Links Sitemap Business Linker Sitemap

Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare au finalizat procedurile legale de fuziune

2193 afisari
Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare (Domenia Credit IFN SA) au finalizat procedurile privind fuziunea celor două companii în România, în urma îndeplinirii tuturor formalităților legale. Aceasta este prima fuziune din piața locală dintre o bancă și o instituție financiară nebancară.
“Fuziunea ne consolidează poziția în sistemul bancar autohton, fiind în linie cu strategia noastră pe termen lung de a le oferi clienților produse și servicii inovatoare de înaltă calitate, rapide și eficiente, prin intermediul unui model de afaceri simplificat și multifuncțional, totodată. În urma acestui proces, ne-am optimizat costurile, randamentul nostru a fost îmbunătățit, iar echipa noastră de experți și specialiști în credite ipotecare s-a mărit”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România. Fuziunea nu a influențat în niciun fel condițile de creditare stabilite pentru clienții care au împrumuturi la Garanti Credite Ipotecare, aceleasi condiții contractuale fiind mentinute si dupa data fuziunii.
Banca a fost asistată în formalitățile de fuziune de către KPMG și NTMO, societatea de avocatură afiliată KPMG în Romania, ambele oferind Garanti Bank consultanță legală și financiară.
În 2013, Garanti Credite Ipotecare a înregistrat venituri nete de 3,1 milioane euro și un profit de 0,6 milioane euro. Volumul total al portofoliului de credite al Garanti Credite Ipotecare era, la data fuziunii, de 114 milioane euro în timp ce volumul mediu al fiecarui credit se ridica la aproximativ 30.000 de euro.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza