Links Sitemap Business Linker Sitemap

Garanti Leasing se împrumută de la Black Sea Trade and Development Bank pentru finanțarea IMM-urilor

2182 afisari
Garanti Leasing, parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, a semnat un acord de împrumut pentru suma de 7,5 milioane euro cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Facilitatea a fost acordată pe o perioadă de cinci ani și va fi folosită pentru a sprijini activitățile Garanti Leasing, care astfel își va diversifica sursele de finanțare pentru creditarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).
În prezent, 99% dintre clienții Garanti Leasing sunt companii din toate domeniile de piață cu potential de crestere, precum transporturi, logistică, sectorul medical, agricultură, construcții, industria grea etc.
“În urmă cu trei ani am început să ne concentrăm mai degrabă pe segmentele corporate și IMM, venind în întâmpinarea nevoilor financiare ale clienților noștri. Companiile mici și mijlocii reprezintă o prioritate pentru economia românească și au nevoie de surse diversificate de finanțare pentru a-și crește afacerile. Prin urmare, ne bucurăm să demarăm acest parteneriat, care este menit să îmbunătățească accesul la finanțare al intreprinderilor mici și mijlocii, ceea ce va stimula și dezvoltarea economiei locale”, a declarat Okan Yurtsever, General Manager, Garanti Leasing.
“Ne aflăm într-un moment în care companiile continuă să se confrunte cu acces limitat la mecanismele de finanțare, iar în acest context, leasing-ul este o sursă alternativă de fonduri, care de asemenea stimulează crearea de noi locuri de muncă și generează  venituri. Ne așteptăm ca finanțarea pe care o acordăm astăzi să contribuie și la relația de cooperare regională dintre România și Turcia, acesta fiind un obiectiv al BSTDB, ca bancă de dezvoltare regională”, a declarat domnul Nejdet Sarisozen, Director BSTDB pentru Instituții Financiare. BSTDB a acordat prima facilitate de leasing în regiunea Mării Negre  în 2003 și de atunci a semnat 16 acorduri în valoare de 103 milioane euro în Bulgaria, Georgia, Moldova, România, Rusia și Turcia. Împrumutul acordat Garanti Leasing crește suma operațiunilor de leasing semnate la peste 110 milioane euro.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza