul intai 2012, reprezentantul companiei a estimat ca aceasta va fi mai degraba afectata de conditiile meteo decat de situatia actuala de incertitudine care caracterizeaza piata.
Citeşte mai multe despre: Lindab

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza