Links Sitemap Business Linker Sitemap

Floreasca Park introduce un sistem inovativ de incalzire si racire

4651 afisari
Portland Trust a prezentat puturile de 120 de metri adancime, una din principalele componente ale sistemului inovativ de incalzire si racire care urmeaza sa fie implementate in cadrul cladirii de birouri Floreasca Park.
Bazata pe un “sistem cu pompe de caldura geotermala”, tehnologia moderna utilizata in premiera pentru o cladire de birouri, foloseste temperatura proprie si masa termica a solului pentru a incalzi si a raci cei 38.000 mp de spatii de birouri. Potrivit companiei, pe baza acestui sistem se economiseste pana la 40% din costurile pentru aer conditionat, avand astfel o contributie foarte mare pentru sustenabilitatea proiectului.
Robert Neale, CEO Portland, sustine faptul ca Floreasca Park ridica stacheta in domeniul dezvoltarii de proprietati comerciale la nivel european: "Este o initiativa care respecta regula clasica a celor 3P: Planet, People, Profit - Planeta, Oameni, Profit. Sistemul cu pompe de caldura geotermala are unul dintre cele mai ridicate grade de eficienta energetica cunoscute in lume - deci vom ajuta Planeta. Sistemul ofera chiriasilor un mediu interior extrem de confortabil, fiind deci ideal pentru Oameni. Din punctul de vedere al chiriasilor, ei se pot astepta la o economie semnificativa a costurilor pentru incalzire si pentru aer conditionat, respectiv 40% din facturile de electricitate – fiind astfel ideal pentru Profitul chiriasilor".
Floreasca Park este al saptelea proiect dezvoltat de Portland Trust in Romania, avand o suprafata de 38.000 mp de birouri dintr-un total de 260.000 mp construiti si inchiriati de companie incepand din anul 1999. Aceasta cladire a fost proiectata de renumita firma de arhitectura Chapman Taylor pentru a oferi o combinatie intre specificatii de top si spatii de birouri eficiente, cu un accent deosebit pe consumul redus de energie. Floreasca Park este astfel realizat pentru a atinge standardele BREEAM pentru calificativul "Excelent".
Clima din Bucuresti oscileaza de la ierni cu temperaturi extrem de scazute la temperaturi foarte ridicate in lunile de vara. Prin urmare, arhitectii si inginerii Floreasca Park au folosit tehnologii inovative pentru a combate aceste fluctuatii sezoniere, minimizand in acelasi timp costurile si efectele asupra mediului.
Pe langa sistemul cu pompe de caldura geotermala, Floreasca Park dispune in plus de geamuri duble speciale, combinate cu un sistem de reflectie anti-caldura pe fatada de la sud si vest pentru a reduce retentia energiei solare si de aripioare verticale pe fatada de vest pentru a minimiza patrunderea luminii soarelui. Sistemul cu pompe de caldura geotermala ofera pe tot parcursul anului racire pentru camerele de IT si permite o economisire suplimentara de energie electrica, contribuind la sustenabilitatea proiectului.
Portland Trust a investit sume substantiale in tehnologia necesara sistemului cu pompe de caldura geotermala cu bucla inchisa, folosit de Floreasca Park. Robert Neale explica de ce: "Portland Trust activeaza in Europa Centrala de o perioada indelungata, in care am dobandit o perspectiva ampla asupra pietii. Fara indoiala, Romania a trecut peste cea mai grea perioada a crizei: cresterea ar trebui sa fie de 1,6% in acest an si de 2,5% in 2014. In prezent nu exista un proiect asemanator cu Floreasca Park pe piata, iar in scurt timp investitorii si chiriasii vor cere ca toate cladirile de birouri sa urmeze acest model. Consider ca acesta este viitorul – iar noi suntem mandri sa fim primii. O foarte mare parte din dezvoltatorii de astazi vorbesc de "acreditare verde" sau mentioneaza in campaniile lor de marketing sintagma "verde si sustenabilitate", dar, in opinia mea, de multe ori aceste cuvinte sunt doar de suprafata, fara substanta. Floreasca Park este un proiect autentic din acest punct de vedere si adreseaza preocuparile chiriasilor legate de consumul de energie si de costul energiei.”
Citeşte mai multe despre: Portland Trust, Floreasca Park

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza