Links Sitemap Business Linker Sitemap

GE va furniza tehnologia de bază pentru centrala termoelectrică pe care Romgaz o va construi la Iernut

1467 afisari
GE a câștigat licitația organizată de consorțiul Duro Felguera (DF Energy) - Romelectro pentru furnizarea tehnologiei de bază a noii centrale termoelectrice cu ciclu combinat gaze/ abur pe care Romgaz o va construi la Iernut. Cu o capacitate de producție estimată la 430 MW, proiectul de la Iernut este cel mai mare de acest tip din Europa de Sud-Est din ultimii cinci ani.
Datorită tehnologiei GE, centrala poate genera suficientă energie pentru a acoperi consumul mediu a un milion de locuințe din țară. Pentru România, proiectul reprezintă cea mai mare investiție publică în energie convențională din ultimii 20 de ani, cu un total din partea Romgaz de 268 milioane de euro.  Noua centrală termoelectrică cu ciclu combinat gaze / abur va fi construită în cadrul actualei centrale termoelectrice pe gaz. Centrala va include patru turbine cu gaze GE de tip 6F.03, patru cazane recuperatoare generatoare de abur (HRSG) și două turbine cu abur - parte din portofoliul extins GE, dezvoltat în urma achiziției fostei companii Alstom Power. Se estimează că tehnologia GE va crește eficiența brută a centralei până la 56,42% - o creștere de 18% - și va reduce emisiile de CO2  cu 38% față de nivelul actual. Lucrările vor începe în cursul anului 2017, urmând ca noua centrală să o înlocuiască pe cea existentă după finalizare, în 2019.

"DF Energy este încântat să execute primul său proiect major din Europa de Est pentru Romgaz, în consorțiu cu Romelectro și în colaborare cu partenerul nostru tradițional, GE. Acest proiect confirmă atenția sporită pe care DF Energy o acordă excelenței în livrarea proiectelor, întărită de expertiza valoroasă a Romelectro, precum și de experiența și reputația GE în regiune”, a declarat Javier Garcia Laza, vice-președinte executiv DF Energy.

"Rezultatul proiectului va fi una dintre cele mai mari și mai puternice centrale termoelectrice cu ciclu combinat din Europa de Sud-Est, care va schimba livrarea de energie din România”, a spus Joe Mastrangelo, președinte și CEO al diviziei Gas Power din cadrul GE Power. „Prin portofoliul extins de produse și servicii, oferim soluții complete și posibilitatea de a maximiza eficiența și siguranța centralelor. Mai mult, sprijinim producătorii de energie să îndeplinească standardele de reducere a emisiilor și să poată reduce costurile.”

"Suntem mândri să facem parte, alături de partenerii noștri, din acest proiect important de investiții, vital pentru siguranța și echilibrarea sistemului energetic național. Proiectul este unul de referință pentru GE, unic în regiune, mai ales prin dimensiuni și gama completă de echipamente instalate”, a spus Cristian Colțeanu, Președinte & CEO General Electric România, Bulgaria și Republica Moldova. 

Tehnologia GE va ajuta rețeaua de electricitate din România din mai multe puncte de vedere. Pe lângă timpul de pornire redus, de sub 15 minute, centrala electrică va aduce rețelei un plus de stabilitate prin oferirea unor rezerve de energie mai rapide și mai accesibile. Datorită poziției strategice a centralei termoelectrice de la Iernut – în apropierea liniilor de înaltă tensiune care leagă zonele geografice ale României –furnizorii de energie vor putea reacționa prompt la fluctuațiile cererii de energie din rețea și minimiza pierderile din distribuție și transport.

Anul acesta, GE sărbătorește peste trei decenii de activitate în România. Istoria companiei a început în 1984, când GE a furnizat unități de turbo-generatoare pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă. Astăzi, toate diviziile GE sunt prezente pe piața locală și aproape 1.000 de angajați deservesc clienții din țară și din străinătate.

 

Citeşte mai multe despre: GE, Romgaz, Romelectro, DF Energy

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza