Links Sitemap Business Linker Sitemap

Greg Konieczny: Viitorul Fond Suveran de Investiții va avea capacitatea de a crea oferte publice inițiale

439 afisari
Fondul Suveran de Investiții va fi benefic pentru România deoarece va avea capacitatea de a crea oferte publice inițiale (IPO) pentru a strânge fonduri pentru noi investiții, a declarat, marți, Greg Konieczny, CEO și manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, într-o conferință de presă.
"Diferite ministere, diferite calități ale echipelor sunt responsabile de companii. Politicul joacă un rol în numirile din board-uri, chiar și în managementul executiv a subsidiarelor, iar acest lucru nu este bun. Faptul că este în plan să se facă un Fond Suveran de Investiții, consider că acest lucru va separa politicul de proprietarii companiilor", a spus Konieczny.

El a precizat că ministerele se vor putea concentra pe strategii și politici pentru sectoare.

"Acest Fond probabil va duce la o guvernanță mai responsabilă la nivelul board-urilor, managementului executiv. Va fi benefic pentru România, pentru că acesta va crea IPO-uri și va fi un mod de a strânge fonduri pentru noi investiții", a mai arătat oficialul FP.

Proiectul de lege privind constituirea Fondului Suveran de Investiții și cel referitor la proiectele strategice urmează să fie supuse rapid dezbaterii publice și transmise Parlamentului pentru adoptare, a anunțat pe 21 aprilie premierul Sorin Grindeanu.

Guvernul a decis, pe 9 februarie, adoptarea unui memorandum privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

Potrivit memorandumului, FSDI va avea drept scop dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, fiind un mecanism de finanțare care va identifica și materializa oportunități investiționale cu impact în dezvoltarea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă pe termen lung. Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a FSDI.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza